Pages

Categories

Search

 

Ketchupeffekten

by
July 27, 2010
Integritet, Politik
No Comment

Jag ska inte sticka under stol med att jag ibland upplevt det en smula frustrerande att gång på gång skicka in artiklar till allsköns tidningar utan att få något publicerat, men skam den som ger sig. Om man nöter och nöter så lossnar allt på en gång. Fenomenet kallas även för “ketchupeffekten” och i dag har Piratpartiet äntligen fått känna av den.

Det började redan i går kväll när jag blev ombedd att skriva en pirat/hbt-artikel till FriaTidningar.se. Deadlinen var 8:00 i morse, så det blev lite brådis, men jag hann knåpa ihop en text. Den kan man redan nu läsa på nätet i Stockholmsversionen och i Göteborgsversionen och, om jag förstått saken rätt, i morgondagens prasselutgåvor.

I morse pratade jag om Wikileaks tillsammans med Newsmills Leo Lagerkrantz i TV4:s Nyhetsmorgon. Det kan man titta på här:

Efter det pratet gick jag och satte mig på Espresso House på Vasagatan och skrev ihop en artikel om Wikileaks till Newsmill. Den poppade så småningom upp överst på DN:s förstasida på nätet. Det var en trevlig bonus jag verkligen inte räknat med. Ännu en bonus kom i form av att Sydsvenskan plockade upp nyheten. Det gjorde även Nyheter24.

Dessvärre måste jag erkänna att det smög in sig ett fel i min debattartikel. Jag påstår nämligen felaktigt att PRQ fortfarande drivs av Gottfrid Svartholm och Fredrik Neij. Det stämmer inte. Mea culpa. Förlåt, Gottfrid och Fredrik. Rätt ska vara rätt.

Jag har dessutom pratat med Göteborgsposten om Wikileaks, så jag misstänker att det kommer något om det i morgondagens tidning.

Och, i morgondagens nätutgåva av Aftonbladet kommer det att finnas en pirat/hbt-artikel, som jag skrev i förra veckan med anledning av att det är Pride den här veckan. Temat är, kanske inte helt oväntat, integritet. FRA får sig dessutom en känga, så jag tror att ni kommer att känna igen er vem ni än brukar krypa till kojs med.

Kort sagt, jag känner mig skitnöjd. Nu lägger vi i ännu en växel. Envishet och lite flax ska aldrig underskattas. :-)

UPPDATERING: Det är verkligen ingen hejd på vilken bra dag det är i dag. Piratskutan kom också i tv!


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Jens

  July 27, 2010, 20:28:04

  Fantastiskt bra jobbat!

 2. Jan Rume

  July 27, 2010, 21:39:40

  Bra jobbat :)

 3. ConnyT

  July 27, 2010, 23:03:36

  Härligt. Keep it up!

 4. Zac

  July 28, 2010, 08:15:59

  Jag tänker bara vara ytlig idag och påpeka hur snygg du var i TV4! :o)

  //Zac

  1. Anna Troberg

   July 28, 2010, 09:11:34

 5. maloki

  July 28, 2010, 09:24:14

  Wohoo!!! Duktiga vi är!! 😉

 6. Lars-Erick F

  July 28, 2010, 09:51:36

  och TUR ska verkligen inte underskattas!

  Men tur brukar komma, ibland, som en bieffekt av envishet och uthållighet…

 7. Lars-Erick F

  July 28, 2010, 09:56:52

  .. och så tror jag att om det ginge att påverka något opinionsinstitut att ta med pp som ett alternativ så skulle det ge någon tiondels procent. Som kan ge “ketchup”…

 8. Lars-Erick F

  July 28, 2010, 09:58:35

  … en tanke till. Kan det vara så att media under sommaren har vikarier, och som möjligen har lite mera pp-sympatier än de som sitter tyngre på sina ordinariestolar!

 9. Lars-Erick F

  July 28, 2010, 11:56:49

  den som känner för det kan använda delar av eller hela min text enl följande länk.
  Ett slagt indirekt plädering för pp:s ideer.

  http://lars-ericksblogg.blogspot.com/2010/07/hall-kaften-pervo.html

 10. Skatan

  July 28, 2010, 15:02:52

  Heja heja heja … Jättebra som jag också passat på att säga och kommentera på DN.

 11. morr

  July 28, 2010, 15:03:35

  Bra jobbat Anna! Fortsätt så! 😉

 12. Cbsmth

  July 28, 2010, 16:22:42

  Mycket bra jobbat!
  Alla piratpartister kan säkerligen känna sig stolta över sina representanter. :)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *