Pages

Categories

Search

 

Nyhetsbrev 2011-01-25

by
January 25, 2011
Kulturpolitk, Nyhetsbrev, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Hej allihop!

Detta nyhetsbrev innehåller:

 • Allmän info om vad ledningen gör
 • Donera inte till mig, donera till partiet
 • Styrelsemöte 29-30/1
 • Intressanta diskussioner just nu
 • Matnyttiga länkar
 • Veckans gästskribent: Vykort från Rick

Allmän information om vad ledningen gör:
Den nya ledningen har under veckan fortsatt att sätta sig in i sina nya roller. Vi håller bland annat på att försöka hitta någon enkel och bra rapporteringsform, så att funktionärer kan tala om för partiledningen vad som händer ute i landet. På så sätt kan vi sprida informationen vidare ut i organisationen, så att vi helt enkelt inspirerar varandra med de aktiviteter vi har.

Ledningen har dessutom beslutat sig för att prova en ny mötesform. Ledningen har tidigare haft chattmöten, men vi kommer nu att testa att istället köra möten via voicechattar. På så sätt hoppas vi få mer effektiva möten med mer personlig kontakt. Genom dessa försök har ledningen dessutom frivilligt anmält sig att vara testgrupp åt styrelsen.

I dag sker en del styrelsemöten AFK och en del via telefonkonferens. Problemet med telefonkonferenser är att de är onödigt kostsamma. Om ledningens försök med voicechattar slår väl ut kommer den att uppmuntra styrelsen att lämna telefonkonferenserna till förmån för voicechattar.

Protokollet från ledningens senaste möte finns här.

Och slutligen, om ni har vägarna förbi Göteborg och Svenska Mässan på torsdag den 27/1, så kan ni se mig föreläsa om ämnet “Därför kommer tekniken alltid att vinna över politiken” på EasyFairs kl 14:15 på Buisinesscenen.

Donera inte till mig, donera till partiet
Från och med nu kommer jag att få heltidslön som lokalassistent till Christian Engström. Därmed kommer jag den här veckan att stänga det konto där jag tagit emot personliga donationer. De pengar som hunnit komma in under januari månad kommer jag att oavkortat skänka vidare till partiet.

Jag vill verkligen tacka alla som under det senaste året hjälpt till att crowdfounda mig så att jag kunnat ägna mig åt opinionsarbete. Jag är er oändligt tacksam. Tack!

Jag vill också passa på att påminna alla om att Piratpartiet arbetar med mycket små ekonomiska marginaler och alla bidrag är lika välkomna och kan göra stor skillnad för vår möjlighet att opinionsbilda. Man kan bland annat bli Guldpirat och donera ett stående belopp varje månad eller donera på andra sätt.

Styrelsemöte 29-30/1
Styrelsen kommer i helgen att ha ett AFK-möte i Stockholm. Mötets dagordning ligger ute på forumet. Gå gärna dit och kika och ge kommentarer.

Intressanta diskussioner just nu:
Justitiedepartementet har lagt fram ett lagförslag om olovlig fotografering. Jag tycker att det är intressant eftersom det är en fråga som rör sig precis i gränslandet där principen om individens rätt till privatliv krockar med principen om öppenhet. Jag har bloggat om det här, dessutom finns det en diskussion om det hela i forumet. Diskutera gärna du med!

Jag vill också passa på att tipsa om vår nya kommunikationsledare Emma Marie Anderssons intressanta inlägg: “Tvingar vi in folk i sociala media?” Det fick mig att fundera ett par vändor extra.

Matnyttiga länkar:
Piratpartiets EU-parlamentariker, Christian Engström skrev i förra veckan om datalagringens risker på Politikerbloggen: “USA:s Twitter-razzia visar på datalagringens risker.

Amelia Andersdotter, som fortfarande väntar på att tillträda som EU-parlamentariker ligger inte heller på latsidan. I förra veckan direktrapporterade hon om vad som hände i Tunisien (1, 2, 3, 4.) I dag uttalar hon sig i en TT-artikel om att Spanien kan vara på väg att införa en ny lag som gör det möjligt att stänga hemsidor som innehåller upphovsrättsskyddat material: “Spanskt förslag om att stänga sajter.

Själv hade jag lite otur och lyckades inte få in min slutreplik till Cecilia Malmström i DN, men jag lade ut den på bloggen, så ni kan läsa den där: “Slutreplik till Malmström.
———————————-

I förra veckan var Isak Gerson gästskribent i nyhetsbrevet. Det tyckte jag var så trevligt att jag bestämt mig för att ha en gästskribent varje vecka. Inledningsvis kommer jag att sätta den nya ledningen i arbete med att skriva gästinlägg, men hör av dig om du också har något du vill berätta för alla andra medlemmar. Ett gästinlägg ska vara antingen ca 800 eller ca 1600 tecken (inkl mellanslag) långt och tas in i mån av plats.

Ha det så bra,
Anna
———————————
Anna Troberg
Partiledare
———————————

Veckans gästskribent: Vykort från Rick

Efter att ha slagits ut i influensa under två veckor är det här min första effektiva vecka som politisk evangelist för Piratpartiet. Och vilken flygande start det har varit!

Min uppgift är ju att föra ut politiken utanför Sverige. I fredags publicerades min första kolumn för TorrentFreak. Det är 150.000 nya internationella personer som läser om vår informationspolitik, och det var så populärt att kolumnen gick direkt upp på Diggs förstasida på bara några timmar. I dagsläget har jag planerat de närmaste 18 månaderna och jag är bokad för föreläsningar i omgångar till och med september. Det är massor av tillfällen att föra ut vår politik.

Just nu är jag nere vid Europaparlamentet för första gången. Det var svårt att inte dra på smilbanden när kiosken vid ingången säljer boken “Bluffer’s Guide to Economics“. Här träffar jag vår europaparlamentariker (förstås) och ett par andra aktivister, men jag ska också sitta i en panel imorgon och diskutera hur insamlingssällskapen (typ STIM) behöver regleras.

Som avslutningsord, när jag skickade mitt brev om att det var dags att gå vidare från partiledarposten, så skickade jag med en länk för dem som vill få nyhetsbrev från mitt fortsatta arbete privat. Tyvärr smälte min server under trycket, så de som ville ha mina egna nyhetsbrev kom inte fram. Klicka gärna på den här länken igen för att få mina privata nyhetsbrev om utvecklingen för informationspolitik, inom och utom partiet:

Klicka här för att få mitt privata nyhetsbrev.

Rick Falkvinge, politisk evangelist

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. infallsvinkel

  January 25, 2011, 19:27:26

  Ett önskemål: Möjlighet att donera till partiet via autogiro varje månad.

  Finns denna möjlighet redan så har jag missat det. Det skulle underlätta avsevärt för guldpirater.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *