Pages

Categories

Search

 

Ny polisrazzia mot fildelare

by
February 10, 2010
Kulturpolitk, Notiser, Politik, Upphovsrätt
No Comment

I går skrev jag att upphovsrättsmaffian mobiliserar sig på nätet. Det gör de genom att verka vara hygglon. Men samtidigt har de redan börjat raida folks hem och utlovat mer. Jag brukar ju inte direkt tro på vad de lovar, men den här gången höll de sitt ord. I morse raidade de nämligen en kille i Akalla, eftersom han misstänks för upphovsrättsintrång.

Polisen tog sig in i lägenheten i morse. Man plockade med sig alla datorer. Sedan placerade man lägenhetsinnehavaren, som fortfarande inte ens hunnit komma ur morgonrocken, vid köksbordet och gjorde ett första förhör. Fyra poliser mot en. Ingen försvarare.

Ja, vad ska man säga? Vi vet att liknande saker redan har hänt. Vi vet att det hänt nu. Vi vet att det utlovas mer. Hur länge ska vi acceptera det? Som en av de där upphovsrättsinnehavarna som man säger sig skydda, så kan jag bara säga att jag skäms. Jag vill på inga villkor att något sådant här sker i mitt namn. Aldrig någonsin.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Henrik Sultan

  February 10, 2010, 10:51:49

  Pengar styr vad mer kan man säga :/

 2. jeffer

  February 10, 2010, 12:08:02

  Kan vi inte sätta upp en razziajour, där kunniga och sympatiska medmänniskor ger hjälp och uppmuntran?

 3. Manen

  February 10, 2010, 14:40:51

  ah! mer valarbete från APBs sida, synd att individer måste komma i kläm bara för det D:

  MER VALARBETE ÅT Pp från APB och IFPI!

 4. Thomas Tvivlaren

  February 11, 2010, 01:53:53

  Manuell trackback:

  http://www.thomastvivlaren.se/2010/02/integritetsnytt-internetnytt.html
  .-= Thomas Tvivlaren´s last blog ..Integritetsnytt & Internetnytt =-.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *