Pages

Categories

Search

 

Fyra gripna för fildelning i Västerås

by
June 17, 2010
Kulturpolitk, Notiser, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Tre personer greps i går kväll och en i dag i Västerås efter en anmälan från Antipiratbyrån. De anklagas för att ha fildelat bland annat filmer. En av männen har släppts, men tre av dem har anhållits misstänkta för brott mot upphovsrättslagen. Man har beslgtagit datorer och hårddiskar och de riskerar nu böter eller fängelse upp till två år.

Så gick det med alla löften om att vanliga fildelare inte skulle sättas dit. Nu jagar man högt och lågt och skjuter på allt som rör sig. Med tanke på att det verkar jagas mest i gryningen och på kvällen, så ser det ut som om piratjakt inte skiljer sig speciellt mycket från annan nöjesjakt som rika direktörer ägnar sig åt.


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. manen

  June 18, 2010, 13:42:10

  nu kan vi cyniskt bara hoppas på att det blir en såpa enda fram tills valdagen!

 2. isecore

  July 7, 2010, 17:12:16

  Oj, vad totalt chockerande att Antipiratbyrån inte ställer sig bakom vad de påstår. Total chock. Hade jag inte suttit ner så hade jag ramlat.

  Eller nä, speciellt förvånande är det ju inte. Det enda man kan lita på med dem är att man inte kan lita på dem.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *