Pages

Categories

Search

 

Kampanjande och röstande trängs på Centralen…

by
September 14, 2010
Blandat, Politik
No Comment

I dag var jag nere på stan och pratade med den tysk tv, ZDF närmare bestämt. De pratade med mig om den svenska valrörelsen och Piratpartiets arbete. Sedan passade jag på att ställa ett par frågor till dem.

Jag vet ju att det finns ett stort internationellt intresse för Piratpartiet, men det tyska intresset sticker ut. Tyskarna verkar extremt intresserade av vad vi har för oss. Det där ville jag veta lite mer om. Om ni också vill det, så kan ni kika på min lilla film. (Tyvärr var det halv orkan ute, så ljudet är lite halvdant. Jag ska fixa en bättre mikrofon, jag lovar.)

Sedan knatade jag iväg till Centralen och förfärades för tredje gången på en vecka över hur kampanjandet trängs med röstningen. Man får inte agitera utanför vallokaler. Ja, utom på Centralen tydligen. Där får man köpa sig jättemycket plats, bygga upp jättemontrar och berätta om hur förträffligt ens parti är, och agitera ihjäl sig, TROTS att det finns ett helt öppet röstningsställe bara ett par meter bort… Är det bara jag som tycker det är lite märkligt? Och olämpligt?


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


no Responses

 1. Etu

  September 14, 2010, 22:00:04

  Det är olämpligt, och tråkigt att det sker. Men bör man inte kunna utnyttja det och ställa sig brevid deras feta montrar och dela ut flygblad?

 2. HugeHedon

  September 14, 2010, 22:29:14

  Du är inte ensam, jag vet en som gick fram och skällde på dem :-) Samme person tog för övrigt ett fint svenskt-tyskt-piratflagg-foto nyligen!

 3. Stefan

  September 14, 2010, 22:42:04

  Det är likadant i Nordstan i Göteborg. Stans största förtidsröstningslokal precis bredvid riksdagspartiernas monter komplett med scen. Vi delar helt oblygt ut flygblad där, vad är det som hindrar er på centralen?

 4. Jonas

  September 14, 2010, 22:46:37

  Låter som utanför min förröstingslokal här i Uppsala. En jättemonter för alliansen och en för de rödgröna (läs det som: två gigantiska tält) bredvid varandra precis till vänster om ingången.

 5. bara jag

  September 15, 2010, 00:14:30

  Du gör det bra
  Du har alltid gjort det bra
  Du kommer göra det bra
  kanske inte visat sig när valet är slut. Men tiden är med oss, och du kommer visa dom igen!
  Du kan förklara bra
  /kram

 6. Stocken

  September 15, 2010, 09:50:37

  Det är väl lite moment 22 över det där.

  1) Vi vill att så många som möjligt röstar => vi lägger förtidsröstningslokalerna där folk är
  2) Vi vill att folk ska göra informerade val => partierna måste nå ut med sina budskap => partierna kanpanjar där folk är

  Det blir lite svårt att få både 1 & 2 när man inte får kampanja utanför förtidsröstningslokalerna. Har ingen aning om hur man ska lösa det, men jag ville bara peka på problemet för tolkar man vallagen strikt så gör dagens placering av förtidsröstningslokaler det mycket svårare för partierna att komma i kontakt med sina väljare.

 7. Simon

  September 15, 2010, 11:55:12

  När jag var där för ett par veckor sedan var det Centerpartiet som hade en gigantisk valstuga I mitten av Sthlm C… Roterar de så att alla ska få ha den platsen eller?

 8. steelneck

  September 15, 2010, 16:24:49

  Det lät inte som något större fel på mikrofonen. Bara att stoppa den i en stickad vante, raggsocka eller liknande hade gjort en jätteskillnad och filtrerat bort mycket av vindbruset.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *