Pages

Categories

Search

 

Påven och jag ense? wtf!

by
February 24, 2010
Integritet, Notiser, Politik
3 Comments

Jag och påven har mycket lite gemensamt. I vanliga fall skulle jag tippa på ungefär ingenting. Han har dessutom den mindre goda smaken att titt som tätt skicka ut små påbud om att jag inte borde vara tillsammans med min flickvän. Det tycker jag verkligen är ofint. Hon som är katolik och har gått i en skola som drivs av Sisters of Mercy och allt! (Nunnorna, inte bandet, mind you.)

Men i dag satt jag och läste Metro och minsann! Jag och påven har faktiskt en sak gemensamt. Varken han eller jag gillar den så kallade nakenscanningen, som de dragit igång på diverse olika flygplatser. Tänka sig. Man kan tydligen mötas i vissa frågor, även om man kommer från helt olika håll. Men med tanke på att Ratzinger en gång i tiden var boss för Troskongregationen (läs: Inkvisitionen i modern tappning), så tror jag inte direkt att han ligger sömnlös och oroar sig för folks integritet. Kanske vill han inte bli fångad på bild utan sin lilla hatt? Eller också är han bara allmänt moralkakig och tror att man får en blixt i huvudet om man skulle råka se någon annan i bara mässingen.

Och när jag nu snuddat vid ämnet religion, kan jag helt enkelt inte låta bli att länka till det blogginlägg som jag själv tycker har den fyndigaste titeln av alla mina blogginlägg: “(Hos)Anna in Excelsis

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


3 Responses

 1. Caspian Rehbinder

  February 24, 2010, 16:12:24

  Jag vet hur det känns att hålla med någon man inte alls håller med, egentligen. Det är både roligt och läskigt. Spännande, liksom.
  .-= Caspian Rehbinder´s last blog ..Fördomar =-.

 2. Webster

  February 25, 2010, 00:33:53

  Varje gång jag upptäcker att jag håller med en kd:are går jag igenom mina argument för att se vad jag inte har begripit. Jag skall inte säga att det är en reflexhandling för det händer sällan, men det är lika kusligt varje gång.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *