Pages

Categories

Search

 

Piratpartiet andra största partiet bland ungdomar i Göteborg

I Göteborg har man låtit alla nior svara på en enkät om vilket parti de skulle rösta på i riksdagsvalet i höst om de fått rösta. Föga förvånande och myckt glädjande visar det sig att ungdomarna har stort förtroende för oss pirater. Faktum är att Piratpartiet fick näst flest röster av niondeklassarna.

GP har intevjuat tre av dem, Marcus Jakobsson, Johanna Rydberg och Carl Smedstad och de har en hel del intressant att säga. Ingen av dem skulle rösta på Piratpartiet själva, eftersom de “tycker att frågan om att få lada ner musik och film är ute.” Faktum är att jag tycker att de har helt rätt i att det är en fråga som i mångt och mycket är passé. Teknikutvecklingen har redan bestämt vartåt det barkar och inte ens de mest bakåtsträvande upphovsrättslobbyister kommer att kunna göra något åt det.

Däremot är det lite synd att de verkar tro att fildelningsfrågan är det enda Piratpartiet ägnar sig åt. Jag skulle personligen sätta integritetsfrågan överst. Den hänger naturligtvis till viss del ihop med fildelningsfrågan, men den är enormt stor och viktig i sig själv.

Piratpartiet är bra på att nå ut till ungdomar, mycket tack vare vårt ungdomsförbund, Ung Pirat, men det arbetet skulle underlättas enormt om vi behandlades som andra partier med parlamentarisk representation. Tyvärr är det ofta så att vi får kämpa lite hårdare och lite mer för att få samma möjligheter som de andra.

Så nog är det väl tur att vi är en hög envisa jäklar, eller hur?!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. ZastDerg

  April 9, 2010, 15:35:21

  “Ingen normal tonåring orkar sätta sig in vad alla partier står för och Piratpartiet har en enda fråga som de står för och det är rätten att få ladda ner film och musik gratis. Är man inte så insatt i politiken så är det därför lätt att välja det här partiet, säger Carl.”

  Jag tror inte att det är en slump att han, som inte röstade på oss, hade den bilden av oss. Jag skulle vilja höra någon av ungdomarna som faktiskt röstade på oss säga vilka frågor de anser att vi står för.

 2. Ramona Fransson

  April 11, 2010, 14:56:07

  Hej Anna,

  ja det är som jag sagt förut, på valnatten ska jag ha en kall flaska skumpa tillhands. Det blir många hakor som kommer att tappas i skrivborden av de som räknar röster. Pirat partiet är redan på väg in i riksdagen med stora kliv!
  Skål!
  .-= Ramona Fransson´s last blog ..Fred i mellanöstern! Du måtte skämta? Inte om de här inslagen är sanna! =-.

 3. Kul, men...

  April 16, 2010, 11:29:57

  Goda nyheter! Men samtidigt tråkigt att Sverigedemokraterna fick så mycket som 5 procent, mer än både (v) och (mp).

 4. Amy

  April 19, 2010, 01:36:55

  Goda nyheter! Men samtidigt tråkigt att Sverigedemokraterna fick så mycket som 5 procent, mer än både (v) och (mp).Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *