Pages

Categories

Search

 

Jag vs. Thomas Bodström

by
September 14, 2010
Integritet, Politik
No Comment

I går debatterade jag integritet med Thomas Bodström i Studio Ett. Det kan man lyssna på här.

För att vara ordentligt förbered innan debatten ringde jag upp Piratpartiets FRA-expert nummer ett, Mikael Nilsson, för att få lite goda råd. Och det fick jag, som alltid. Sedan pratade jag med Rick. Han gav mig rådet att sparka stjärt.

Så hur gick det då? Tja, jag känner mig relativt nöjd med min insats. Visst, Bodström påstod en del saker som inte stämmer. En del av dem fick jag tillfälle att säga emot en del inte. Så är det i debatter. Bodström är dessutom slipad. Men jag tror i alla fall inte att hans tjugo års längre erfarenhet på poliktiska debatter märktes alltför tydligt.

Jag passade på att kommentera att det ju är väldigt trevligt att höra att Socialdemokraterna använder Piratpartiets gamla FRA-slogan “Riv upp, gör om, gör rätt”, men att det är mindre trevligt att de inte verkar fylla den med ett innehåll som faktiskt gör någon större skillnad vad det gäller FRA-lagen.

I början av inslaget pratade de dessutom med Göteborgs valkretsledare Jacob Hallén som var ute om kampanjade på egen hand. Jättekudos till Jacob! Utan alla aktivister som Jacob hade vi inte fått mycket gjort. Vi hade inte synts, vi hade inte kunnat påverka och vi hade, framför allt, varit ännu närmre det där berömda Bodströmsamhället, som för den delen lika gärna hade kunnat kallas Asksamhället.

Nåväl, lyssna på det hele här!


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Jesper

  September 14, 2010, 10:39:56

  Jag hörde det, iofs filtrerat genom ljudet av hungriga och frustrerade barn så jag missade nog lite, men jag tyckte att både du och Jacob gjorde mycket bra ifrån er. Framför allt gillar jag ditt lugna och sakliga resonerande,det verkar inte gå att förlora (=framstå som en idiot) med den framtoningen. Jacobs entusiasm var inspirerande. Tack!

 2. Jenny D

  September 14, 2010, 11:08:41

  Jag lyssnade på debatten, och jag håller med Jesper om att du gjorde bra ifrån dig. Våra åsikter kom fram tydligt, och Bodströms undanglidningar var uppenbara ett par gånger. Jag tyckte programledaren var bra på att låta dig tala till punkt, alltför ofta vill de bryta in efter ungefär en halv mening, men den här gången fick du en chans att tydligt och sakligt förklara våra åsikter och ställningstaganden – precis det du är bra på. Applåder från dubbelgångaren i Jakan!

 3. Lars-Erick F

  September 14, 2010, 11:31:04

  Jo, du klarade dig bra. Även om du behövt lite mera tid att bemöta en del saker.
  Jag har lagt ut länk på min blogg och kommenterat lite.
  Och Björn Felten “mördar” både Thomas B och Bea Ask betr datalagringsdirektivet.

 4. Beelzebjörn

  September 14, 2010, 11:31:58

  Du skötte dig utmärkt Anna. Lugn, saklig och inga snedtramp trots att Bodström satt och hävde ur sig påståenden som lär ha varit frestande att utmana. ^^

 5. Petri Storlöpare

  September 14, 2010, 13:02:47

  Bra jobbat! Det var också fint att du fick sista repliken.

  Jag tyckte mig märka en liten skillnad mellan dig och Bodström. När du hade svarat på frågorna som ställdes, fick jag känslan av att där var det slut, du hade inget mer att säga. Bodström däremot kunde ha fortsatt att prata i timmar när han gavs chansen och om ingen stoppat honom.

 6. Ingen speciell

  September 14, 2010, 13:03:07

  Jo… det var bara synd att du inte kunde kontra hans lögn direkt.

  Fan vad gött om du kunnat kontra “30 miljoner per dag!!!” med “Nej du Gubben, 15:50kr per person och år blir det, och det är första året när engångsavgiften på 30 mille är inräknad.”

  Då hade du liksom vunnit och inte bara representerat bra.

 7. Dennis Nilsson

  September 14, 2010, 13:29:25

  Otroligt att det inte finns en enda journalist som törs säga emot Buggström.

  Som ex-vis de trettio miljonerna. Buggström skulle ha fått förklara sig hur han hade kommit fram till det.

  Varför skall hela svenska folket avlyssnas, när det redan finns lagar om att bara de som var misstänkta för brott skall avlyssnas. Polisen/SÄPO o de andra känner redan till de som gillar att begå brott.

  Det skall väl inte vara så svårt att få en mytoman som den han är, att säga emot sig själv.

  För den som undrar vad ordet mytoman betyder, så kan man informera sig här;
  http://sv.wikipedia.org/wiki/Mytomani

 8. John

  September 14, 2010, 14:00:03

  Mycket bra gjort. Det flöt på riktigt bra, du lät bestämd, kunnig och rationell. Glad att jag kryssade dig för riksdagsvalet.

 9. steelneck

  September 14, 2010, 16:12:16

  Nu sticker jag ut huvudet lite grann och spekulerar. Jag tror att anledningen till att du överhuvudtaget fick chansen att debattera med TB förkortas SD. Jag tror att somliga sent om sider har insett att om SD tar sig över 4% så måste PP också göra det som en motvikt. Kommer SD in och inte PP, då kommer vi att får se en rätt lustiger politisk dans som nog egentligen ingen vill dansa. PP neutraliserar den parlamentariska soppan genom att bara komma över de där fyra procenten. Tyvärr är det lite sent, men bättre sent än aldrig och det är nog ännu för få som tänkt i dessa banor. Men det räcker med att bara några fler funderar en liten stund i dessa banor, så får Du, Rick och Christian springa gatlopp i TV sofforna de närmaste dagarna.

 10. Björn Persson

  September 14, 2010, 21:03:10

  Jag räknar kallt med att “riv upp, gör om, gör rätt” i sossarnas tappning blir till “riv upp, gör om, och gör lika fel igen”, såvida inte Piratpartiet får inflytande över nästa regering.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *