Pages

Categories

Search

 

Med Almedalen i backspegeln

by
July 13, 2010
Integritet, Politik
No Comment

Det känns som om jag äntligen hunnit sova ikapp all sömn jag missade i Almedalen. Eller åtminstone en del av den. Många har försökt sammanfatta Almedalsveckan, själv tror jag inte ens att jag tänker försöka. Jag tänker däremot ta upp några saker som jag minns alldeles extra mycket:

DriftigastSandra Grosse kom och frågade om det fanns pengar att skaffa helium till våra PP-ballonger. Jag sa ja, och när jag kom ner på stan två timmar senare var hela Visby fullt med vackra, lila PP-ballonger. Jag förstår fortfarande inte hur Sandra och de andra lyckades med det på så kort tid. Mycket kudos till dem. Jag upphör aldrig att förvånas över våra driftiga unga pirater.

Mest intressant – Kulturskaparnas runda bord-samtal om det framtida kulturlandskapet. Vi hade minst en pirat vid varje bord och av vad jag hörde efteråt var folk mycket glatt överraskade av vår närvaro och av det som sagts. Jag och vår riksdagskandidat Olof Bjarnason hamnade vid ord och media-bordet och sopade mattan med en representant från antipiratbyrån genom att tala om vikten av kulturell bredd och integritetsperspektiv.

Matnyttigast – Retorikexperten Elaine Bergqvists korta föreläsning på TEDX:s föreläsningsmingel. Jag har sällan sett så mycket matnyttigt klämmas in på tjugo minuter.

Bästa maten – Piratpartiets avslutande grillkväll. Hur gott och trevligt som helst. Tack till Otto, som fixade det.

Kaxigast – Camilla Lindberg som bar piratlila klänning och PP-knapp i SVT:s debatt. Sånt gillar jag!

Softast – Bloggloungen H12. Urtrevligt och smockfullt med ännu trevligare människor.

Årets Blair WitchSophias dokumentation av Tantlagets hämd på Ynglingarna sedan de tagit vårt kaffe.

Flitigast – Emma Marie “Opassande” Andersson som satt uppe på nätterna och bloggade och sedan var uppe i ottan för att vara med i diverse olika seminarium och debatter.

Mest irriterande – Bristen på fungerande 3G. En bloggare utan uppkoppling är en arg och trött bloggare. Nätet fungerade okej på näterna vilket gjorde att nattsömnen blev lidande.

Mest irriterande 2 – Tantlagets toalett som inte fungerade och som blev utbytt först på den femte dagen.

Märkligast – F!:s tilltag att bränna 100 000 kronor. Jag förstår hur de menade, men jag är inte säker på att man vinner sympatier genom att bränna pengar. Faktum är att jag är ganska säker på att man inte gör det.

Roligast – När Rick fick bakläxa på städningen av vår hyresvärd och kommenderades in för att dammsuga och torka golvet ännu en gång. Det muttrades sådant som: “Värre än lumpen!” flera gånger.

Tråkigast – Littorinaffären. Almedalsveckan ska handla om politik, inte om politikernas mer eller mindre trassliga privatliv. Nu håller jag tummarna för att resten av valrörelsen får ägnas åt politik.

Lärdomar – Massor. För att vi inte ska gå miste om en enda av dem, så kommer vi inom kort att samla ihop bra och dåliga lärdomar från alla pirater som var i Almedalen och ta med oss dem i planeringen inför nästa Almedalsvecka.

Ola och Sophia myseri i varsin FatBoy på H12.

Emma och Rick myser under korkeken på H12.

Pirater och andra trevliga människor myser på piraternas grillkväll.

Gustav, Emil och Olof konspirerar i köket.

V väljer märkliga ställen för sina seminarium.


.

Och med detta återgår jag till vardagen. Rick börjar sin semester i dag, så jag är ställföreträdande partiledare i ett par veckor. Mitt mål är att det ska finnas ett parti kvar när han kommer tillbaka. Jag känner att det finns goda möjligheter att uppnå det målet. Huruvida han kommer att känna igen sitt parti är en annan femma. 😉


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Terobi

  July 13, 2010, 12:40:48

  Oh, driftigast! That’s a new one! Tack för en sjukt bra vecka :) Nu tar vi över PP och UP och gör det karlarna inte orkar med 😉

 2. Sophia

  July 13, 2010, 12:59:37

  Oh vad härligt att se bilderna 😀
  Gör vi ngn fotovägg per Flickr-tag eller så? Vore kul att se allas bilder!

  Jag vänder mig mot begreppet fat-boy. Jag ser hellre att min rumpa hålls fast av en bönsäck. Önskar förövrigt att jag minns vem som räddade mig upp ur den. Jag minns en utsträckt hand som drog… Det förtjänar nästan ett tackkort :)

 3. DanielS

  July 13, 2010, 13:49:29

  Du har möjligtvis inte en länk till det debatt programmet?

 4. Fredrik Larsson

  July 13, 2010, 14:49:03

  Jag kan inte hitta den delen när Camilla syns i Lila finns det någon bild på det mer än i sändningen?

  Mvh
  /FL

  1. Anna Troberg

   July 13, 2010, 14:53:24

   Hej Fredrik!
   Camilla är med på slutet, 51 minuter in i programmet.

 5. DanielS

  July 13, 2010, 15:28:09

  Tack för länken ^^

  Såg att hon FP politikern var klädd i lilla samt hade PP pin på sig. Intressant.

 6. Hanna Dönsberg

  July 13, 2010, 15:33:27

  Nästa år skulle jag vilja att UP och PP bor i samma hus, det skulle vara sjukt bra. Som aktiv i både UP och PP kände jag mig….utanför ruljansen på ngt konstigt vis, gick mest med eget bränsle och egna ideér. Samordning och organisation är ngt som gör oss ännu starkare, det behöver inte hindra oss från att vara impulsiva och ta egna initiativ.

  Jag har samlat in massor med lärdomar från olika pirater, tänkte attackera Fyren när som helst 😉

  1. Anna Troberg

   July 13, 2010, 15:38:29

   Hej Hanna!

   Bra att du kommer med inspel. Det är bra att veta vad som funkade bra och vad som funkade mindre bra.

   Men du behöver inte attackera Fyren. Fyren kommer inom kort att attackera alla och be om inspel inför nästa års Almedalsvecka. :-)

 7. OlofB

  July 13, 2010, 17:52:00

  Jättebra bloggpost Anna!

  Kan inte du dra igång “lärdomar att dra” på din blogg? Kanske med en paddlänk, så alla kan vara med och fylla i alla små “snippets of knowledge” vi går och ruvar på, kring vad som funkade bra och mindre bra denna Almedalsvecka. :)

  1. Anna Troberg

   July 13, 2010, 18:25:07

   Hej Olof!
   Sophia kommer att göra ett utskick med möjlighet att tycka till för alla pirater som var i Almedalen, så jag tror inte att det behövs just nu. Däremot skriver jag gärna ihop en uppsamlingsbloggpost om det när vi fått in all feedback. Det tror jag vore superbra. :-)

 8. E-mannen

  July 13, 2010, 21:46:13

  Angående Vänsterpartiet så handlar det väl helt enkelt om att känna sin målgrupp. Lika självklart som att Piratpartiet bokar plats på Dreamhack 😉

 9. maloki

  July 15, 2010, 02:58:48

  Härlig summering av veckan tycker jag. Gillar listan! Även om jag gärna tagit ett hörn med länk på kulturskaparna grejen 😉 (Nej jag gnäller inte! :P)

  Vi gör det ännu bättre nästa år!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *