Pages

Categories

Search

 

Valvaka, valkoma och framtidsvisioner

by
September 22, 2010
Blandat, Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Piratpartiets valvaka i Stockholm var en förvånansvärt glad tillställning. Den allra största besvikelsen var inte att Piratpartiet inte kom in i riksdagen, utan att SD gjorde det. Stockholms distriktsledare Ola Nyström och hans fru Emma hade fixat en jättetrevlig valvaka på O’Leary’s i Sundbyberg. Tack för det!

För att verkligen garantera att humöret skulle hållas på topp hur det än gick i valet, hade man dessutom bjudit in Mackan Andersson. Mackan är komiker, pirat, författare och frälsningssoldat. Han har dessutom givit mig tentakler i en novell och skjutit huvudet av mig i en annan. Det måste vara kärlek det.

Jag stannade kvar till allra sist på valvakan. Jag ville hinna prata med så många som möjligt. Det som slog mig var att ingen, trots det dåliga resultatet, hade några som helst planer på att lägga sig ner och självdö och låta övervakningssamhgället ta över. Alla var fast beslutna att fortsätta. Valresultat är, som någon så vackert sa, bara en liten fartbula på vägen mot ett bättre samhälle.

Det är nog därför jag gillar pirater så mycket. Vi är envisa som synden. Vi ger inte upp. Det är möjligt, eller faktiskt ganska troligt, att upphovsrättslobbyn och några övervakningskåta politiker sitter och hånler på sina flådiga kontor. Det kan de göra. De vann ett slag. Vi kommer att vinna kriget.

Vi planerar redan för fullt. Redan dagen efter valet träffade jag Emma, Qeruiem och Sliced Lime för att komma ur valkoman och visionera om framtiden och hur vi ska ta oss dit. Vi har visioner om en framtid som lobbytråkmånsarna och batongpolitikerna inte ens kan föreställa sig i sina vildaste fantasier.

Jag har själv en del handgripliga visioner om hur vi ska gå tillväga, men jag håller på dem i några dagar. De behöver lite sista finslipning. Tills dess får ni hålla tillgodo med en liten videonlogg:


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Lars-Erick F

  September 22, 2010, 17:57:58

  Ja, med din position i partiet ska du nog ligga lågt med visioner och för definitiva analyser ett tag. I vart fall i publika sammanhang. Så det inte låser andra.
  Vi andra kan däremot spåna fritt…
  För egen del har jag väl fundrat en del, publicerat en del, men känner att mkt återstår i tänkande, i stort som smått.

 2. Anne Kekki Forshaga

  September 22, 2010, 19:24:26

  Lars-Erik F känner att fundrat är ett bra ord nu. Att ta sig tid nu och se vad som gått bra och vad som behöver byggas på är en smart plan. känslor behöver med få utrymme att kännas,
  Jag ska fundra lite över var min roll blir framöver i pp. Vad kan jag bidra med som bygger Sverige i nutiden.

 3. Anders Troberg

  September 23, 2010, 13:21:34

  Det är inte svårt att vara positiv när vi vet att ändringarna i tankesätt redan finns på plats. Folk tänker som pirater, och vi har supportrar. Det kommer att ta ett tag innan folk byter parti, det är inte en lätt sak att göra, men det kommer. Vi har redan vunnit, det kommer bara att dröja lite längre innan det är officiellt.

  Det är ungefär som MP, där miljötänket redan fanns i huvudet på folk, men det tog några val innan folk vågade släppa sitt gamla parti.

  Eller, som WW2 efter Kursk. Hitler var redan slagen, men det fanns en transportsträcka kvar innan det var officiellt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *