Pages

Categories

Search

 

Nyhetsbrev 2011-02-01

by
February 1, 2011
Integritet, Nyhetsbrev, Politik
No Comment

Hej allihop!

Detta nyhetsbrev innehåller:

 • Allmän information om vad ledningen gör
 • Styrelsemöte 29-30/1
 • Grattis till Ung Pirat
 • LOKU i Uppsala
 • Matnyttiga länkar
 • Gästskribent: På sekretariatfrontet mycket nytt

Allmän information om vad ledningen gör:
Partiledningen fortsätter att skapa tydligare och öppnare rutiner för sitt eget och hela partiets arbete. Vår nye partisekreterare, Jan Lindgren, håller som bäst på att strama upp de ekonomiska rutinerna så att det ska fungera ännu bättre både för funktionärer och för sekretariatet. Han berättar själv lite mer om det arbetet längst ner i det här nyhetsbrevet.

Vi har också, tillsammans med IT-gruppen, dragit igång ett arbete för att se till att hemsidan är ordentligt uppdaterad. Just nu finns det tyvärr en hel del inaktuell information på den, men inte så länge till.

IT håller dessutom på att migrera saker mellan olika servrar för att göra oss bättre rustade för DDoS-attacker och liknande. Detta kan tidvis skapa en del problem med våra system, men det beror alltså på att vi håller på att förbättra systemen, så även detta är övergående.

Tidigare har ni fått bekanta med nästan hela den nya ledningen i en liten film. Ni har dessutom fått veta lite mer om hur den nya kommunikationsledaren tänker och vad den nya utbildningsledaren har för planer. Nu kan ni dessutom läsa lite mer om vad den nye kampanjledaren, Mikke Svensson, har för planer. Det gör ni här.

Det har dessutom rört på sig en hel del i världen kring de frågor vi i Piratpartiet driver. Det har resulterat i en hel del mediaexponering, både från oss och från andra som delar våra åsikter. Jag har samlat ihop lite matnyttiga länkar längre ner som ni kan kika på.

Styrelsemöte 29-30/1
I helgen hade styrelsen möte i Ung Pirats kansli i Aspudden. Protokollet kommer inom kort att postas på forumet. Håll utkik efter det. Dessutom kommer det inom kort också att dyka upp en styrelseremiss till medlemmarna i forumet. Oroa er inte för att ni kommer att missa något av det. Jag kommer att påminna er i kommande nyhetsbrev.

Grattis till Ung Pirat!
Ungdomsstyrelsen beviljade i dag Ung Pirat ett statsbidrag om 3, 5 miljoner kronor och är enligt Ungdomsstyrelsen det största politiska ungdomsförbundet i Sverige. Stort grattis till UP!

Ung Pirats förbundsordförande säger så här i ett pressmeddelande:

Ung Pirat kommer under året satsa hårt på att få fler ungdomar att engagera sig och påverka sin egen framtid. Förhoppningsvis kommer vi tillsammans med de andra ungdomsförbunden påverka nuvarande regering till att inte genomföra fler IT- och integritetsfientliga lagar.

LOKU i Uppsala:
Jag vill dessutom pusha för Kommun- och Landstingsdagarna som går av stapeln i Uppsala i helgen. Det är egentligen för sent att anmäla sig, men det går bra att betala 80 kr när man kommer dit. Om man vill ha mat måste man dock kontakta Isak Gerson först och se så att det går att lösa. Ju snabbare ni hör av er, desto större chans att det går att lösa.

Matnyttiga länkar:
Jag skrev om mangadomen i Aftonbladet i fredags: “Att rädda seriefigurer hjälper knappast barn“. Jag debatterade även frågan i SVTs Agenda i söndags. Den debatten kan man se här. (Ca 34:15 in i klippet.) Och här kan man läsa mina tankar om den.

I måndags skrev jag i SvD om händelserna i Egypten på temat: “Makthavarna är rädda för folket” och på Newsmill om “Socialdemokraternas svek i FRA-frågan“.

Politik kan ibland kännas omöjligt trögt och tungt, men ibland märker man att allt hårt arbete ger frukt också. I går skrev journalistförbundets ordförande en briljant artikel i Aftonbladet: “Tigande ministrar hotar demokratin“. I dag levererade Expressens debattredaktion en ledare som gjorde mitt pirathjärta alldeles varmt: “Nätcensur där och här“.

Amelia Andersdotter bloggar om “Färgade listor” och Johanna Drott bloggar om “Fanatiska Piratpartister“.

Visste ni förresten att det är Johanna som håller igång Piratpartiets Facebook-sida? Själv blir jag glad flera gånger om dagen av att läsa Johannas fyndiga svar på allsköns frågor från våra Facebook-vänner.

Och med dessa ord lämnar jag nu över till veckans gästskribent.
Ha det så bra allihop!
Anna
——————————————
Anna Troberg
Partiledare
——————————————

Gästskribent: På sekretariatfrontet mycket nytt

Jag heter Jan Lindgren och har nu i ungefär en månad varit både Partisekreterare och tf Ekonomiskt ansvarig. Jag har tidigare varit Distriksledare för Stockholm sen våren 2006 innan jag blev Kampanjledare sommaren 2008.

Det jag har sysslat med den senaste månaden är att ta fram rutiner för att göra det ekonomiska arbetet effektivare och lättare att jobba med för mig, men även lättare och tydligare att använda för våra funktionärer.

Det innebär att det inte allt för långt in i framtiden kommer att presenteras tydliga rutiner kring hur man gör med expense claims och med förskottsutbetalningar.

Annars så har jag tillbringat en stor del av min tid med att sätta mig in i min arbetsuppgifter och hur vårt ekonomiska system fungerar. Detta gör vi för att se till att sprida kunskapen om hur det ekonomiska systemet fungerar så att bussfakorn blir lite högre. Det här kommer senare att utvidgas till andra områden också.

Om du har några frågor så är du välkommen att kontakta mig. Jag har dessutom en blogg som jag tänker uppdatera lite oftare i framtiden.

Jan Lindgren
Partisekreterare

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. morr

  February 1, 2011, 19:38:48

  wow, Anna… du har verkligen blommat upp ordentligt. Levererar texter och debattartiklar på löpande band. …och även bakom kulisserna händer det massor. GÖTT! 😉Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *