Pages

Categories

Search

 

Nu är det dags att sopa mattan med Rick!

by
June 11, 2010
Blandat, Politik
40 Comments

Ni som följer mig på Twitter vet att jag för några veckor sedan fick ett löpband i födelsedagspresent och att jag sedan dess tränar flitigt. Träning är nu inte alls något som kommer naturligt för en stolt soffpotatis som jag, men det var dags, både för hälsans och fåfängans skull. Jag får då och då ganska otrevliga allergichocker och min läkare säger att ett starkt hjärta och bra grundkondition kan vara bra att ha om olyckan är framme. Eftersom han har både vit rock och en fancy utbildning, så misstänker jag att det kan vara bra att lyssna på honom. Och sedan var det ju det där med fåfängan.

Jag brukar ju säga att internet är fantastiskt och allt det där. Det är det också. En stor nackdel är dock att vem som helst kan lägga ut bilder på en utan någon som helst tanke på att man inte vill sporta sina dubbelhakor och bilringar bara sådär. Oftast påstår de att “ingen tänker på sånt!” men det är inte alls sant. JAG gör det. Så samtidigt som jag naturligtvis blir glad och stolt över att folk lägger ut bilder på mig, så känns det ibland lite tungt att inse att hela nätet kan se ens lovehandles när allt man egentligen ville var att berätta lite om FRA:s ondska på något trevligt politiskt arrangemang.

Men, ni vet ju vad mitt motto är: “Life is pain. Get used to it … or make it better!” Kort sagt, om jag vill vara frisk och snygg på bild, så är det banne mig upp till mig att se till att det blir så. Ingen annan kan göra det åt mig. Därför plågar jag mig numera dagligen på mitt löpband. Och tro mig, det är ofta en plåga. Allt prat om att det är trevligt att träna är hysteriskt överdrivet om man inte lider av galopperande masochism. Men, jag har kommit på några knep som gör det lättare och eftersom jag är en vänlig själ tänkte jag dela med mig av dem till andra stackars soffpotatisar som måste träna:

1. Träna hemma – Om du har möjlighet att träna hemma tar du bort det största hindret mot att träna. Du måste inte släpa dig iväg någonstans där alla andra ser ut som grekiska gudar och tittar på dig som om du var The Blob. Ett gymkort kostar skjortan. Spendera pengarna på något schyst träningsredskap för hemmabruk istället.

2. Träna framför teven – Det är urtråkigt att träna. Det blir mindre tråkigt om du kan titta på något bra medan du gör det. Det är dessutom ett bra sätt att begränsa träningstiden. Jag började med ett Futurama-avsnitt om dagen. (22 min) Nu är jag uppe i minst ett Xena-avsnitt om dagen. (50 min) Ibland blir det till och med två.

3. Tala om för dina vänner att du tränar – Detta är en dubbelvinst. Eftersom dina vänner vet att du tränar kommer de att fråga dig hur det går. Blotta tanken på skammen över att behöva säga “Jag har slutat träna” kommer att få dig att fortsätta. Ett extra plus är att du dessutom kan njuta av att höra alla deras bortförklaringar till varför de inte tränar.

4. Skaffa en målbild – Det är viktigt att föreställa sig hur ohyggligt vacker och attraktiv man kommer att vara när man tränat upp sig ordentligt. Man behöver överhuvudtaget inte hålla sig inom rimlighetens gränser. Det är bara att föreställa sig hejvilt. Själv har jag dock valt att vara lite moderat i mitt föreställande och har därför valt ett helt rimligt mål:

5. Ha något att se fram emot – Jag såg till att få Unni att lova mig en middag om jag lyckades gå ner ett kilo i veckan fram till valet. Det är alltid lika trevligt att umgås med Unni, så jag ser fram emot den där middagen. Jag tänker mig dessutom en del öl för att jämna ut vätskebalansen efter all träning.

6. Sporra dig själv genom att plåga andra – Om du ska lida, så kan lika gärna människor omkring dig också göra det. Så, varför inte utmana dem på något sätt? Själv har jag till exempel utmanat Rick. Nu ska vi bara hitta ett lämpligt långt löplopp som ligger lagom långt bort i tiden. Vi får hjälp med det av Piratpartiets nybildade idrottssektion.

Just nu tar jag mig fram en mil på ca en och en halv timme. Ricks personbästa är (enligt egen utsago) en mil på fyrtiotvå minuter. Ungefär hälften. Men jag låter inte det stoppa mig. Det där personbästat på fyrtiotvå minuter togs i lumpen, så det betyder att det är ungefär fyrtiotvå år sedan också. Eller typ tjugo år sedan i alla fall. Jag misstänker att det är lika aktuellt som mina skolframgångar i kulstötning. Kort sagt, jag tänker inte bekymra mig om Ricks personbästa. Jag tänker sopa mattan med honom! En trevlig bieffekt av det är att piraterna kommer att få mycket piggare, snyggare och mer muskulösa kampanjmaskiner till partiledare under valrörelsen.

Så här ser vi ut nu. (Tack Calle Rehbinder för bilden):

Lagom till valet tänkte jag att vi skulle se ut lite mer så här. Fast utan vapen, så klart. Vi har ju en ung pirat med oss på bilden och måste vara goda föredömen:

Så, vilken häst satsar ni på i den här kampen? Mig eller Rick? Om ni vill se mig sopa mattan med Rick, så tar jag gärna emot hemliga tips på hur man tränar bättre. Just nu är min träning mycket trial and error. I går tränade jag till exempel så mycket att jag höll på att svimma efteråt. Av det lärde jag mig att man tydligen ska äta en banan när man är klar. Jag misstänker att det finns mer att lära kring detta detta märkliga med träning.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


40 Responses

 1. Drottningen

  June 11, 2010, 10:23:03

  jag väljer sida när ni har valt lopp
  .-= Drottningen´s last blog ..Men skulle man inte kunna….? =-.

 2. Markus "LAKE" Berglund

  June 11, 2010, 10:33:24

  Haha, härligt Anna!

  Kör hårt, du och Rick behöver hålla er i trim för at orka med det hårda arbetet i riksdagen! :-)
  .-= Markus “LAKE” Berglund´s last blog ..Piratpartiet får mellan 1-1,5 % av SCB =-.

 3. Jay

  June 11, 2010, 10:52:37

  Som dom brukar säga när det gäller träning : “Pain is just weakness leaving your body”.

 4. OlofB

  June 11, 2010, 11:26:31

  Hahaha fan vad bra Anna! :)
  .-= OlofB´s last blog ..Bilder från Hammarkullekarnevalen =-.

 5. Daniel "Marathonpirate" B

  June 11, 2010, 11:36:10

  Den största bieffekten om fler inom Piratpartiet börjar träna tror ja blir att varje pirat också orkar kampanja mer och på så sätt syns PP mer ute på gator och torg. När det gäller utmaningen så kanske Stockholm Halvmarathon den e11er juni skulle kunna passa eller är de för kort förberedelsetid? Hur som hellst är de kanon om fler pirater börjar röra på sig.

 6. Leo

  June 11, 2010, 11:38:12

  Jag satsar på dig.

  Och så blir jag sjukt inspirerad. Själv hade jag tänkt gå ner 1 kg per vecka fram till september, då den lill* kommer.

  Tack för inspirationen!

 7. Stefan

  June 11, 2010, 11:41:50

  9 kg, imponerande!
  Mitt hemliga tips är att hitta någon att träna med, då kan man pusha varandra när det tar emot. Även om det är svårt att tro men tillslut så blir träningen ett måste istället för en plåga och en del i att må bra.

  Jag kör mest styrketräning och för att få lite hjälp på vägen så använder jag kreatinpyruvat för att kunna få ut lite mer av musklerna under träningen och lindra träningsvärken och proteinpulver för snabbare muskeluppbyggnad. Jag tycker att det funkar väldigt bra.

 8. Hanna

  June 11, 2010, 11:48:27

  Imponerande. Heja!

  Jag tappade sugen den gången jag tvingades ligga på golvet i omklädningsrummet på Friskis och Svettis och kämpa ned jordens illamående i bortemot en halvtimme efter ett baspass gympa. Som tur var hade jag en bit choklad med mig så att jag kunde orka ta mig hem…
  Annars brukar problemet bli att det nyfunna välbefinnandet slås ut av stressen över att lägga så mycket fritid på att träna. Jag blir orolig, sover sämre, får ont i magen. Jag mår helt enkelt sämre istället.

  Så tro mig, jag är mycket imponerad! Keep it up! :)
  .-= Hanna´s last blog ..Om ”Kulturskaparnas” bjälke =-.

 9. Anna Troberg

  June 11, 2010, 12:00:35

  Daneil: Halvmara om ett par månader… Det känns kanske lite mastigt, men jag ska banne mig ligga i hårt och få in något lopp innan valet.

  Leo: Danke! Jag har en supporter mer än Rick!!!

  Stefan: Min sambo får dåligt samvete när jag tränar och brukar därför döva det med att träna lite hon med.

  Hanna: Släppa med dig Janne ut och motionera honom. När han är riktigt trött, så kan du hälsa från mig. :-)

 10. Anders Troberg

  June 11, 2010, 12:27:19

  Ha, jag inser faktiskt att jag, utan att veta om det, har prickat nästan alla punkterna:

  1. Träna hemma
  Japp, har skaffat biljardbord, så jag sportar för glatta livet.

  2. Träna framför teven
  Nu har jag inte TV, men film räknas också.

  3. Tala om för dina vänner att du tränar
  Jajamensan, jag plågar alla med hur sliten jag är av idrottsutövandet. Det är ansträngande med biljard.

  4. Skaffa en målbild
  Jär är nästan redan den målbilden! http://rpglab.net/nobackup/hohoho.jpg

  5. Ha något att se fram emot
  Två veckor till semester!

  6. Sporra dig själv genom att plåga andra
  Sadomasochism ftw! Plus att jag är grym på att göra en McMahon-powerstrut (det bästa brottnings-movet någonsing: http://www.youtube.com/watch?v=BeaJTOzurbE) när jag besegrat någon i spel!

  Dessutom, biljardbordet i kombination med flipperspelet gör att jag kan plåga omgivningen med historier om hur jag polerat kön, bytt gummi och torkat kulorna.
  .-= Anders Troberg´s last blog ..Hur mycket skit ska världen ta från israel innan det är nog? =-.

 11. Erik

  June 11, 2010, 12:54:28

  Härligt, nu har Piratpartiets valkampanj tagit samma form av “Biggest Looser”. Bra att man dessutom ger oss medelmåttor dåligt samvete på kuppen. “Varför vara nöjd med sig själv, när man kan plåga sig till formen av en terminator?”

  Go Anna!

  Vi som är något mer intresserade av att vinna valet, vad ska vi göra?

  1. Anna Troberg

   June 11, 2010, 13:01:55

   Hej Erik!
   Nej, det finns ingen anledning för någon att känna sig usel. Jag tycker det framgår ganska tydligt att jag inte är en atlet och att jag får kämpa häcken av mig för att orka träna. Kom också ihåg att det här är mitt val. Jag väljer att träna för att min hälsa behöver det, för att jag ska må bra och för att det gör mig piggare. Jag behöver all den där extra energin för att orka med att jobba så mycket som jag gör.

   Jag säger dock inte att det är en obligatorisk universallösning för alla. Var och en blir lycklig på sitt vis. Själv skulle jag vara lycklig om jag slapp göra allt det här, men jag har faktiskt inget val om jag ska orka med allt hårt och roligt valarbete som jag har framför mig.

   Så, istället för att bli provocerad av vad jag gör, så tycker jag att du ska fundera på vad du vill göra och göra det. Det finns inget rätt sätt som funkar för alla. Det handlar om att hitta sitt eget sätt.

 12. Slumpad svensk

  June 11, 2010, 13:34:29

  Ptja, ni skulle ju kunna springa utan ett faktiskt lopp. En springtur från Chez Troberg till Riksdagen är nog ett lagom må, lite drygt två mil och om man lägger spåret rätt naturskönt (när man passerar mellan Kista och Solna).

  För en massa år sedan, när jag bodde i Jakobsberg, brukade jag ta den vägen när jag cyklade till innerstaden, ett par gånger i veckan.

 13. Harlekin33

  June 11, 2010, 14:42:12

  Boxning är en allsidig och väldigt bra sport. (Man behöver inte gå upp i ringen om man inte vill)

  Du kommer få muskler och rasa i vikt på bara 3 månader.

  PS: Att äta rätt är viktigt mär man tränar boxning.

 14. Jay

  June 11, 2010, 14:43:36

  “Slumpad Svensk” är ju inne på nånting här, du och Rick skulle ju kunna ha ett lopp (eller fler pirater, the more the merrier) och överlämna valfri formalia i form av papper till Rosenbad från Ricks eller sin bostad, ni behöver ju inte vänta på nåt officiellt lopp (men även det skulle ju kunna andvändas för publicitet om man bara har en bunt pirater som deltar).

 15. Mackan Andersson

  June 11, 2010, 18:09:51

  Tjena Anna!

  Är såååå impad av dig!

  När jag själv började träna för Maraton OCH min första MMA-fight förra året (tips: slå aldrig vad om träning…) lärde jag mig lite handfasta råd av bara farten…

  Det första är att räkna med att du svettas ut cirka… Äh, gör såhär, det är enklast: Väg dig (utan kläder) INNAN du tränar och sedan igen EFTER att du tränat. Viktnedgången är i svett. (Mja… Men mest.)

  Om du inte har en tillräckligt känslig våg, väg i stället kläderna på en köksvåg eller något. Det ger ett sämre värde, men funkar det med – vi sysslar inte med elitidrott… 😉

  Multiplicera med 1,5 och drick MINST så mycket. Om du kan så drick mjölk motsv 4 dl av vätskan. Mjölk ger bättre återställning än sportdryck. Resten av vätskan kan vara vatten om du vill undvika onödiga kalorier, men stoppa gärna i dig lite salt i så fall också.

  Om du vill bygga kondis för ett långlopp så finns det ingen bättre träning än – you guessed it – att löpa långa sträckor.

  För att bygga kondis – pressa dig att springa samma sträcka på kortare tid.
  För att bränna fett – spring på halva hastigheten till 2/3 av hastigheten (men spring) och ju längre desto bättre.

  Och tänker du bygga upp spurt-explosivitet så kör intervallträning och/eller hopprep. Kör hopprep lika länge som det tar för dig att springa en km, pausa 45 sek och upprepa 4 ggr.

  För återhämtning i efterhand – käka ett ägg eller så. Det finns massor av “gainomax”-liknande drycker och pulver och skit, men det är mest dyrt. Koka några ägg och ha liggande i kylen som återhämtning eller mellanmål.

  Om du tycker att det är svårt att få i dig lite salt efter träningen – köp lite rostade och salta sojabönor. Då får du i dig både en massa bra proteiner, som hjälper kroppen att återhämta sig, och det salt du behöver för att tillgodogöra dig vätskan.

  I övrigt – käka vettigt. Tallriksmodellen är enkel att följa, men följ vilken “modell” som helst som du tycker funkar. Ät grönsaker. Typ ett halvkilo grönsaker och frukt om dagen rekommenderas. Blanda färger (!) så får du i dig alla vitaminer och ämnen som du behöver.

  Det viktigaste är att äta på fasta tider och framför allt sova ordentligt. (Jag vet att det låter konstigt, men genom att börja sova ordentligt gick jag själv ner 4 kilo på en månad, utan andra ändringar i övrigt.)

  Det låter kanske som jätteknepigt och en massa måsten – men du har ju redan börjat med det svåra: ATT börja träna. Det här är lite handfasta råd om HUR.

  Lycka till. Stora kramar. You go, Inspiration Girl!

  (Och ja, mina stålar ligger på dig!)
  .-= Mackan Andersson´s last blog ..Helt varm inombords =-.

 16. Peter Andersson

  June 11, 2010, 18:26:04

  “Vi får hjälp med det av Piratpartiets nybildade idrottssektion.”

  Var? Var på nätet?

  Redan för typ ett år sedan argumenterade jag i några kommentarsfält att vi behövde en idrottssektion. Minns att jag dessutom föreslog namnet IFK PP (Idrottande Fildelnings-Kamrater i PiratPartiet) vilket jag nu jag återbjuder på som förslag! :-)

 17. Aewheros

  June 11, 2010, 19:35:09

  Fast tränar du hemma behöver du ju inte äta just en banan. Är väl mest för att det är enkelt att ta med sig. Det viktiga är att få upp blodsockret efter träning.

 18. Jan

  June 12, 2010, 02:25:57

  Ok..
  Här kommer snuskpellen…fast det är ärligt inte meningen att vara det..så ta det med en nypa saft Anna.

  Alltså, när det gäller “före o efter”-bilderna så kan jag varmt rekommendera dig att byta namn på dem för min del.

  Bengeten i “efter” anser jag behöver nån form av hjälp för att överleva nåra månader till…damen bredvid såg dock för mig helt hälsosam ut..!
  Att hon ifråga inte springer maratoen på rekordtid är det faktiskt inte så många som bryr sig om…

  Ha det
  Jan

 19. Grizzly

  June 13, 2010, 14:14:09

  Hej Anna!

  Det viktigaste tips jag kan ge, för att hjälpa till med att hålla en jämn (och lagom hård) kvalite på träning är tvivelsutan ett pulsband/pulsklocka. Det är hemskans lätt som otränad att ta i för hårt. Det leder bara till illamående, dålig träningseffekt.
  Jag vill minnas att Rick hade ett i någon bloggpost för länge sedan, sno hans, om du inte kan få fatt på ett eget.
  Det är också en motivator, för det är busenkelt och ganska roligt att följa hjärtats framsteg.

  Koll på pulsen, träna varsamt men regelbundet, och detta kommer att gå fortare än du tror.

  /Björn

 20. Grizzly

  June 13, 2010, 17:48:13

  Glömde att säga, det finns ingenting som saboterar så mycket som en skada. Varsamt = skadefritt = långsiktig framgång.

  /B

 21. Karolina Timm (ja du vet Rogström)

  June 13, 2010, 20:44:11

  Du är grym Anna! En fantastisk skribent och inspiratör! Heja heja heja med träningen – varför inte ett gammalt avsnitt av 90210 när du är som tröttast?! =) Stor kram till dig och lycka till med förberedelserna inför valet! You go girl! /Karro

 22. Mathias Heinel

  June 13, 2010, 22:54:14

  Anna, anna, anna, vad ger du dig nu in på?
  Inte alls fel, varken gjort eller tänkt egentligen.
  MEN, hur är det med födointaget?
  Och man får inte Sarah O’Connor-look utan att ta väldigt mycket hänsyn till vad man äter och när.
  Menmen, första steget är att aktivera och få igång dig, DÄR är väl löpbandet jättebra.
  Och, vilket redan sagts här, helre långt och länge än snabbt och hårt.
  Du, let’s face it, du är inte 15-20 längre.
  Pulsklocka? Jo förvisso. Men lär känna dig själv och din kropp också. Den kan ju iofs vara ett hjälpmedel.

 23. Anna Troberg

  June 14, 2010, 10:36:50

  Slumpad svensk: Hmm… Det är väldigt långt från Jakobsberg in till stan. Om jag får hoppa av tåget vid Karlberg kan jag nog snart springa till Riksdagen. :-)

  Harlekin33: Ah, sant! Jag har ju faktiskt en boxsäck på vinden. Det kanske är dags att plocka fram den igen. Vill minnas att jag hade dödsont i brösmusklerna när jag använde den sist för typ 5 år sedan.

  Darling Mackan: Hmm… Jag undrar om min sambo gillar att jag väger mina svettiga träningskläder på matvågen. 😀 Men jag kan ju göra det när hon inte ser. och ja, jag äter väldigt vettigt faktiskt. Sedan jag började träna har jag fått underliga matvanor. Jag vill inte ha onyttigheter längre. Däremot vill jag ha massor av sallad och kött. Och ägg. Jag misstänker att min kropp talar om för mig vad jag bör äta.

  Peter: Idorttssektionen kommer inom kort att få upp en sida på vår hemsida, men än så länge kan man kika in i deras padda här: http://piratepad.net/idrottssektionen

  Aewheros: Mjo, sant. Men en banan är liksom lagom mängd. Och så är de ju goda också.

  Jan: Charmknutte där! Nå, jag tror nu inte att det är någon större risk att jag någonsin kommer att se ut som Linda Hamilton i T2, så oroa dig inte för det.

  Grizzly: Ja, det där är bra råd. Jag har ju försökt börja träna några gånger tidigare och det har slutat med att jag tränat halvt ihjäl mig och aldrig velat göra det igen. Det är nog bra att ta det i lagom takt. Jag har dessutom en pulsklocka, som kom med löpbandet. Himla bra grej. I början när jag sprang en minut var pulsen uppe i 190. Nu är den nere på ett ganska fint och konstant 145-150 även om jag springer flera minuter. :-)

  Mathias: No worries. Jag är alldeles för glad för mat för att kunna träna så att jag ser ut sådär. Jag vill bara bli pigg och frisk. Och sopa mattan med Rick så klart! 😉

 24. Calle Rehbinder

  June 14, 2010, 13:19:42

  Jag har sagt det förut, Anna, men LCHF-dieten funkade skitbra för mig.

  Jag har gått ner 12 kilo – från 108 till 96 – och första månaden tappade jag 7 kilo. Så det funkade väldigt bra för mig.

  Kombinerar man sen det med motion så blir det förstås ännu effektivare.
  .-= Calle Rehbinder´s last blog ..Kunglig gåva från Piratpartiet =-.

 25. Slumpad svensk

  June 14, 2010, 13:36:47

  Anna: Jag tror aldrig att jag sprungit den sträckan, men jag har gått den (flera gånger) och cyklat sträckan massor av gånger (antingen rutten via Kista/Solna, Sundbyberg/Solna eller Sunbyberg/Bromma/Kungsholmen, lite beroende på exakt vart man ska).

  Att promenera hem från centrala Stockholm var, om inte annat, ett bra sätt att se till att man minsann kom ihåg att inte missa sista pendeln (men, experimentellt funkade det bara i 6-8 månader).

 26. Mackan Andersson

  June 15, 2010, 09:11:07

  Angående det där med att väga sina kläder på matvågen – ta och stoppa dem i en påse innan, då! :) Om du dessutom har en spritpenna och skriver datum på påsen så kan du låtsas att du är med i CSI…

  (Det sista är naturligtvis helt valbart. Jag menar inte att du ska börja förvara gamla svettiga kläder i frysen som någon slags bevismaterial. Men man kan ju lajva litegrann?)
  .-= Mackan Andersson´s last blog ..Helt varm inombords =-.

 27. Maria Byström (Tinnitussan)

  June 15, 2010, 22:39:52

  Fan vad inspirerad jag blir att träna av dig och Linda Hamilton. Här ska tränas. Heja, heja :-)
  .-= Maria Byström (Tinnitussan)´s last blog ..Linda Hamilton i T2 =-.

 28. Thomas Tvivlaren

  June 28, 2010, 13:46:24

  Grymt bra initiativ Anna!

  Ser dock ett problem med din målbild och dina medel/verktyg för att nå dit.

  Angående målbilden och vägen dit så fundera lite på när/om du kan/kommer att kunna göra följande med ditt nuvarande upplägg (0:43 in i klippet):

  http://www.youtube.com/watch?v=qnTaDjKoO2g

  Om inte så kan jag garantera dig att din målbild aldrig kommer uppnås. Konditionsträning är prima men är det “modellering” av kroppen man också (helst?) vill ha så måste man prioritera styrketräning och matintag.

  Hör av dig om du vill få en massa bra info och hjälp på vägen för jag är en jäkel på det här… 😉 (Skulle jag säga något annat så ägnade jag mig åt falsk ödmjukhet. Förklarar gärna mer ingående varför jag har mer kunskap om detta än väldigt många s.k. “experter” i området.) Pro bono givetvis.

 29. Sebbe

  October 14, 2010, 21:27:49

  Jag rekommenderar squash! Squash är lite som tennis mot en vägg och jäkligt kul. Jag rekommenderar särskilt enskede rackethall. På söndagar har de damträning och man kan testa på innan man börjar. Om det skulle göra dig mer motiverad är tränaren pirat.

  I squash tränas reaktion, intervallkondition (jag hoppas att det är korrekt) och hur cool du är. Testa!

 30. Zana Andreas

  February 2, 2011, 16:21:08

  Jaa! Jag sänder alla mina lyckönskningar! Det viktigaste när man tränar är kosten, se till att ine äta som du alltid gjort, ät med förnuftet enbart. Det är en underbar känsla att inte ge sig hän inför sina sug, gör man det tillräckligt länge kommer man över en gräns där det helt plötsligen är norm att inte äta onyttigheter, när det väl blivit normaliserat i ens liv ljusnar allt…

  En av våra största laster är just vår konsumtion av mat icke avsedd att göra våra kroppar mest nytta, mycket vi äter smakar gott ty våra smaklökar går att omprogrammera…

  Vi är födda till att äta rå mat utan tillsatser. Våra smaklökar har blivit våldsamt övertagna av industrin. Dom har lyckats få våra smaklökar att alstra mer endorfiner än vad som är möjligt ute i den fria naturen därav uppkommer ett missbruk. Mat är inte till för att smaka gott, den är till för att vi ska överleva och skänka oss sin energi…

  Världen är upp och ner idag. Igen, jag hoppas vi får se en riktigt riktigt stark ledare snart, det är många som ber för er!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *