Pages

Categories

Search

 

Sommarföljetong 22: Annonshelvetet

(Detta är den tjugoandra delen av sommarföljetongen “Chefer från helvetet”. Blurb finns här.)

Fredag den 12 maj 2006
07:32 Natten avslutades med en rejäl smäll. Preben har beordrat mig och 006 att slutföra arbetet med annonskampanjen, så att han och Barbara ”kan få ro i själen”. Preben hävdar att det i alla fall är i stort sett samma sak som ”hans” actionplan och att vi därmed inte behöver mer än någon dag på oss. Den sorts kampanj Preben vill ha kräver många människors jobb under flera månader. Dessutom kräver det pengar. Tombola har varken personal eller pengar så att det räcker.

Den svåra fråga som jag och 006 ställdes inför klockan halv fyra på morgonen var vilket som var jobbigast, att agitera för varför vi borde slippa få göra den eller att helt enkelt bara göra den. Det tog inte många minuter att komma fram till att det är mycket lättare att bara göra eländet. Eftersom det är ett riktigt tvättäkta mission impossible, så finns det dessutom den trevliga fördelen att vi båda kanske får sparken när det hela brakar ihop. Om inte, kommer kostnaderna kring kampanjen i alla fall att driva hela den Nordiska avdelningen av Tombola i konkurs och då slipper vi ju jobba för Preben i alla fall.

Preben kräver att vi ska ha en kampanjplan färdig på en vecka. För att inspirera oss ytterligare inför vår hopplösa uppgift skickade Barbara igår ett sms till mig och 006: ”Since you failed to get your employees to finish this simple task, I have little hope that you will succeed on your own. /Barbara.”

Både Preben och Barbara tycks ha missat coachingtrenden. Hade de bara kunnat hade de anställt en fet, svettig trumslagare till varje kontor som kunde hjälpa oss hålla arbetstakten uppe medan ett par svartmuskiga slavdrivare då och då klatschade uppmuntrande med sina piskor över våra svettiga ryggar. Dagens soundtrack är mot mitt bättre vetande och min goda smak Britney Spears med ”I’m a Slave for You”.

(Sommarföljetongen fortsätter i morgon. Denna gång bjuds det på den nordiska poängligan.)


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *