Pages

Categories

Search

 

Sprid och remixa våra debattartiklar!

by
February 24, 2010
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

För ett par dagar sedan skrev Johnny Olsson, Emma Marie Andersson, Klara Tovhult, Esther Pharasyn och jag en replik till Henrik Ponténs utspel om att hans sugerdaddys i upphovsrättsindustrin ville ha ännu hårdare tag mot fildelare. Som jag skrev då, så försökte vi verkligen få in den i prasselmedia, men det är inte helt lätt att få plats där när man inte redan sitter och myser på en stol i riksdagen.

Men det ligger inte för pirater att gråta över spilld mjölk, så vi slängde upp den på Piratpartiets hemsida istället. Nu har det visat sig att flera andra valt att lägga upp den på sina bloggar: Projo, Scaber Nestor, Röd Libertarian och Liberal och långsint. Tack till er allihop!

Det här gav mig en idé. Vi kommer att få kämpa som sjutton att få ut debattartiklar i prasselmedia under hela året. Vi kommer naturligtvis inte att sluta försöka, men vi tänker inte heller ta skeden i vacker hand när vi får ett nej från de stora debattredaktionerna. Nej, nej. Hädanefter kommer alla sådana artiklar som jag har ett finger med i spelet på (och förhoppningsvis andra också) att läggas ut på Piratpartiets hemsida under PP Debatt. Jag kommer att lägga upp dem på min blogg. Jag hoppas att många fler kommer att följa mitt exempel och sprida dem vidare på sina bloggar

Men vi ska naturligtvis inte ge upp prasselmedia helt. Därför uppmanar jag er alla att ta dessa artiklar och remixa dem till lagom insändarlängd, byta ut våra namn mot ert eget och skicka in det till era lokaltidningar. På så sätt kan vi få ordentligt spinn på vårt budskap under året. Så remixa, remixa, remixa och bombadera lokaltidningarna med PP-insändare!

För att ni lätt ska hitta artiklar att remixa, kommer jag att slänga upp länkar till dem alla här: PP Debatt.

Glöm inte att hojta till om du skrivit en debattartikel som du vill ha länkad där. AVälskrivna artiklar med substans har en god chans att komma med.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. OlofB

  February 24, 2010, 10:29:19

  Jättebra idé! Om alla debattartiklar sätts till CC_BY_SA kan alla remixa dem till sina lokaltidningar.
  .-= OlofB´s last blog ..Därför måste Henrik Pontén ge sig =-.

  1. Anna Troberg

   February 24, 2010, 11:27:10

   Hej Josh!
   Jag förstår vad du menar, men det finns MASSOR av lokaltidningar och vi är generellt inte så bra på att se till att finnas i dem. Jag tror nog att de står pall för en liten invasion av PP-insändare. :-)

  1. Anna Troberg

   February 24, 2010, 16:16:54

   Hej Josh!
   Jo, det heter det. Jag skyller det hela på Unni, som brukar remixa det där gamla talesättet en smula. 😉 Jag remixade tillbaka, men inte tillräckligt. 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *