Pages

Categories

Search

 

Sladdran: Harriet Hufvudskott

by
May 24, 2010
BadMatch, Spineless Fiction
No Comment

Född: Ja. Uppenbarligen, men man frågar sannerligen inte en dam om hennes ålder.

Familj: Gift med Hugo Hufvudskott, arvtagare, avdankad playboy och kassör i kamratföreningen “Fasanernas banemän”. Två söner och en dotter: Älsklingssonen Wilhelm som förvaltar familjeförmögenheten och familjens svarta får, Carl-Philip som knegar för staten genom att sitta i Riksdagen. Dottern Louise har följt i sin mors fotspår och gift sig med en man av börd.

Uppväxt: Harriets uppväxt är höljd i dunkel. Enligt egen utsago växte hon upp på ett slott utanför Arild, men onda tungor hävdar att hon föddes på fel sida om köksdörren, sedan slottsherren en sen natt fått glimten i ögat och gjort ett nattligt besök hos en av kökspigorna. Det som dock är känt är att Harriet sedemera skickades till en Schweizisk internatskola där hon fick en gedigen, internationell utbildning i hur man blir en god hustru till en välbärgad man. Det visade sig vara väl spenderade pengar, för redan på planet hem från de Schweiziska alperna lyckades hon snärja självaste Hugo Hufvudskott, som just ärvt sin fars förmögenhet efter en tragisk jaktolycka.

Karriär: Efter giftermålet med Hugo gjorde Harriet snabb karriär i svenska slott och härresäten. Hon blev genast en omtyckt gäst och skaffade sig många bekanta genom att engagera sig i föreningar som: “Östermalmsfruar mot skilsmässor”, “Ärbarhet och redbarhet” och vännineföreningen “Adelsflickorna”. Hon är sedan fyrtioårsåldern även mycket engagerad i vinprovarklubben “Buteljflickorna” som varje vecka provar franska årgångsviner. Detta engagemang tar Harriet så allvarligt på att hon provar franska årgångsviner flera gånger varje dag för att kunna imponera på de andra “flickorna” på onsdagsmötena. Därför talar man även tyst om detta engagemang inom familjen.

Kuriosa: Harriets ögonsten är chihuahuan “Garbo” (med såväl utdraget som högdraget a i början: “Gaaarbo…”). Lilla Garbo är felfri på alla sätt och vis och går före allt och alla. Lilla Garbo är dessutom en gourmet av långt mycket större mått än vad den lilla pinniga kroppen avslöjar. Garbo äter nämligen bara mat från Östermalmshallen och brukar sitta på mattes arm och fnysa ner i köttdiskarna när matte som den naturligaste sak i världen tar med sig hunden in på ICA Esplanad på Karlavägen.

Harriet är en sladdertacka av sällan skådat slag. Om skvallrar om ALLA, utom om sig själv. Vill du ha inside information och inte är så noga med sanningshalten, så är Harriet rätt person att fråga. Du gör det lättast i kommentarsfältet.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *