Pages

Categories

Search

 

Tankar dagen efter kvällen före

by
January 2, 2011
Integritet, Politik
No Comment

Jag har redan tackat på twitter, men det är verkligen på sin plats att jag tackar för alla glada tillrop här också. Tack, allihop! Sedan i går har jag överösts av meddelanden från snälla människor som önskar mig lycka till.

Några har dock lite försynt undrat om det verkligen är en så bra idé det här. Borde jag inte ge upp, begrava Piratpartiet och skaffa mig ett ordentligt jobb? Till dem har jag sagt precis det jag känner, att jag inte kan tänka mig ett bättre, finare eller mer ordentligt jobb än att försöka göra världen lite bättre för oss alla. Jag inbillar mig verkligen inte att det kommer att bli ett lätt jobb, men ingen ska försöka slå i mig att det inte är ett bra eller ordentligt jobb.

Det har varit en hektisk dag i dag, men jag har hunnit klicka mig runt på nätet och se reaktionerna på partiledarbytet. Jag har sugit i mig en massa lyckönskningar, många intressanta reflektioner och några farhågor. Framför allt känner jag att det finns en enorm vilja att fortsätta arbeta för integritet, kultur och kunskap där ute. Det glädjer mig, för det här är verkligen inget enmansjobb. Jag behöver sällskap på barrikaderna och efter att ha läst runt på nätet känner jag mig övertygad om att jag inte behöver oroa mig för att stå där själv. Det känns mycket bra.

I kväll kommer jag att vara med på TV4-nyheterna och i morgon bitti kommer det en taxi och hämtar mig klockan kvart över fem, så att jag kan sitta och se pigg ut i TV4:s morgonsoffa vid kvart i sju. Jag är så tacksam för att tv har trevliga sminköser som får en att se mänsklig ut även sådär okristligt tidigt på morgonen.

Och här är ett litet axplock av sådant jag läst på nätet i dag:

Emma “Opassande” Andersson uppskattar Ricks och mina olika kvalitéer. Christian Engström tackar Rick och trampar gasen i botten. Kulturbloggen gillar att vi fortsätter att kämpa mot övervakningssamhället. (Själv gillar jag att jag ska bli intervjuad av Rosemari på Kulturbloggen i morgon.) Farmor Gun summerar intrycken. Oscar Swartz går igenom Ricks tid i partiet i bilder. Sophia säger att kungen är död, fast han rör på sig. Och medan han rör på sig reflekterar Drottningen. Niklas Strandh lyfter fram vikten av självkritik. Peter Andersson tycker att Piratpartiet borde bli en aktionsgrupp och det verkar rimligt ur hans perspektiv. Aktionsgrupper stjäl ju inte röster. Kent Persson förutspår partiets död, men han tror att FRA-debatten också är död, så jag tar inte hans farhåga på så stort allvar. Mary Jensen skriver om vikten av opposition från alla möjliga håll. Hanna Söderström tänker positivt.

Sist, men inte minst inser Ulf Bjereld vikten av att ha bra politiska förebilder: “…med en partiledare som har Dolly Parton som sin homegirl och Xena – Krigarprinsessan som sitt skyddshelgon så kan det inte gå fel.”

Dessutom har det hela plockats upp på bred front av media. Både här hemma:
Anna Troberg är Piratpartiets nya ledare (Sydsvenskan)
Jag ska föra in hjärta i piratpolitiken (DN)
Hon blir Piratpartiets nya ledare (Expressen)
Piratpartiet får ny partiledare (TV4 Nyheterna)
Falkvinge slutar som partiledare (Ekot)
Piratpartiets ledare avgår (SvD)
Piratpartiets ledare avgår (DN)
Falkvinge avgår (Expressen)
Falkvinge avgår som partiledare (Aftonbladet)
Piratpartiets ledare avgår (GP)
Leader of Sweden’s Pirate Party resigns (The Local)

…och utomlands:
TorrentFreak, Der Standard, YLE, Aftenposten.

För er som ännu inte hunnit läsa vad som händer nu rekommenderar jag läsning av gårdagens bloggpost: “Nytt år, nya utmaningar“. Läs dessutom gärna mitt första gästinläggRicks nya blogg.

Och så tänker jag sluta med att vara fåfäng. Det är rent fascinerande vilken uppsjö av hemska bilder det finns av mig. Någon måste lyft på en sten någonstans och hittat dem. Men, inget ont som inte för något gott med sig. Min flickvän har fnissat glatt åt bilder av mig hela dagen. Det är bra. Det ser till att jag behåller båda fötterna stabilt på marken. Om man vill ha lite schysta pressbilder till artiklar eller bloggposter, så finns det här. Använd dem gärna, men glöm inte att tala om att det är Carl Johan Rehbinder som varit snäll och tagit dem.


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

  1. Mikael Persson

    January 2, 2011, 19:57:07

    jag är övertygad om att du kommer klara detta galant. Som jag skrev i en inlägg idag så behövs PP.

  2. Patrik Söderlund

    January 2, 2011, 20:15:55

    Hej Anna!

    Gratulerar till partiledarposten. Jag är helt övertygad om att du kommer att göra ett fantastiskt jobb på ett sätt som innebär en vitamininjektion för partiet.
    Det är kul att du vill vara med och driva på kampen mot storebrorsvansinnet för en lite bättre, lite mänskligare värld.

    Med vänliga hälsningar utifrån Gotland/Patrik

  3. Gonzo

    January 2, 2011, 20:42:28

    Anna!
    Lite senfärdig är jag nog allt. Tänkte tacka för adv. kalendern.
    Den var toppen. Nu måste jag snubblande hänga med i
    hyllningskören och lyckönska dig med en varm kram!
    Jag hänger på.
    Gonzo

  4. Joakim Rosqvist

    January 2, 2011, 20:46:05

    Behöver du fortfarande “crowdfundas” för att kunna sköta jobbet eller ordnas det på något mer officiellt sätt?

    1. Anna Troberg

      January 2, 2011, 22:46:37

      Hej Joakim!
      Jag kommer att få heltidslön och kommer i samband med det att avsäga mig min crowdfunding och uppmana de snälla människor som hjälpt mig att istället hjälpa partiet direkt. Crowdfundingen ska inte bli extra skojpengar för mig när jag får full lön. Det vore fel på väldigt många sätt.

      De pengar som eventuellt kan komma att fortsätta komma in på mitt crowdfundinkonto kommer jag oavkortat att skicka vidare i form av donation till partiet.

  5. matte

    January 2, 2011, 22:07:41

    lycka till anna hejar på dig 😀

  6. Niklas

    January 3, 2011, 01:36:33

    “Det är rent fascinerande vilken uppsjö av hemska bilder det finns av mig.”

    Haha, jag pushade hårt för att Sophia skulle använda en bild på dig jag tog på valvakan där du ser ut som mörkrets furstinna. Hon fegade… :-p

  7. Anonym Fegis

    January 3, 2011, 13:49:36

    Det här kan bli riktigt bra. Lycka till!

  8. Josef Boberg

    January 3, 2011, 15:17:46

    Anna Troberg – personligen så hoppas jag på att Du besitter kraft och förmåga – för att få PP till RiskDagen i valet 2014 – så att den s k ”svenska modellens” företrädare kan inspireras till att ”tänka nytt” – och måhända då ”tänka rätt” ifrån en NY början, kanske… 💡

    Nätets möjligheter förefaller ju vara åt hållet “oändliga” (video ca 8 min) – än så länge i vart fall.

    Lycka till

  9. Anders Troberg

    January 3, 2011, 15:49:43

    “Det är rent fascinerande vilken uppsjö av hemska bilder det finns av mig.”

    Jag vet…

    När du blir statsminister så kommer jag att bli rik på att sälja de bilder jag har till skvallerpressen!

  10. max

    January 6, 2011, 14:02:10

    Himla kul att du blir partiledare! Precis vad PP behöver.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *