Pages

Categories

Search

 

Partiledarturné: Ny vintersport uppfunnen

by
February 28, 2010
Integritet, Kulturpolitk, PL på tur, Politik, Upphovsrätt
No Comment

I går gick jag och Rick upp med tuppen. (Min tupp var som vanligt en timme tidigare än Ricks, som är lite gammal och trött.) Sedan fick vi lyxfrukost av Rickard och Sara. Trevligt! Sedan satte vi oss dödsföraktande i bilen med Rickard vid ratten. Jag kanske bör nämna att Rickards företag heter “Webhackande & Fortkörning”, därav ordvalet “dödsföraktande” om när vi satte oss i bilen.

Väl i Sundsvall möttes vi av Mattias, Björn och Jan-Olof och en väldig massa snö. Vi åt en trevlig lunch och pratade om vad som är på gång i piratvärlden i Sundsvall. Sedan bar det av till Mittuniversitetet där Rick och jag höll låda i en och en halv timme. Vi pratade bland annat om hur våra olika vägar in i piratpolitiken, om integritet och upphovsrätt och kanske framför allt krocken mellan de två i och med lagar som Ipred.

Kvällen tillbringade jag i ett alldeles utomordentligt trevligt hörn av Bishops Arms med en Guinness och lokala pirater som sällskap. Det är fascinerande vad mycket bra idéer man kan komma på över en öl i goda vänners lag. Jag tror att våra samtal resulterade i åtminstone tre framtida bloggposter.

Det snöade hela natten, så vår ambition att hitta ett öppet frukostställe i Sundsvall en tidig söndagsmorgon utvecklades i distanssläp av tung resväska i en decimeter tjock snömodd. Min kondition är verkligen inte vad den borde vara. Till slut kom jag dock på att det gick lättare att släpa väskan om jag lät Rick plöja med sin väska först och sedan traskade efter i hans upplöjda spår. Det är det som kallas effektiv arbetsfördelning.

Nu sitter vi på tåget och ska alldeles strax hoppa av tåget i Gävle. Där ska vi prata på Folkets Hus. (Jag har ingen exakt tid, men lokalaen är bokad mellan 15:00 och 18:00. Sedan blir det middag med lokala aktivister. Rapport kommer i morgon.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *