Pages

Categories

Search

 

There's no fate but what we make for ourselves

by
September 16, 2010
Integritet, Nyhetsbrev, Politik
No Comment

Hej allihop!

På söndag smäller det. Vallokalerna stänger klockan 20:00. Vi har fram tills dess på oss att ge järnet.

Må vara att de andra partierna vägrar prata om integritet. Må vara att medierna låtsas att det bara finns två partier med några mindre hangaroundpartier att rösta på. Må vara att valsedlar särbehandlas och att en del verkar få kampanja varsomhelst även om det strider mot vallagen. Må vara att allt detta ger utmanarpartierna med mindre ekonomiska muskler en orättvis uppförsbacke.

Nåväl, allt det där spelar roll, men det är sannerligen inte allt. En hållbar och visonär politik för framtiden och bra aktivister är allt och Piratpartiet har massor av båda.

Piratpartiets politik skapar det samhälle utan övervakning, ett samhälle där kultur och kunskap uppmuntras. Det är ett samhälle där människor och medmänsklighet frodas. Vi står upp för grundläggande demokratiska värderingar. Vår framtid är ljus.

Vi har dessutom världens bästa aktivister som sprider det budskapet till människor. I går lastade jag och min flickvän våra cyklar och en cykelkärra fulla med kampanjmaterial och stoppade det i brevlådor här i Jakobsberg. Det är ett jäkla slitgöra. Mina ben värker rejält i dag.

Men jag tänker verkligen inte gnälla. Jag har delat ut en hel del flygblad sedan jag blev pirat, men generellt är mitt kampanjarbete ganska komfortabelt. Jag bloggar, pratar med media, debatterar och talar. Det är oftast bekväma inomhusaktiviteter som inte sällan följs av en kopp varmt och gott kaffe. Jag är bortskämd.

Min insats bleknar snabbt jämfört med alla de aktivister som ger sig ut i ur och skur och delar ut flygblad på stan eller lägger dem i brevlådor. Det finns de som gör det varje dag. Alltid. No matter what. Det är de som gör grovjobbet och utan dem skulle ingen läsa några bloggposter, komma med intervju-, debatt- och talförfrågningar. Kort sagt, utan dem skulle vårt politiska arbete avstanna.

Därför tänker jag nu vända mig direkt till alla er som sliter med att se till att valsedlar och kampanjmaterial finns där det ska runt om i landet. Ni är partiets ryggrad.

Jag vet att ni sliter. Jag vet att det kan kännas motigt. Jag vet att ni offrar en massa annat för att distribuera valsedlar och dela ut flygblad. Jag vet att ni jobbar för mycket och sover för lite. Jag vet att ni hellre skulle vilja umgås med era familjer än att stå i snålblåsten och dela ut flygblad.

Jag kan inte begära mer av er än det ni redan gör, men jag tänker ändå be er att hålla ut de sista fyra dagarna. Varje litet flygblad som delas ut kan vara droppen som får någon att stoppa Piratpartiets valsedel i sitt röstkuvert. Och varje röst räknas.

I klassikern Terminator 2 citerar John Connor en lärdom han fått av sin mamma, kvinnan som aldrig ger upp, the one and only, Sarah Connor. Lärdomen är denna: “The future’s not set. There’s no fate but what we make for ourselves.

Håll det i minnet om kampanjandet känns tungt. Det är nu vi skapar vår gemensamma framtid. Vi har alla möjligheten att göra den ljusare. Ta chansen!

Håll utkik efter lokala mejlutskick och sms med info om lokala aktiviteter. Häng på det som är på gång, även om ni aldrig gjort det tidigare. Ju fler, desto bättre!

Själv ska jag dela ut flygblad med Stockholmspiraterna på Mynttorget från 16-18 i dag. Kom gärna dit och säg hej och hjälp till. Efteråt tar vi en fika på Café Gråmunken (Västerlånggatan 18 i Gamla Stan). Alla är välkomna!

Vi ses på barrikaderna!

Anna
———————————
Anna Troberg
Vice partiledare


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Anton Nordenfur

  September 16, 2010, 12:21:07

  Har bloggat, skrivit insändare, stått på torget, debatterat, delat ut flyers, lagt i brevlådor och affischerat stan varje dag den senaste veckan nu och kommer göra detsamma idag, fredag och lördag. Söndag står jag och lägger ut vallapparna. Det är fan inte det jag vill göra, men några veckor var fjärde år är väl inget att offra?

  1. Anna Troberg

   September 16, 2010, 12:26:43

   Tack Anton!
   Utan sådana som dig hade vi kunnat packa ihop och hälsa övervakningssamhället välkommet. Nu finns det hopp! :-)

 2. tomas i vällingby

  September 16, 2010, 13:13:33

  Ja det är samma här,jag har varit ute här i vällingby och delat ut flyers som en galning,jag har gjort något ett par timmar varje dag.
  En natt stack jag tom ut och satte upp affisher. tyvärr slits de ner rätt fort.
  Kan det vara de små välfriserade killarna i MUF?
  Jag tror det,de är så känsliga.
  Jag har suttit på nätet och spridit budskapet överallt.
  Visste du Anna att min klubb piratpartiet på qx är den andra största partiklubben! 😉

  jag har haft 2 gånger som jag tröttnat rejält,den första gången var för kanske en vecka sedan,Men då kom Falkvinge på besök och det var en belöning!
  Jag var rätt skraj första veckan jag gick ut,men nu känns det bara grymt kul och jag har nån lustig känsla av att PP kan skrälla på Söndag.
  Jag hoppas jag har rätt.

  The winner takes it all!

 3. carl

  September 16, 2010, 13:19:14

  Ni borde fokuserat ert budskap mer på att ni vill få bort datalagringsdirektivet, alla skyltar där det står “vi bygger kunskapsamhället” säger inte så mycket. När jag frågar folk vad dom ska rösta på i skolan har dom inte ens hört talas om datalagringsdirektivet och blir helt förskräckta när dom väl får höra om det. OM ni hade gått runt och pratat om detta i skolor hade ni kunnat får hur många röster som helst.

 4. cnab

  September 16, 2010, 14:19:51

  Fin draghjälp av Högsta Domstolen idag som skickat hela IPRED-lagstiftningen till Europadomstolen eftersom man misstänker att den strider mot EU-lagstiftningen!!! Stackars upphovsrättsmaffian och dess advokater Danowsky och Wadstedt och förstedetektiven Pontén. Och kära svenska riksdagspolitiker som röstade igenom eländet till IPRED-lagstiftning: Det är nog bäst så att polisen och våra rättsvårdande myndighter beslutar om vilka som eventuellt begår brott här i landet – inte privata bolag i förläggar-, musik och filmindustrin. I annat fall har vi snart Blackwater och andra liknande amerikanska företag som tar över vår polis och militär.

 5. Anders Troberg

  September 16, 2010, 14:39:57

  Nja, inte Blackwater, de är numera Xe Services.

 6. cnab

  September 16, 2010, 15:25:34

  @anders:
  Jag hänger uppenbarligen inte riktigt med i namnen på de olika stridisföretagen. Xe Services tycks uppenbarligen marknadsföra sig sämre än gamla Blackwater:) Tack för korrigeringen.

 7. Fredrik L

  September 16, 2010, 16:56:24

  Blev uppringd av Demoskops valundersökare igår. När jag uppgav att jag ämnade rösta på Piratpartiet, blev det tyst en stund i andra änden. Det verkade inte som partinamnet var bekant. Man hörde ett antal tangenttryckningar och så till slut: “Ehh…., ja, där har vi dom, ja”. Det kändes inte så kul.

 8. Anders Troberg

  September 17, 2010, 06:26:15

  Fredrik L: Och då kan du vara säker på att det satt en lågmotiverad telefonuppringare i andra änden som registrerade det som något annat för att slippa frågan och hinna med fler samtal…

 9. toledomahn

  September 17, 2010, 07:57:09

  Jag har varit så smart att jag laddat ALLT krutet till NU så NU är det FULL fart och NU är det ingen pardon sista helgen!!!

  Nu kommer jag försöka SKRÄMMA SKITEN ur alla men VAD som kan hända om vi får ett övervakningssamhälle!!!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *