Pages

Categories

Search

 

Miljöpartiet står med integritetsbyxorna nere

by
March 1, 2010
Integritet, Politik
12 Comments

Hoppsan hejsan, Miljöpartiet! Hur ska ni ha det egentligen? Jag frågar eftersom jag är en smula förvirrad. Vi visste ju sedan tidigare att både ni och Vänsterpartiet beslutat er för att kompromissa ihjäl era ideologier för att driva igenom Datalagringsdirektivet tillsammans med Socialdemokraterna. Nu har Miljöpartiets språkrör, Peter Eriksson, försökt reda ut Miljöpartiets inställning till Datalagringsdirektivet på radio, men jag vet då inte om jag blev så mycketr klokare av det. Det här är ungefär vad Eriksson sa:

Miljöpartiet har inte kompromissat ihjäl sig. Nej, nej. Det är istället Socialdemokraterna som valt att gå på Miljöpartiets linje i Datalagringsdirektivsfrågan. Och det faktum att Miljöpartiets egen gruppledare i riksdagen samma dag som uppgörelsen gjordes med V och S kritiserade Datalagringsdirektivet i ganska så hårda ordalag betyder … att … Ja vad betyder det egentligen? Det betyder enligt Eriksson att … Nja, förresten det förtäljde faktiskt inte Eriksson riktigt. Han valde istället att fråga om inte reportern höll med om att det hela var ett bra förslag.

Nåväl, även om Miljöpartiets språkrör inte riktigt kan förklara vad allt det här betyder, så kan jag göra det. Det betyder kort och gott att Miljöpartiets fina prat om att de bryr sig oim folks personliga integritet betyder absolut noll och inget när deras egen politiska makt ligger i den andra vågskålen.

Det är helt uppenbart att Miljöpartiet inte klarar av konsten att inte bre sig för tunt. Det tycker jag är riktigt trist. Men jag är tacksam för att Piratpartiet är experter på det. Det gör att ingen behöver kasta bort sin röst på ett parti som tycker det är okej att kompromissa bort medborgarnas integritet.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


12 Responses

 1. Alter Ego

  March 1, 2010, 13:47:44

  Vattenmelonerna i MP visar bara sitt rätta jag.
  Gröna på utsidan och röda inuti.
  Inget som förvånar någon.

 2. fieramente

  March 1, 2010, 13:49:33

  Det är många som säger att man ger upp sina kärnfrågor när den politiska makten ligger i andra vågskålen. Men är det verkligen så?
  Jag menar, vad är S utan MP? De skulle bli väldigt tunt ytan MP i laget. Därför tycker jag (som inte fattar så mycket iofs) att det bored vara tvärt om. S ska gå med på vissa saker för att få behålla MP.

 3. markus "LAKE" Berglund

  March 1, 2010, 13:55:06

  Härlig illustration du inleder texten med! :-)
  .-= markus “LAKE” Berglund´s last blog ..Vill du bli pirat? =-.

 4. Anders Troberg

  March 1, 2010, 14:37:08

  Snälla, kan du inte göra om layouten på artikeln så att bilden med de neddragna byxorna hamnar alldeles under videon?

 5. Hans J

  March 1, 2010, 17:25:56

  Snälla, kan du inte göra om layouten på artikeln så att bilden med de neddragna byxorna hamnar alldeles under videon?

  And so say all of us…
  “for he’s a trouserless fellow,
  for he’s a trouserless fellow…”

 6. Hans J

  March 1, 2010, 21:52:52

  I Miljöpartiet är posterna som språkrör tidsbegränsade till fem år! Man har dessutom två språkrör! Miljöpartiet har valt att göra så därför att man vet att makt korrumperar! Man bör inte sitta för länge för att man inte ska få problem med korrumption och för att fördela makten inom partiet.

  Detta vet naturligtvis både Peter Eriksson och Maria Wetterstrand!
  Det är slut om några månader!

  Men nu finns chansen för Miljöpartiet att få delta i regeringen. Denna chans får ju inte missas. Men det finns en hake. Först måste man komma överens med socialdemokraterna…

  Detta vet i sin tur Thomas Bodström!

  Det handlar om förhandling på hög nivå.

  Carl Schlyter fattar ingenting… Gruppledaren Ulf Holm fattar ingenting…

  Ta dig tid att en gång lyssna på ljudklippet igen:
  http://www.youtube.com/watch?v=t4cbwJD31xc
  Lyssna speciellt på vad som säjs 5:07-6:10 in i klippet…

  Så förlägen låter en som till varje pris vill sitta i en regering!
  Han är helt ställd av frågan! – Men medborgarna kommer att få betala priset!

  Carl Schlyter har stigit i min aktning!

  Själv är jag Pirat!

 7. Kalle larsson

  March 2, 2010, 23:15:09

  http://www.vansterpartiet.se/index.php?option=com_content&view=article&id=2649:vaensterpartiet-star-fast-vid-kritiken-av-datalagringsdirektivet&catid=288:eu&Itemid=246
  Notera att beslutet togs i fredags av Vänsterpartiets verkställande utskott, alltså innan dagens besked om att Tysklands författningsdomstol ifrågasätter direktivet. Kalle Larsson (V)

 8. infallsvinkel

  March 3, 2010, 19:52:39

  Det här är Miljöpartiets linje:

  Miljöpartiet sviker – skapa animationer
  .-= infallsvinkel´s last blog ..Miljöpartiet sviker – skapa animationer! =-.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *