Pages

Categories

Search

 

Piratpartiet ensamma mot datalagringen

by
February 11, 2010
Integritet, Notiser, Politik
No Comment

Vänsterpartiet och Miljöpartiet har i dag kommit överens med Socialdemokraterna om att inte stoppa införandet av datalagringsdirektivet i svensk lagstiftning. Det innebär att de nuvarande riksdagspartierna är överens om att massregistrera medborgarnas telefonkontakter och logga deras internettrafik.

Oh well, de må vara överens om att det är en bra idé. Piratpartiet håller verkligen inte med dem. Vi tror på medborgarnas rätt till sin personliga integritet och vi kompromissar inte om det. Det kan vara bra att ha det i åtanke när det drar ihop sig till val i höst.

Johan Linander är fundersam och det visar sig dessutom att Mikael Nilsson är Piratpartiets egen lilla Saida. Han förutspådde nämligen detta redan i går. Sedan har vi Maria Ferm, som fått det lite svettigt i kommentarsfältet i dag. Christian och FullMentalStraightjacket kommenterar också.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Hans J

  February 11, 2010, 17:49:03

  Piratpartiet må vara ensamma som parti i denna fråga…

  men man är säkert emot trafikdatalagringen tillsammans med en betydande del av det svenska folket!

  Så helt ensamt är inte Piratpartiet!

  Piratpartiet ställer väl upp i riksdagsvalet den 19 september?

 2. Rickard Lindkvist

  February 11, 2010, 18:02:12

  nu blir jag ju rosen”jävla”rasande, ekonomikris osv och ända har de tydligen RÅD att muppa med att införa idiotkränkande lagar som bara kommer kosta pengar.

  Så de nöjer sig inte endast med att kriminalisera en hel ungdomsgeneration, utan nu är de hela befolkningen som ska åsiktsregistreras, loggas och kriminalliseras på ett effektivt sätt med tekniken som medel.

  Självklart att grova brottslingar kan polis via åklagare få kartlägga, men hela “jävla” befolkningen???

 3. DanielS

  February 11, 2010, 20:28:22

  Som jag sagt tidigare, Rienfeldt ljög inte när han sa att han inte skulle kriminalisera en hel ungdomsgeneration. Han kriminaliserar alla. Err inte för att det är mycket bättre dock 😛

  Semantics a politicians best weapon against the ignorant masses.

 4. Jonas B.

  February 12, 2010, 08:30:19

  Visst är det bra att Piratpartiet tar ställning i denna fråga, men jag skulle önska att det vore mer än retorik. Just nu känns det väldigt uppblåst. Jag skulle gärna se ett konkret förslag på hur man kan undvika att implementera denna lag.

  Som det är nu har jag inte tillräckligt med kunskaper för att avgöra vad ett land kan göra för att undkomma EU-gemensam lagstiftning så jag har svårt att bedöma det själv.

 5. Björn Felten

  February 12, 2010, 10:58:39

  Visst har du rätt, Jonas B. Det är ofta mycket snack och lite verkstad, men å andra sidan har ju de flesta av oss i piratpartiet ingen erfarenhet av praktiskt riksdagsarbete.

  Men om du läser kommentar #12 till Linanders bloggpost, länkad till under “fundersam” i artikeln här övan, så ser du mitt förslag till hur det hela kan gå till rent praktiskt.
  .-= Björn Felten´s last blog ..Piratpartiet som vill ha tidningen gratis =-.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *