Pages

Categories

Search

 

Brädad av Beatrice Ask, men bara tillfälligt

by
August 2, 2010
Blandat, Politik
10 Comments

Det är ingen hemlighet att jag börjat träna. Ganska förvånande har jag dessutom lyckats upprätthålla träningen.

Anledningen till att jag står ut med tränandet har varit att jag valt en rimlig målbild för mitt tränande (se bilden) och att jag beslutat mig för att sopa mattan med Rick.

Det är två hägrande mål som fungerar bra, men ibland är det bra att fylla på med nya färska mål. Det är dock inte så lätt att hitta de där målen som sporrar en tillräckligt när man står och svettas på löpbandet. Men, döm om min förvåning när jag i lördags fick oväntad hjälp från ett ännu mer oväntat och osannolikt håll: Beatrice Ask!

Efter paraden minglade jag, min bättre hälft och Christian omkring i Pride Parks VIP-område i ett par timmar. Det var väldigt trevligt och vi hann byta några ord med många trevliga människor. Jag fick tillfälle att krama om en hel hög trevliga bekantskaper från förr. Till exempel Jon Voss, som jag inte sett på år och dar. Han ska ha en massa cred för att han var den förste som tyckte att det verkade vara en bra idé att låta mig skriva små recensioner för publicering i QX för en herrans massa år sedan. Tack vare det fick jag diverse andra små skrivjobb och på den vägen är det. Vi slog oss dessutom i slang med Lars Ohly och hade en intressant diskussion om EU, lesbiska hundar och annat skoj.

Men, nu till det viktiga. Jag skakade tass med Beatrice Ask och vi började prata om Pride-paraden och då visar det sig att Beatrice minsann inte bara glatt traskat i hela paraden från början till slut. Hon hade dessutom värmt upp med ett morgonpass på gymet innan hon gav sig av till paraden… Det är ju inte utan att man blir ganska imponerad.

Ni som gått hela paradvägen vet att man är skapligt mör efteråt, även om man, som jag, tillhör dem som väljer fotriktiga skor. Där stod jag och funderade på mina värkande ben och så kommer Beatrice Ask trallandes och visar inga som helst tecken på att vara paradsliten, trots att hon dessutom tränat på morgonen. Det var ju bara att lyfta på hatten och erkänna sig besegrad.

Men, jag hänger inte läpp för det. Tvärtom. Beatrices goda vigör gör mig mycket sporrad. Jag tänker inte låta Beatrice vänja sig vid att bräda pirater. Nästa års Pridelördag ska inledas med ett träningspass, sedan ska jag skutta mig genom paraden. Slutligen ska jag se till att få skaka tass med Beatrice igen, så att hon ser att en pirat minsann inte ger upp så lätt. Vi är som terminators. Vi get aldrig upp. Fast det är ju klart, vid nästa års Pride sitter vi ju redan i riksdagen, så hon borde ha lärt sig det vid det laget.


Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


10 Responses

 1. Beelzebjörn

  August 2, 2010, 10:52:54

  Hmmm… Var kommer AK:n in i träningsprogrammet?
  *kikar mot ‘efter’-bilden*

  Brorsan lärt dig dumheter nu igen? 😉

  1. Anna Troberg

   August 2, 2010, 11:23:54

   Hej Beelze!
   Nja, jag är ju inte vapen fetischist, men jag vet att de är ganska tunga. Man kan nog träna armarna en hel del om man använder en AK som vikt. 😉

 2. deeped

  August 2, 2010, 10:58:55

  Men… Linda Hamilton var väl inte Terminator? :) Sen är väl Bea ute och lägger färgade kuvert i brevlådor hela nätterna så inte undra på att hon är fit :)

 3. Beelzebjörn

  August 2, 2010, 11:57:40

  Aha…

  Blev skraj att du gått och blivit militant ^^

 4. Nejtillpirater

  August 2, 2010, 14:59:53

  Ett underhållande inlägg och det är befriande att du kan skriva om Beatrice Ask utan att ge henne en känga eller lägga in en nidbild som dina kollegor i partiledningen brukar göra. Uppskattas!

 5. Christer

  August 2, 2010, 21:06:20

  Glädjedödaren: nu tror jag inte AKn är så värst tung, den på bilden är nog en replika av plast som väger under några hg, en riktig väger typ några enstaka kg skulle jag gissa. Det är betydligt värre med en KSP, som väger typ 10 kg.

  Man blev ju lite impad av Arnold i filmen Commando, när han i den stora uppgörelsen springer med en KSP i varje hand, skjuter nästan kontinuerligt utan att någon matar in ammunition i något av vapnen (en KSP har inget magasin, ni vet det ligger normalt en kille bredvid skytten och matar in ammunition ur en låda), träffar allt han vill fast han skjuter från höften, samtidigt som den lede fi missar med alla skott trots att de siktar, jag säger bara WOW, vilken kille!

  ;-P

 6. YRN

  August 2, 2010, 21:11:28

  @nejtillpirater:
  Hederligt av dig att hylla så höga mål. Synd bara att du själv gör tavelbom…
  Alltså, jag tänker inte hoppa på din länk, titeln är fullt tillräckligt talande.
  Men försök gärna igen!

 7. Anders Troberg

  August 5, 2010, 00:19:28

  “Brorsan lärt dig dumheter nu igen?”

  Nej, hon lyssnar aldrig på mig. Fast vid tillfälle kan vi nog få till en fotosession med diverse pang-pang-hårdvara…

  “Glädjedödaren: nu tror jag inte AKn är så värst tung, den på bilden är nog en replika av plast som väger under några hg, en riktig väger typ några enstaka kg skulle jag gissa.”

  Exakt. De väger bara några kilo. Vad som är skrämmande är dock att hon (som i filmen ska vara väldigt insatt i vapen) valt en AK47, i stället för den betydligt vanligare och bättre AKM eller den moderna AK74.

  “Man blev ju lite impad av Arnold i filmen Commando, när han i den stora uppgörelsen springer med en KSP i varje hand, skjuter nästan kontinuerligt utan att någon matar in ammunition i något av vapnen (en KSP har inget magasin, ni vet det ligger normalt en kille bredvid skytten och matar in ammunition ur en låda), träffar allt han vill fast han skjuter från höften, samtidigt som den lede fi missar med alla skott trots att de siktar, jag säger bara WOW, vilken kille!”

  Nja, rekordet är nog grabben i Predator, som kånkar runt på en minigun i djungeln. De drivs alltså normalt sett av elsystemet på ett fordon, sitter fast monterade och langar iväg i runda slängar 5 kg bly per sekund. Då är man hård.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *