Pages

Categories

Search

 

Sveriges största valannonsering någonsin?

by
August 25, 2010
Integritet, Politik
No Comment

I dag drar Piratpartiet igång sin största annonskampanj någonsin. Med tanke på att den når tiotals miljoner människor runt om i världen, så misstänker jag att det också är den största svenska valanonnseringen någonsin. Under en vecka kommer det varje dag att finnas en ny annons med nytt tema från Piratpartiet på Pirate Bays förstasida. Det lönar sig alltså att kika in en gång om dagen. Och glöm inte att klicka på annonsen! Det är förresten Marcus Fridholm som gjort annonsbilderna åt oss. Massor av cred till honom!

Så, varför annonserar vi Pirate Bay? Varför inte, skulle jag vilja fråga? Årets riksdagsval är på många sätt ett ödesval. Det sätter tonen för en lång tid framöver. Vi har redan sett diverse integritetskränkande lagar komma. Fler är på väg. Vi måste stoppa den utvecklingen nu. Det handlar om din och min framtid. Det handlar framför allt om ungdomarnas framtid. Det är de som måste leva längst i ett övervakningssamhälle om vi inte lyckas sätta stopp för det nu. Därför vänder vi oss direkt till ungdomarna.

Innan EU-valet uppmanade Pirate Bay sina användare att gå och rösta. Förra årets EU-val hade en större andel unga röstande än någonsin. Jag tror inte att det var en tillfällighet. Pirate Bay når ut till miljoner människor, många av dem är unga och använder Pirate Bay flitigt. Dagens riksdagspolitiker lyssnar inte på dessa ungdomar. Istället har man gjort dem alla till brottslingar. Det tycker Piratpartiet är helt galet. Vi vill att alla dessa ungdomar först och främst ska gå och rösta för att göra sin röst om framtiden hörd.

Jag hoppas och tror att många av dem väljer att rösta på Piratpartiet, men det är en bonus. Det viktigaste är att de skaffar sig information, fattar ett beslut och inte låter sin röst gå förlorad. I dagens samhälle underskattas ungdomar konsekvent. De marginaliseras, skuffas undan och negligeras. Så får det inte vara. Ungdomarna är framtiden. De måste få möjlighet att påverka hur framtiden ska se ut.

Och när jag ändå pratar om hur viktig ungdomen är, så tänker jag slå ett slag för Ung Pirat och Piratpartiets gemensamma valkampanj:

Jag vill minnas att jag flaggade lite för den tidigare. UP:s vice förbundsordförande, Sandra Grosse, står för ungdomen och jag står för ålderdomen. Funktionärer kan beställa 30-pack av den i Piratshoppen.


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Anders Troberg

  August 25, 2010, 09:38:19

  En liten kommentar: Även om det är svenskar som röstar så är det viktigt att nå ut med budskapet internationellt också. Har texten ni länkar till på engelska också, vi lär inte få bättre tillfälle än så här att synas i världen.

  1. Anna Troberg

   August 25, 2010, 09:56:21

   Hej Bror!
   En sak i taget. Först Sverige. Sedan Europa och sist världen. 😉

 2. Marcus Fridholm

  August 25, 2010, 10:14:03

  Har mitt finger i soppan när det gäller affischen också… 😉

  Jag och Max fixade den.

 3. Deep Blue

  August 25, 2010, 12:23:15

  Håller med, viktigt att gå ut. interntionellt också, kanske inspirerar de andra piratpartierna?

 4. Hans J

  August 25, 2010, 12:25:24

  Universum då? 😉

  Starkt jobbat att ändå försöka – utan pengar – och med en massmedia som försöker tysta en totalt!

 5. Anders Troberg

  August 25, 2010, 13:16:24

  “En sak i taget. Först Sverige. Sedan Europa och sist världen.”

  Sverige blir lättare ju mer internationell acceptans vi har.

 6. Micke

  August 25, 2010, 14:55:24

  Så vitt jag kan utröna så används inte doodlen internationellt. När jag testade att kolla på thepiratebay via en exitnod i tor som var belägen i USA så var det den vanliga loggan iallafall.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *