Pages

Categories

Search

 

Gästnyhetsbrev 2010-10-05

by
October 5, 2010
Integritet, Nyhetsbrev, Politik
No Comment

Hej allihop!

I dag gästskriver Ung Pirats förbundsordförande, Stefan Flod, i mitt nyhetsbrev. Han berättar bland annat om Ung Pirats möjligheter för verksamhetsbidrag, utbildning, temadagar för politisk utveckling med mera. Det är naturligtvis spännande nyheter för unga pirater, men även för oss lite till åren komna eftersom mycket pirataktivitet runt om i landet är samarbeten mellan Ung Pirat och Piratpartiet. Nåväl, klart slut från mig och över till Stefan. /Anna, Vice partiledare

Hej, jag heter Stefan Flod och jag är förbundsordförande i Piratpartiets ungdomsförbund, Ung Pirat. Anna Troberg gav mig möjligheten att skicka ut detta brev till er för att berätta om Ung Pirat och dess möjligheter. Inte minst nu när vi har många medlemmar och större resurser än någonsin. Om även du vill bidra med ditt medlemskap kan du enkelt bli medlem i Ung Pirat genom att maila ditt namn till medlemsservice@ungpirat.se

Nästa år så kommer Ung Pirat få över 4 miljoner kronor i statsbidrag. Förra året fick vi lite under 2 miljoner i statsbidrag ifrån ungdomsstyrelsen. I år har Ung Pirat mer än dubbelt så mycket pengar som vi hade 2010. Av de pengarna kommer vi se till att så mycket som möjligt går rakt ner i verksamhetsbidrag till lokalavdelningarna i Ung Pirat för att stödja unga politiskt aktiva. Eftersom våra lokalavdelningar bestämmer själva över sin verksamhet så kommer pengarna så nära våra medlemmar som möjligt så att de själva kan påverka vad de används till. Statsbidraget får vi varje år för att stödja ungdomsverksamhet, vilket gör att Ung Pirat kommer ha en stabil och stark ekonomi även kommande år till nytta för våra medlemmar.

Allt man behöver göra för att få verksamhetsbidrag är att starta upp en lokalavdelning eller ha årsmöte i den lokalavdelning som redan finns.

Vi kommer även förhoppningsvis att ha särskilda bidrag till våra lokalavdelningar och distrikt för arrangeranden av sociala träffar, temadagar för politisk utveckling, utbildning och finansiering för att vi ska kunna ha Unga Pirater på marknader, mässor och festivaler även nästa år! Så vill ni lokalt anordna sociala evenemang, utbildningshelger, temahelger för politisk utveckling eller vara på festivaler så är allt detta möjligt!

Ung Pirat tror på ett fortsatt starkt samarbete med vårt moderparti Piratpartiet. För det är tillsammans vi är starka. Och det är tillsammans vi behöver bygga vidare.

Så samarbeta eller engagera er i er lokala Ung Pirat avdelning, och om ni inte har en redan så starta upp en! Här finns en lathud för hur man startar upp en lokalavdelning.

Min ambition är att Ung Pirat kommer driva på utvecklingen av piratideoligin ännu starkare, vi kommer numera ta en större och aktivare roll i det bygge som utgör piratrörelsen. Därför kommer Ung Pirat att driva på en större politisk idédebatt med fler fysiska träffar. Vi kommer att driva på långsiktiga demokratiska processer där man tar tillvara på alla medlemmar. Både Piratpartiet och Ung Pirat står inför stora utmaningar.

Det kommer bli en spännande höst, möjligheten att påverka framtiden i piratrörelsen har aldrig varit större än vad den är nu. För det är nu vi tar nya spadtag för visionen om att bygga kunskapsamhället. De närmsta fyra åren kommer internet-, kultur-, integritet-, demokrati-, kunskap- och informationsfrågor bara att bli en hetare och hetare frågor, och det är vår uppgift att påverka det samhälle vi vill växa upp i. Vi ses på barrikaderna!

//Stefan Flod
Förbundsordförande, Ung Pirat

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

  1. HugeHedon

    October 5, 2010, 18:27:48

    Tjohooo, jag är med på bild i nyhetsbrevet! (Fast det såg roligare ut när det stog “vi ses på barriärerna“)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *