Pages

Categories

Search

 

Tänker Reinfeldt titta på fotboll igen?

by
March 24, 2010
Integritet, Politik
No Comment

Jag brukar ofta tjata om att man ska lära sig av historien. Ibland kan man till och med kika tillbaka på ganska ny historia och lära sig en del. Minns ni vad Fredrik Reinfeldt sysslade med när regeringen röstade igenom FRA-lagen? Tänk efter. Bilden till vänster ger en liten fingervisning.

Nej, han besökte inte en konferens för folk med osedvanligt dålig klädsmak. Han var och tittade på FOTBOLL! Så viktigt tyckte han att det var att visa att han åtminstone tog allvarligt på frågan om huruvida man skulle massavlyssna hela det svenska folket. Han ville bara att debatten skulle lägga sig och illustrerade det genom att högaktningsfullt skita i att ens visa medborgarna en gnutta respekt. Och historien tycks upprepa sig…

Nu har Reinfeldts justitieminister med all önskvärd tydlighet visat att hon inte är kapabel att inneha en sådan befattning. Hon verkar inte ens veta vad det är för skillnad på att vara misstänkt och dömd och det är ju, om man är justitieminister, en rejäl plump i protokollet. Överallt höjs det röster om att Ask borde avgå. Till och med från de egna leden, som verkar ha fått nog av pinsamheter och inkompetens. Men, vad gör då Reinfeldt?

Tja, han sitter nog mest och tycker att det är synd att OS är slut, så att han inte kan dra på sig sin fåniga blågula stass och åka och leka statsman på något sportevenemang medan hans lilla regeringskorthus rasar omkring honom. Men om Reinfeldt nu vill leka statsman på riktigt, så borde han ta sitt ansvar och inte hela tiden smita undan från det. Han gjorde det med FRA-lagen och nu gör han det igen med sin inkompetenta justitieminister. Vad kommer det att gälla nästa gång?

Jag vet att Reinfeldt är glad för att prata om regeringsduglighet, men om man själv inte kan stå rak i ryggen när det blåser och när justitieministern inte ens kan den mest grundläggande aspekten av lagen… Ja, hur kan man då prata om regeringsduglighet? I Fredriks hjärna verkar det gå ihop. I min gör det inte det.

Det är möjligt att Ask inte har några planer på att gå på egen hand. Men då är det ta mig sjutton Reinfeldts plikt att ge henne en spark där bak.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. scaber nestor

  March 24, 2010, 09:47:34

  Jag har nämnt hans förmåga att glida undan några gånger, kallar det för “Associationsprojicering.

  http://scabernestor.blogg.se/2010/february/ratt-sa-men-fel-orsak.html

  (*)Associationsprojicering:

  Association – används inom psykologin för att beskriva något i minnet eller fantasin som är kopplad till en sak, händelse eller person.

  Projicering/Projektion – Term som används inom psykologin för att beskriva hur en person som inte vill inse eller kännas vid sina egna “svagheter” för att försvara självbilden kan tillskriva dessa egenskaper på andra personer istället.
  (båda dessa hämtade från wikipedia)

  Associationsprojicering/projektion – Att avsiktligt placera sig själv eller annan person vid positiva händelser eller situationer för att förmedla en bild av sig själv eller annan som nödvändigtvis inte är överensstämmande med verkligheten, kan även användas genom att hålla sig borta från negativa händelser som kan bryta mot den bild personen vill att allmänheten ska associera personen vid.
  .-= scaber nestor´s last blog .."Linnea" blev våldtagen, gärningsmannen dömd för både den och ytterligare en våldtäkt – Samhället stöder honom och smutskastar ofren. =-.

 2. Viktualiebrodern

  March 24, 2010, 12:04:37

  Inte för att det förtar innebörden i det du skriver, att Reinfeldt hade haft viktigare saker att ta tag i än att besöka Råttsunda, men fotbollsarenor är faktiskt viktiga för att de gått så mycket före när det gäller att införa Övervakningssamhället.

  Det ryktas att Thomas Bodström ligger bra till att ta över ordförandeposten i Fotbollsförbundet efter Lars-Åke Lagrell.Ur askan i elden när det gäller övervakningssamhället på fotbollsarenorna.

  Fotbollssupportrar vet bättre än de flesta vad det innebär att vara övervakad och vara misstänkliggjord trots att man är oskyldig.

  Ytterligare något att skriva om…

 3. Thomas Tvivlaren

  March 24, 2010, 14:56:16

  Manuell trackback:

  Asks motto översatt från batongliberalska
  .-= Thomas Tvivlaren´s last blog ..Asks motto översatt från batongliberalska =-.

 4. Lars-Erick F

  March 24, 2010, 19:28:22

  Instämmer.
  Fredde borde ta sig i kragen och sparka Bea. Dvs ge avsked på grått papper.
  I kuvert av valfri färg.
  Och utan avgångsvederlag.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/03/nej-det-racker-inte-ask.html
  .-= Lars-Erick F´s last blog ..Nej, det räcker inte, Ask! =-.

 5. Micke. A

  March 25, 2010, 09:50:21

  Bra skrivet som vanligt!

  Jag hoppas verkligen inte att detta är en sak som nu faller i glömska. Ask MÅSTE avgå, det fungerar inte att ha en Justitieminister som inte ens i tankarna resonerar som hon har gjort. Det spelar ingen roll att hon tar tillbaka detta. Hon har redan bevisat hur hon tänker och det är alvarligt nog.

  Det mest grundläggande i våran rättsstat har hon missat och det är iaf i min mening så pass alvarligt att hon måste avgå och aldrig igen syssla med dessa frågor i en maktposition.

  Folk har fått gå för att man ej betalat TV liscensen. Det är väll “alvarligt” också. Men detta är rent av farligt alvarligt för vårat samhälle.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *