Pages

Categories

Search

 

Framtiden är vår om vi bara vill

by
October 6, 2010
Integritet, Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Jag har inte bloggat på några dagar, men det beror på att jag varit fullt sysselsatt med att fundera på framtiden. Piratpartiet har så mycket kvar att ge, det gäller bara att hitta formerna för hur det ska ske och det känner jag mig trygg med att vi kommer att göra tillsammans. Arbetet nere i Bryssel kommer att rulla vidare med förnyad kraft och det är bra. Det är viktigt att vi levererar i Bryssel.

Men vi ska leverera här hemma också och det är här jag själv kommer att lägga mitt krut, eftersom det är här jag kan göra mest nytta. Valresultatet innebar att vi behövs mer än någonsin. Och även utan riksdagsplatser kan vi göra nytta. Se bara hur mycket vi har uträttat hittills utan riksdagsplatser. Vi har varit duktiga opinionsbildare och jag ser ingen som helst anledning till att vi skulle sluta vara det. Tvärtom. Vi ska bli ännu bättre på det.

Vi ska fortsätta vara ett horn i sidan på övervakningsivrare, upphovsrättsindustri och nätfobiker. Det är ett skitigt jobb, men någon måste ju göra det. När människor och organisationer försöker förstöra vårt gemensamma samhälle för sin egen vinnings skull, måste man helt enkelt sätta ner foten.

Vi ska fortsätta vara en samlingspunkt och en kunskapsresurs för dem som på olika sätt kämpar för integritet, kultur och kunskap. Jag tror inte det är realistiskt att tro att vi den här gången kommer att få lika många kompisar på barrikaderna som vi hade under FRA-debatten, men det betyder inte att vi är ensamma. Och framför allt, det betyder verkligen inte att vi inte ska fortsätta söka meningsfränder i våra frågor. Ensam är inte stark och själv är inte bäste dräng.

Vi ska fortsätta opinionsbilda på bred front. Det är mycket svårare att övertyga människor om att de mår bra av att övervakas och censureras om de vet hur mycket bättre deras och deras barns liv blir utan övervakning och censur. Det där är en pedagogisk uppgift av monumentala mått och vi har hittills bara skrapat lite på ytan.

Allt det här kan vi göra och för att göra det bättre är det viktigt att se över hur vi arbetar och hur yttre faktorer påverkar oss. Styrelsen har tagit initiativet till en omfattande valanalys för att se hur vi arbetat och hur vi hanterat yttre faktorer. Det är viktigt att få ett avslut, innan vi rusar vidare. Därför tänker jag inte dra några stora slutsatser innan den analysen är färdig, men några saker sticker ut redan nu när man läser diverse eftervalssnack.

Vi måste slipa vår interna och externa kommunikation och vi måste ta bättre hand om interna och externa relationer. För att bli bättre på de här sakerna måste vi se över hur vi arbetar. Det är ett stort jobb, men eftersom det är något vi måste göra tillsammans, så låter det sig göras. Själv har jag börjat med att slänga upp lite lösa tankar i Ledningsremissforumet. Klicka er gärna dit och säg vad ni tycker om organisk utveckling av politiken och om medlemsinflytande. Och fortsätt att hålla utkik. Det kommer att dyka upp fler lösa idéer där och jag vill ha er input.

Faktum är att ju mer jag tänker på de här sakerna och på hur man kan lösa dem, ju mer jag diskuterar dem med andra, desto mer positiv känner jag mig. Vi har mycket kvar att göra, men det är ett intressant och kreativt jobb. Vi som kommer att ha kul medan vi gör det och vi kommer att lyckas. Det kommer bara att ta lite längre tid än vad vi hade hoppats, men sånt är livet.

Men det räcker inte att veta vad man ska göra, man ska må bra medan man gör det också. Själv har jag börjat förbereda mig inför vårt långdistanslopp med att återuppta min träning som halkade efter lite i valrörelsen. Jag har lagt upp ett schema och jag bör vara gorgeous någon gång vid årsskiftet om inte julen kommer emellan och spolierar mina planer med skinkmackor, gröt, glögg och annat gott.

Det är dessutom viktigt att inte bara ta hand om sig själv och se till att man själv mår bra. Vi måste ta hand om varandra också och göra vad vi kan för att människor omkring oss ska må bra. Förutom den uppenbara vinsten i välmående, så kommer det dessutom att göra oss mer framgångsrika i allt vi tar oss för.

Nu ska jag dricka lite te och fundera på den nya regeringen och vad nya och gamla ministrar kommer att innebära för de frågor som Piratpartiet driver. Jag anar att det kommer att bli en bloggpost av det.


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Leffelini

  October 6, 2010, 10:28:05

  “jag bör vara gorgeous någon gång vid årsskiftet” Men Anna, hur många gånger behöver jag påpeka att du möjligtvis blir mer vältränad men vacker är du oavsett. Så det så.

  Jag älskar peppandet i dina blogginlägg :)

 2. Anders Troberg

  October 6, 2010, 11:53:28

  Så, vad gör vi åt de som inte vill att framtiden ska vara vår?

 3. Anders Troberg

  October 6, 2010, 12:44:41

  Eller snarare, vad gör vi åt de som vill att framtiden ska vara svår?

 4. Mackan Andersson

  October 6, 2010, 13:17:34

  Du måste fortsätta träningsblogga så vi andra orkar ta oss i kragen också! 😉 Mer Sarah Connor-Anna åt folket!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *