Pages

Categories

Search

 

Sommarföljetong 18: Preben muckar från fyllecellen

(Detta är den artonde delen av sommarföljetongen “Chefer från helvetet”. Blurb finns här.)

Tisdag den 9 maj 2006
07:17 Ah, ljuva morgonstund! Jag har jobbat nästan hela natten och fått mer gjort på de timmarna än vad jag fått gjort den senaste veckan i Prebens sällskap. Jag har hjälpt 006 att försöka dämpa skadan av Prebens framfart på Oslokontoret. Jag har gjort upp en plan för hur vi ska lägga upp arbetet de närmaste två månaderna på Stockholmskontoret. En sådan framförhållning har aldrig tidigare skådats inom Tombola. Jag har dessutom förberett två säljmöten och sist men inte minst så har jag gjort en god gärning. Jag har snäst av Mads-Peder som tror att han är kung av Danmark när Preben inte är där. Jag har dessutom kollat hundvaktens webcam och sett att Hannibal mår bra och ser ut att trivas i två tikars sällskap. Jag hoppas att han inte trivs för bra, för jag har inte någon lust att dras in i ett faderskapsmål.

Preben tycker om att sola sig i andras glans och har därför beordrat Reijo att boka in möten med Finlands dignitärer. Med tanke på hans bleka hy borde han kanske passa sig för att sola alls. Han blir väldigt lätt grisskär. Han ser alldeles dansk ut när han solat: röd och vit. Det har inte slagit Preben in att Finlands dignitärer inte är så intresserade av att träffa honom. Reijo är bekymrad:

Från: Reijo Käki Skickat: tis 2006-05-9 07:06
Till: Rosetta Sten
Kopia:
Ämne: Fylle-Preben

Moi!
Voi perkele! Har den där galna dansken tagit båten till Finland? Det var bara det som fattades. Nu kommer han alltså vara magsjuk hela dagen och jag måste avboka alla möten. Han skickade dessutom ett sms till mig igår där han krävde att jag ska boka möte med Tarja Halonen och Linda
Lampenius idag, samt att jag omedelbart ska ta kontakt med båtens kapten och kräva att vakterna släpper honom från fyllecellen OMEDELBART. Vad är det för satans båt ni tagit? Och hur har han lyckats bli arresterad? Fick inte kontakt med honom när jag försökte ringa tillbaka. Han skrev att han bara fått skicka ett sms och att du ignorerade honom och att han bara kunde lita på mig. Ring till mig när du vaknar så får vi försöka reda ut det här.
Hälsningar,
Reijo

Stackars Reijo. Reijo är en hygglig karl i sina bästa år (47) som brukar ha det extra besvärligt när Preben är på besök. Preben inbillar sig nämligen att de har någonting gemensamt eftersom de båda är män i just sina bästa år. Preben inser inte att han själv aldrig haft några ”bästa år” och troligen aldrig kommer att få det. Hans år är fyllda med meningslösa konflikter med människor som bara försökt hålla hans företag på fötter trots hans underliga infall.

Ska ringa Reijo och uppdatera honom. Sedan ska jag sova ett par timmar innan det är dags att lösa ut Preben och gå iland.

(Sommarföljetongen fortsätter i morgon. Denna gång med ett stycke astmatisk kärring.)


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *