Pages

Categories

Search

 

PP och C kräver ett klargörande från EU-kommissionen

by
June 3, 2010
Integritet, Notiser, Politik
No Comment

Medan jag och Rick glassade runt på slottet och smuttade champagne i morse, så jobbade vår europaparlamentariker, Christian Engström, som vanligt så att svetten lackade nere i Bryssel. Den här gången fick han dock extra hjälp från centerpartiets parlamentariker Lena EK.

Tillsammans kräver Engström och Ek ett klargörande från EU-kommissionen med anledning av förslaget att utvidga datalagringsdirektivet till att även innefatta sökningar på nätet. Det är ett jättebra initiativ av dem och jag låter Christian avsluta:

Att lagra data om alla svenskars alla telefonsamtal, SMS, e-postmeddelanden och internetuppkopplingar är en orimlig integritetskränkning i sig. Och redan ser vi hur vissa vill utvidga teledatalagringen till att även omfatta alla sökningar som vi gör på Google. Det visar hur övervakning alltid blir mer omfattande med tiden. Därför gäller det att stoppa datalagringsdirektivet från att införas över huvud taget.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *