Pages

Categories

Search

 

Nya valrörelsemuskler

by
June 16, 2010
Blandat, Politik
No Comment

Sedan jag utmanade Rick på en liten hälsotävling för att vi ska vara starka och pigga under valrörelsen har det hänt lite saker.

Jag har fått en massa uppmuntrande kommentarer och bra tips på mitt första inlägg. Ni skulle bara veta hur mycket det betyder, speciellt de dagar när träningen känns tyngre än vanligt. Ni är guld allihop! Tack! Extra tack till Piratpartiets idrottssektion som håller på att fixa så att jag och andra pirater snart kan träna i piratlila träningskläder med PP-logga.

Jag har också fått mejl från människor som oroar sig för att jag ska träna för mycket. Till er vill jag bara säga att det inte finns någon som helst risk för det. Jag tycker att träning är tråkigt och älskar mat. Det är ingen risk att jag krymper bort. Dessutom tränar jag på min doktors inrådan, så om ni inte litar på mig, så får ni lita på honom. Jag tränar för att bli starkare och piggare, mer hälsosam, helt enkelt. Och vet ni vad? Jag känner redan att jag får mycket mer gjort om dagarna, trots att träningen tar någon timme. Det verkar som om hjärnan är glad och förvånad över att få lite mer syre än vanligt. Jag misstänker att det kommer att vara bra under valrörelsen.

Dessutom har Rick börjat visa försiktigt ett intresse för min träning. Han ställer lite diskreta frågor av det här slaget:

“Hur mycket tränar du nu då? Varje dag?” Sedan säger han att han minsann ska ta tag i sin träning också. När han “rensat löpbandet”. Jag vet inte vad han ska rensa det från, men jag misstänker att hans löpband numera mest används som klädhängare eller något i den stilen.

“Var det en mil på en och en halv timme du sa?” Sedan berättar han om sitt personbästa från lumpen. En mil på 42 minuter. Då påminner jag honom om att det är ett tag sedan. Då ser han lite orolig ut.

Rick gillar att mäta saker. Så här ska han få lite siffror att suga på:

I går avverkade jag 7,3 kilometer på en timme. Jag gick snabbt i 35 minuter och sprang ganska långsamt i 25 minuter. Dessutom passade jag på att ro tämligen friskt i 10 minuter. Den här veckan har jag upptäckt flera nya muskler och krympt i ännu ett par byxor.

När jag sa att jag siktade på att få riksdagens snyggaste överarmad blev jag varnad på Facebook för att Lars Ohly tydligen är en riktig muskelknutte. Nåväl, vi får väl se. Nu är den här lilla lila gräsroten on the roll, så nu får herr Ohly och andra eventuella muskelknuttar i riksdagen allt passa sig.

Med detta sagt, noterar jag att Rick ännu inte rapporterat att han rensat löpbandet och tagit tag i träningen. Bra! Det betyder att kommer att susa förbi honom mycket snart. :-)


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Mackan Andersson

  June 16, 2010, 17:22:07

  Måste fixa piratlila pom-poms så jag kan heja ordentligt…

  Lägger märke till att Idrottssektionen ENBART verkar bry sig om löpning, dock. Inga cheerleading-outfits! Inga lila boxhandskar (och då talar vi ändå om att bli fit for – just det – fight!), lila rashguards, lila Thaishorts eller badmode!

  Skojar mest, faktiskt. Men på riktigt kanske vi borde fundera på beach-volley (små lag, säsong…), skateboarding och en massa andra sporter som inte uppfattas så himla gubbiga :)

  Alldeles oavsett – jag är grymt impad av dig. Och inspirerad. You go!

  (Rick skrev en artikel för något år sedan om att träna med pulsklocka, btw. Den var bra. Riktigt bra till och med. Men jag tror i alla fall på din ohejdade entusiasm mer.)

  1. Anna Troberg

   June 16, 2010, 18:56:38

   Hej Mackan!
   Det är bara att hoppa in i idrottssektionen och pusha för andra sporter. Ju fler desto bättre. Det är nog mest mycket löpning för att de som drog igång det hele håller på med det. Jag vill gärna se dig i tjusig piratlila fightinguniform. :-)

   Och pulsklocka är bra. Jag fick en med löpbandet. Så jag har BÅDE pulsklocka och en ohejdad entusiasm. Rick har inte en chans. 😀

 2. Mackan Andersson

  June 16, 2010, 20:21:10

  OMG, pulsklocka! :) You will soooo kick his ass!

  Och jag är på något sätt både glad och förvånad (!) att du skrev “fightinguniform” och inte “cheerleadinguniform”. 😉

 3. Anne Kekki Forshaga

  June 17, 2010, 06:17:56

  Vilken härlig start att få *skrattar gott* med din blogg. Träna är svårt, jag har lagt mig på en *fingertopsträning* över mitt tangentbord. Känner faktiskt lusten att börja röra på mig igen

 4. Jerker Montelius

  June 19, 2010, 10:25:55

  @Mackan Andersson
  Vadå bara löpning.
  Här i Stockholm så har vi åtminstone en fäktsektion. Pirater värda sitt salt skall kunna hantera värja och huggare. Valduell får då en helt annan betydelse.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *