Pages

Categories

Search

 

Ketchupeffekten fortsätter att gynna Piratpartiet

by
July 28, 2010
Integritet, Politik
No Comment

I går var en mycket bra dag. Mediaketchupen flödade för Piratpartiet och i dag ser ut att bli ännu en bra dag. Till att börja med vill jag pusha för Egil och Marie som också var på TV4 i går tillsammans med piratskutan Arwen:

Göteborgs-Posten skriver om Wikileaks och jag fick tillfälle att ge Piratpartiets fem cent om det hela. Wikileaks är ett demokrativerktyg och Piratpartiet tänker göra vad vi kan för att skydda det.

Senare i dag kommer Aftonbladet på nätet att publicera en pirat/hbt-artikel som jag skrev i förra veckan. Jag återkommer med mer om det när jag har länken.

Efter att ha surfat runt lite medan jag drack mitt morgonkaffe kan jag dessutom konstatera att gårdagens mediaaktivitet har resulterat i en massa diskussioner i kommentarsfälten. Det är naturligtvis både ris och ros och inte alltid så trevlig ton. MEN, jag tycker mig i alla fall se att de med tydliga piratsympatier generellt håller en trevlig och positiv ton i kommentarsfälten. Det glädjer mig väldigt mycket. Jag vet ju precis hur trevliga pirater är, men det är verkligen skitbra att andra också får tillfälle att se det. Tack för det, pirater!

Störst diskussion har det blivit i DN. Där är det just nu över tvåhundra kommentarer. Men diskussionen är i full gång på Newsmill, Sydsvenskan och Nyheter24 också.

Jag noterar dessutom att SvD skriver om Wikileaks och Piratpartiets löfte om att erbjuda dem serverplats och bandbredd om de skulle behöva det Missa inte heller Axel Andéns, chefredaktör Mediavärlden, intressanta debattartikel: “Wikileaks har udden mot makten“.

Lite trist är det dock att mitt lilla misstag beträffande driften av PRQ tycks ha vandrat vidare, trots att jag kommenterat misstaget på Newsmill, på min blogg och via twitter. Därför skriver jag ännu en gång det jag skrev i går: Dessvärre måste jag erkänna att det smög in sig ett fel i min debattartikel. Jag påstår nämligen felaktigt att PRQ fortfarande drivs av Gottfrid Svartholm och Fredrik Neij. Det stämmer inte. Mea culpa. Förlåt, Gottfrid och Fredrik. Rätt ska vara rätt.

Bloggosfären har naturligtvis också hängt på och skrivit om Wikileaks: Christian Engström, Opassande, Fredriks blogg, Futuriteter, Henry Rouhivuori, Emil Isberg, Full Mental Straightjacket, Viktualiebrodern, Fuldrutt, 200 steg till.

Slutligen tänker jag, precis som Rick, glatt notera att “övriga” hoppat upp en procentenhet i Skops senaste opinionsundersökning och nu ligger på 2,7%. Det finns tvåpartier som har möjlighet att ändra den siffran: Piratpartiet och F!. Eftersom jag inte tror att all publicitet är bra publicitet, så tror jag att F! pengaeldande garanterar att F! inte står för den största delen av den där ökningen. Jag tror att den är resultatet av Piratpartiets idoga jobb för demokrati, rättssäkerhet och integritet.


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Pär

  July 28, 2010, 09:53:13

  Jag har hört av en statskunnig osv som säger att övriga ökat av F!… Det är endast pengabranden som debatterats hejvilt i all media och även lokalpress. PP har i regel vara knäpptyst under denna tid. Så jag är ledsen och säga det, men det är troligen F! ;(

  1. Anna Troberg

   July 28, 2010, 10:10:54

   Hej Pär!
   Då har vi inte samma statsvetarvänner. Den 19/9 ser vi vilka som hade mest rätt. 😉

 2. MineName

  July 28, 2010, 13:44:06

  Wikileaks vill provocera ett krig med Pakistan. Assange har starka kopplingar till media moguler. Om PP stödjer Wikileaks, så stödjer de (indirekt) etablissemanget, och kanske även ett krig mot Pakisten.

 3. Christer

  July 28, 2010, 16:04:47

  Yes yes yes det rör på sig; oss stoppar man inte så lätt!

  Se upp för piraterna!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *