Pages

Categories

Search

 

Nyhetsbrev 2010-05-04

Jag får ofta höra att vi inte syns tillräckligt i gammelmedia och det ligger kanske en viss sanning i det. Men, faktum är att vi syns mer och mer i gammelmedia. Anledningen till det är att vi inte givit upp, utan envisas med att försöka synas så fort vi får chansen. Eller rättare sagt, vi jobbar hårt för att skapa chanser för oss själva.

Den senaste tiden har det bland annat resulterat i följande:

Café på turné med Piratpartiet – Stort reportage om Rick och en av våra partiledarturnéer.
Vi kommer att kohandla – Intervju med mig om arbetet i EU och valkampanjandet i Fokus.
Hallå eller, Rick Falkvinge – Porträtt om Rick och partiet i GP.
Domen hård över Acta-förslaget – Vår EU-parlamentariker Christian Engström uttalar sig i DN om Acta.
Debatt om nätcensur – Christian debatterar nätcensur med EU-kommissionären Cecilia Malmström i Studio Ett. Ljudfil här, textform här.
Farmor Gun, Piratpartiet – Intervju med Gun “Farmor Gun” Svensson i Studio Ett.
Piraterna ska kryssa sig fram i fullmäktige – Intervju i Sydsvenskan med vår vice mediagruppsledare, Jacob Dexe och vår styrelseledamot, Simon Rosenqvist.
Farmor Gun, en rockande pirat – Stor intervju med Gun “Farmor Gun” Svensson i Sigtunahems medlemstidning.
Piratpartiets budget äts upp av trycksaker – Intervju med vår vice Kampanjledare, Victoria Westberg, i Dagens Media.
Piratpartiet tågar 1 maj – Intervju med Jimmy Callin om Göteborgspiraternas 1 maj-firande.
Piraternas nya valbomb – Ricks debattartikel i Aftonbladet om ettårsdagen av domen mot the Pirate Bay.
Speciallagar för nätet behövs inte – Min replik i GT på kristdemokraten Penilla Gunthers påstående om att Piratpartiet skulle stötta nätmobbare.
Piratpartiet för framtiden – Insändare av riksdagskandidaten Jan-Olof Flink i Sundsvalls Tidning.
Rekordmånga vill byta namn – Intervju med Rick i SvD om att byta namn.
Piraterna förnyar politiken – Ledare i Norran.

Vi syns också i tidningar och debattforum på nätet:

Hård kritik mot Acta – Rick och Christian uttalar sig om Acta
ACTA: Vem tar ansvar för lögnerna? – Riksdagskandidaten Fredrik Holmbom om Acta på Newsmill.
Kunskap är framtidsbranschen för Sverige – Artikel på Sourze av Ung Pirats förbundsordförande Stefan Flod.
Ungdomspartier lurar unga väljare – Artikel på Sourze av Ung Pirats förbundsordförande Stefan Flod.
Malmströms nätcensur slår blint och fel – Min newsmillreplik till Benny Lindholms debattartikel om att Piratpartiet skulle försvåra kampen för frihet på nätet.
Upphovsrättsparaplyn det regnade igenom – Min newsmillreplik till Per Strömbäcks debattartikel om IPRED i SvD.

Och glöm för allt i världen inte alla de som bloggar och varje dag ser till att Live-sidan fylls med rykande färska pirattankar. Ingen nämnd, ingen glömd. Ni vet alla vilka dessa hårt arbetande blogghjältar- och hjältinnor är.

Som ni själva kan se är det inte helt sant att vi inte syns. Vi syns mer och mer och det är tack vare vårt eget hårda arbete. Vi måste naturligtvis synas ännu mer, men för att orka jobba ännu hårdare är det bra att då och då påminna sig själv om att vi inte arbetar förgäves. Vi har nämligen inte råd att låta pratet om att vi inte syns tillräckligt bli en självuppfyllande profetia. Hårt arbete ger bevisligen resultat. Låt oss ta fasta på det och jobba framåt. Jag tar mig därför friheten att återigen länka till min lilla insändarskola.

Tortuga-projektet behöver hjälp

Slutligen tänker jag föra vidare en efterlysning från Daniel Svensson, DL för det västra distriktet och projektledare för Tortuga-projektet:

Projekt Tortuga behöver hjälp av utvecklare som är väl förtrogna med xhtml och css. Är du driven och har möjlighet att hjälpa oss NU vill vi att du tar kontakt med Daniel Svensson (projektledare) eller Daniel Nyström (anvarig för utvecklargruppen).

Kompetens på olika nivåer finns i projektgruppen men för att lyckas med att få fronten på plats behöver vi hjälp av en eller flera personer som har tid att lägga inom de närmaste veckorna. Så snart fronten är på plats kan övriga utvecklare koppla bakomliggande funktionalitet så att vi snart kan lansera en ny webbplats för partiet.

Hjälp oss nu!

Och nu ska jag inte uppehålla er från kampanjandet längre. Låt er inspireras av länkarna här ovanför. Ert arbete är allt annat än förgäves.

Ha en riktigt trevlig vecka!
Anna
————————————–
Anna Troberg
Vice partiledare

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

  1. Egil Möller

    May 4, 2010, 09:14:33

    Jättebra initiativ! Jag har gått o tänkt på det där, att göra ett pressarkiv, jättelänge. Men vi har inte haft ngt verktyg att samla det på.

    Nu går snart snart PiratePad Beta över i produktion, och då kan man bara skapa en tag #pressarkiv o tagga inlägg som länkar till olika nyheter med det, så kan man få en lista på länkarna! Snart snart (bara några dagar kvar)!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *