Pages

Categories

Search

 

Sommarföljetong 10: Preventivmedlet Preben

(Detta är den tionde delen av sommarföljetongen “Chefer från helvetet”. Blurb finns här.)

Onsdag den 3 maj 2006
Prebens Norgebesök kombinerat med den olyckliga nyheten om att det är dags för ännu ett av Barbaras ökända Nordenbesök har helt enkelt blivit för mycket för min käre kollega, Percy. Jag och 006 hittade honom smygkräkandes inne på toaletten medan Preben var upptagen med att bråka med Barbara i telefon så att mötet tvingades ta en paus. Vi försökte muntra upp honom med att påpeka att det ju snart är helg och att han skulle få umgås med sin fru då, men han stirrade på oss som om vi var helt galna.

”Tror ni på det själv? Han lämnar en ju aldrig ifred! Och min fru? Jag har aldrig tid med henne. Hon kommer säkert att lämna mig för någon som har det, någon som har energi att göra det skönt för henne. Fan! Tror du att någon på det här jävla företaget har något sexliv?”

Vi visste inte vad vi skulle svara, så 006 skickade hem honom. Vad annat skulle vi göra? Väl inne i konferensrummet igen upptäckte Preben genast att Percy fortfarande saknades.

”Var är Percy?”

”Han mådde inte bra. Han hade ätit något olämpligt.”

”Jaha. Säkert sån där jävla fjordlax. Det vet ju alla att den är otjänlig som föda”, muttrade Preben surt och rullade en ny cigarett med ena handen medan han klunkade i sig en cortado med den andra.

11:17 Incidenten med Percy igår har gjort 006 deprimerad. Hon har noga räknat efter och kommit fram till att hon inte haft sex med sin Marve på över två månader. ”Tänk om han tröttnar!” utbrast hon uppgivet vid elvatiden när vi alla satt och väntade på att Preben skulle behaga vakna och dyka upp på kontoret för niomötet han själv beordrat. ”Det är inte för att jag inte vill, jag orkar bara inte. Och jag kan inte koncentrera mig. Preben är alldeles för påtagligt närvarande i allt jag gör vare sig jag vill eller ej. Och jag vill inte bli påmind om honom i sovrummet. Hemska tanke! Då skulle jag bli frigid.”

Ja, libidon är då sannerligen inte på topp inom Tombola. Det är inget trevligt ämne att ta upp, men Prebens negativa inverkan på sina anställdas sexliv är högst påtaglig. Och eftersom Preben nyss sms:ade och sa: ”Kommer in till kontoret när jag hunnit övertyga Barbara om att jag har rätt”, så har vi all tid i världen att ta tjuren vid hornen och fördjupa oss i ämnet. Håll i er, det är en ruskig historia.

Man skulle ju kunna tro att chefen inte har något med våra sexliv att göra, men inte då. Preben liksom sipprar in i varje del av ens liv hur man än bär sig åt. Inte nog med att hans mejl- och smsterror gör det snart sagt omöjligt att avsätta ens en halvtimme åt lite upplyftande sex, han har dessutom den dåliga smaken att ofta och gärna diskutera sitt eget sexliv. Eller rättare sagt, hans avsaknad av sexliv.

Alla som har haft något med vårt företag att göra i mer än en månad vet att Preben är missnöjd med sitt sexliv och att hans frus ovilja att hoppa i säng med honom är ett stort problem. Hela personalen sympatiserar naturligtvis med Barbara på just den här punkten, även om hon i övrigt är en ragata utan like.

Eftersom Preben gärna vill råda bot på detta familjeproblem drar han sig inte för att fråga sin personal om råd, både via mejl och telefon. Vi misstänker att han vill veta detaljer om andras sexliv så att han ska ha något att sysselsätta sig med under nattens långa timmar, men det är inget någon av oss vill fördjupa sig i. Han har ingen som helst känsla för att det inte finns någon som känner sig bekväm i rollen som sexterapeut åt sin galne chef. Han delar också med sig av egna praktiska råd. En kollega som under en middag med hela personalen oskyldigt råkade nämna att hon skulle köpa ny säng för att hon hade fått problem med ryggen blev till exempel upplyst om att vattensäng inte var något bra alternativ, eftersom det blir svårare att göra ”motjuck” vilket också gör det svårare att hålla kvar ”dolmen” där den ska vara. Ja men tack för det tipset, Preben! Hela personalen drömde mardrömmar om Preben och hans hiskeliga fru i en vattensäng i månader efter det. Och tro mig, sådant skadar det egna sexlivet menligt. Och om jag tänker efter …

Fan 006, två månader! I wish!!! :-#

(Sommarföljetongen fortsätter i morgon. Denna gång med rafflande flygäventyr mellan Oslo och Stockholm.)


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *