Pages

Categories

Search

 

Sommarföljetong 15: Preben faller på eget grepp

(Detta är den femtonde delen av sommarföljetongen “Chefer från helvetet”. Blurb finns här.)

Måndag den 8 maj 2006
Lösningen på 006:s problem har uppenbarat sig i en högst oväntad skepnad: Preben. Vår käre chef hade tydligen tråkigt igår kväll på sitt hotellrum, sedan han så snöpligt drabbats av magbacillen ”vinus spiritus”. Eftersom hotell Rival är ett väldigt pk hotell har de inga porrfilmskanaler. Preben är allt annat än pk och tycker att det är synd och skam. Lite underligt med tanke på hans moralkaketendenser när det gäller 006:s lilla oskyldiga flört. Nåväl, i brist på tysk hotellporr fick Preben nöja sig med de vanliga kanalerna och det räckte tydligen mer än väl. Aldrig hade man väl kunnat ana att ett program med återblickar ur årets Big Brothersäsong skulle kunna väcka sådana vårkänslor hos en galen dansk.

När jag öppnade min mejlbox i morse hittade jag bland nattens ovanligt magra mejlskörd från Preben ett mejl han skickat till hela personalen i alla fyra länderna vid fyrasnåret imorse. Utan vidare kommentarer kommer mejlet här i sin helhet:

Från: Preben Skickat: mån 2006-05-08 03:47
Till: Rosetta Sten
Kopia: Tombola personal
Ämne: Big Brother

Hej allihop,
Tacka gud vet jag för dokusåporna i dessa fascistiska hotell utan porrkanaler.

Det tog bara några timmar och drinkar efter att de klivit in i BB-huset innan de hade sex! Snacka om att sätta ribban för resten av säsongen. Hoppas de kommer djupare in i ämnet nästa vecka. Hö, hö! Grabben är dömd för misshandel och tjejen för fyllekörning, men det förminskar på intet sätt upplevelsen. Jag bryr mig inte om såna petitesser. Sån där sex får då aldrig jag hemma … Barbara ställer ju aldrig upp, så därför ser jag fram mot en sömnlös natt med BB-gänget.
Preben

Efter ett nordiskt rådslag har proletärerna med 006:s goda minne enats om att svara på mejlet från en helt anonym hotmail-adress:

Från: En vän Skickat: mån 2006-05-08 09:17
Till: Preben
Kopia: Tombola personal
Ämne: Re: Big Brother

Käre Preben,
Roligt att du gillar BB. Det kanske Barbara också gör. Om du tar kontakt med Marve kommer vi att skicka ditt mejl vidare till henne och fråga om hon håller med.
En vän

Vi hade förberett oss på att få vänta ett tag, men kors i taket, här kommer svaret efter blott fyra futtiga minuter:

Från: Preben Skickat: mån 2006-05-08 09:21
Till: En vän
Kopia: Tombola personal
Ämne: Re: Re: Big Brother

Tål ni inte ett skämt? Jag har aldrig tänkt ta kontakt med Marve. Dessutom är det barnsligt att skicka anonyma mejl. Jag vet ju vem som ligger bakom det i alla fall. Och vadå ”en vän”? Jag har minsann inga vänner!
Preben

Vi oroar oss inte det minsta för Prebens illa dolda och löjliga hot om att han vet vem som ligger bakom mejlet vi skickade till honom. Han har så många fiender att han omöjligt kan hålla reda på dem allihop. Att arbeta med Preben är som att vara med om en flygolycka. Alla som överlever tar hand om varandra och är evigt sammanbundna av den gräsliga upplevelsen. Så även om han själv inte har några vänner så är Preben faktiskt ett utmärkt sätt att skaffa sig mycket goda vänner på. Dessutom skulle en närmare undersökning av saken naturligtvis resultera i att hans mejl hamnade i händerna på Barbara och det vill han till varje pris inte. Ack, ljuva terrorbalans!

Och om det är barnsligt att skicka anonyma mejl, vad är det då att skicka massmejl till hela personalen om att man blir kåt av Big Brother och ämnar ägna sig åt självbefläckelsens muntra fröjder hela natten eftersom luften gått ur Barbara?

Dagens soundtrack bestämmer jag enväldigt: ”I Touch Myself” The Divinyls.

(Sommarföljetongen fortsätter i morgon. Denna gång med en skräckinjagande actionplan.)


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


one ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *