Pages

Categories

Search

 

Förändringens vindar blåser

by
May 12, 2010
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Jag vet inte om ni känner det, men jag gör det definitivt. Något har förändrats. De senaste två veckorna har jag upplevt en energi inom partiet som jag inte känt sedan FRA-debatten och de allra sista veckorna innan EU-valet. Det är som om vi allihop vaknat upp ur någon sorts vinterdvala och nu sticker upp våra små huvuden ur snön och tittar lite yrvaket på varandra innan vi far upp och undrar vad för skoj vi ska hitta på idag.

Det beställs tusentals flygblad i veckan ur shoppen. Det demonstreras, det skrivs insändare, det planeras diverse olika kampanjtillfällen runt om i landet. Göteborgspiraterna kommer till exempel att vara med på Hammarkulle Karnevalen den 28-30/5.

Själv försöker jag skriva så mycket användbara texter som möjligt. Det är alldeles extra kul att se att de remixas till trevliga insändare för lokalpressen runt om i landet. Jag vill se ännu mer sådant! Ni är alla hjärtligt välkomna att klippa och klistra ur den här bloggen, om ni behöver en liten knuff för att komma igång med insändarskrivandet.

Den 25/5 kommer jag att prata om fildelning och upphovsrätt med Netopias Per Strömbäck på Högskolan i Skövde. Det ser jag fram emot. Det är ju ingen hemlighet att jag och Per sällan håller med varandra i politiska frågor, men det är alltid lika trevligt att träffa honom, så jag tror att det kan bli ett riktigt intressant samtal.

Det har också börjat röra på sig i riksdagsgruppen. Våra riksdagskandidater är och pratar på diverse olika event, på skolor etc. Vi kommer att berätta mer om alla de aktiviteterna på ett mer organiserat sätt inom kort. Dessutom kommer kampanjgruppen att lyfta fram allt kampanjande på ett överskådligt och trevligt sätt.

Det händer, kort sagt, väldigt mycket runt om i landet. Låt dig inspireras och häng på du med!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *