Pages

Categories

Search

 

Mina personliga löften inför valet

by
March 17, 2010
Integritet, Politik
7 Comments

Under valår haglar vallöftena. Det parti som jag har förmånen att vara vice partiledare för, Piratpartiet, lovar att jobbar enligt mottot “Integritet. Kultur. Kunskap.” Det är tre ord som betyder mycket för mig. Jag jobbar för dem nu och jag kommer att jobba för dem efter valet. Det är det inget snack om den saken.

Men för mig är det också viktigt att få jobba med dessa saker utifrån en så stark plattform som möjligt. Det gör det nämligen lättare att lägga lite umpf bakom våra argument. Därför är det också viktigt för mig att vi kommer in i riksdagen. Det är därifrån vi kan göra mest skillnad. Vi finns redan i EU-parlamentet och det ger bra resultat. Tänk så mycket bra vi kan uträtta när vi sitter i riksdagen också!

Eftersom jag verkligen vill att vi tillsammans ska göra världen lite bättre, så tänker jag därför avlägga några högst personliga “inför-valet”-löften.

Foto: Carl Johan RehbinderFram till valet lovar jag att göra mitt bästa för att:

 • Blogga minst sju inlägg i veckan. (Vi måste fortsätta synas bra på nätet.)
 • Skriva minst en debattartikel i veckan och försöka få den publicerad i prasselmedia. (Vi måste synas i prasselmedia också.)
 • Prata piratpolitik överallt där någon vill ha mig. Föredrag, debatter, you name it. (Om det är praktiskt möjligt. Klockan 17 i Lund fungerar inte om jag pratar klockan 15 i Boden.)
 • Vara så positiv och entusmiaserande som jag bara kan. (Jag jobbar bäst och orkar mer när jag är glad. Jag tror att andra fungerar likadant.)
 • Fortsätta med att försöka lära kreatörer hur de kan dra nytta av den nya tekniken. (Kreatörer är inte kanonmat. Tar man väl hand om en blir de ens vänner.)
 • Dela ut flygblad när jag kan. (Jag behöver slipa min teknik.)

Det här är en del av det just jag tänker göra, men Piratpartiet består av nära 50 000 individer. Det är en väldig massa folk och alla är bra på något. Det är viktigt att var och en av oss tar ansvar för vår egen del av vårt arbete att lyckas bra i valet. Alla kan bidra på något sätt. Hur tänker du bidra? Vad är dina “inför valet”-löften? Blogga eller kommentera och berätta! Det är alltså ingen tävling i om att lova mest eller bäst. Det handlar om att se sin egen möjlighet att göra skillnad.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


7 Responses

 1. Thomas Tvivlaren

  March 17, 2010, 13:49:23

  Toppen Anna! Även om jag inte är delar synen att det är nu eller aldrig vad gäller riksdagsvalet 2010 (vilket jag tolkar in i det du skriver) så behövs det mycket mer handling. Det här är därför ett mycket viktigt och berömvärt inlägg!

  Hur kan vi få bättre liv i aktivismen och aktiva arbetet? Vi har en stor svärm som jag upplever delvis outnyttjad.

  Ingen kan göra allt.

  Alla kan göra något.

  Res non verba.
  .-= Thomas Tvivlaren´s last blog ..Links for 2010-03-16 [del.icio.us] =-.

 2. @collentine

  March 17, 2010, 16:22:54

  Bra och vettiga löften som följer S.M.A.R.T. (Specific, measurable, achievable, realistic, time-frame)

  Jag hoppas att fler följer ditt initiativ med liknande val-löften! Ska börja fundera på mina…
  .-= @collentine´s last blog ..Jantelagen (The Law of Jante) =-.

 3. Caspian Rehbinder

  March 17, 2010, 23:14:39

  Jag kommer strax med en uppföljning på detta inlägg, och hoppas att flera hänger på. Heja Anna!
  .-= Caspian Rehbinder´s last blog ..Polisen har viktigare saker för sig =-.

 4. Thomas Tvivlaren

  March 18, 2010, 00:26:24

  Manuell trackback:

  Nätverket Gallimatiasskaparna
  .-= Thomas Tvivlaren´s last blog ..Nätverket Gallimatiasskaparna =-.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *