Pages

Categories

Search

 

Piratpartiets nya ledning är en bio hazard

by
February 2, 2011
Integritet, Politik
No Comment

I dag har jag pysslat med diverse småsaker som måste göras. Jag har till exempel skrivit ihop ett protokoll från ledningsmötet i går. Det kan ni läsa här.

Nu har det gått ungefär en månad sedan jag blev partiledare och vi fick en ny ledningsgrupp. Jag hade förväntat mig att det skulle vara ungefär nu som det skulle börja gruffas lite, men inte då. Ledningsmötet i går gjorde mig bara ännu mer säker på att vi har helt rätt folk i ledningen. Vi uppmuntrar och inspirerar varandra och vi har dessutom riktigt trevligt ihop.

Jag tror och hoppas att det kommer att smitta av sig riktigt ordentligt på hela partiet och alla runt omkring oss. Men, jag ska nog inte tala så högt om det, för då kommer någon att utnämna hela ledningsgruppen till en bio hazard och det vore ju kontraproduktivt som sjutton. Men om ni lovar att inte skvallra för någon, så kan jag avslöja att jag ser tecken på smitta både här och där i och utanför partiet. Det bådar gott för framtiden.

Jag har dessutom skrivit ihop ett nytt välkomstmejl. Det kommer från och med nu att skickas ut till alla nya medlemmar. Det är fullproppat med användbar information, så jag tänkte faktiskt ta och posta det här med. Jag misstänker att det finns en del information i det som alla som är intresserade av det Piratpartiet sysslar med kan ha nytta av.

Här kommer det nya välkomstmejlet:
———————————————-
VÄLKOMMEN!

Först och främst vill jag bara säga hur glad jag är över att du valt att bli medlem i Piratpartiet. Det betyder nämligen att ännu en person förstått hur viktiga de värden är som Piratpartiet står för. Varje person räknas och kan göra stor skillnad i kampen för integritet, kultur och kunskap.

Om du inte gör det redan, så följ gärna partiet på vår hemsida, Piratpartiet Live, Facebook, Twitter och YouTube.

Alla kan inte göra allt, men alla kan göra något och tillsammans kan vi förändra världen!

VAD KAN JUST DU GÖRA?

Piratpartiet har alltid många saker på gång och det finns plats för alla att hjälpa till någonstans. Här kommer lite information om var du kan hjälpa till om du vill:

Lokalt
Mycket av vårt arbete sker på lokal nivå. Hör gärna av dig till din lokala ledare och fråga vad just hon eller han skulle behöva hjälp med. Du hittar din lokala ledare här.

Centralt
Vi har några centrala arbetsgrupper som då och då kan behöva hjälp med olika saker. Kontakta gärna dem om du har någon speciell kompetens som du tror att de kan ha användning för.

Kommunikationsgruppen arbetar med intern och extern kommunikation av olika slag. Du kan läsa mer om gruppens arbete här. Kommunikationsledare: Emma Marie Andersson.

Kampanjgruppen arbetar med att ta fram och genomföra olika typer av kampanjer. Du kan läsa mer om deras arbete här. Kampanjledare: Mikke Svensson.

Utbildningsgruppen arbetar med att ta fram och sprida olika typer av utbildningar till våra funktionärer och medlemmar. Du kan läsa mer om gruppens arbete här. Utbildningsledare: Marit Deldén.

IT-gruppen arbetar med att underhålla och utveckla våra interna och externa system. Du kan följa deras arbete här. IT-ledare: Rickard Olsson.

Donera
Piratpartiet har små ekonomiska marginaler och därför är alla ekonomiska bidrag, stora som små, är mycket välkomna. Om du kan och vill bidra, så kan du antingen bli Guldpirat och donera ett valfritt fast belopp varje månad eller donera engångsbelopp.

Annat
Underskatta inte värdet i de små tingen. Det spelar roll om du har på dig en Piratpartiet-pin och pratar om vår politik vid fikabordet. Eller om du sätter ett Piratpartiet-klistermärke på bilen. Allt som får oss att finnas i människors medvetande spelar roll. Piratsaker hittar du i Piratshoppen.

ALLMÄN INFORMATION

Det finns mycket matnyttig information på vår hemsida. Dessutom läggs protokoll från styrelse- och ledningsmöten regelbundet ut på forumet. Där läggs även styrelse- och ledningsremisser till medlemmarna ut, så att alla får möjligheten att vara med och påverka partiets arbete. På forumet kan ni även ställa frågor till styrelsen och ledningen. Ni kan även mejla dem på styrelsen@piratpartiet.se och ledningen@piratpartiet.se.

Partisekretariatet arbetar med administrativa frågor. Om du har allmänna frågor kan du alltid vända dig till honom för att få hjälp. Partisekreterare: Jan Lindgren.

Jag skickar dessutom varje tisdag ut ett nyhetsbrev med information om vad som är på gång just nu. Läs gärna dem. Ni kan dessutom diskutera piratfrågor och annat med mig på min blogg eller mejla mig.

Slutligen, jag hoppas att du kommer att trivas i partiet och att vi tillsammans kan göra världen lite bättre!

Anna Troberg
Partiledare

———————–

Om någon nu tyckte så mycket om det här välkomstmejlet att de rent av inspirerades att bli medlemmar, så har jag lösningen på det också. Då klickar man in på “Bli medlem” och blir det. Lätt som en plätt!


Flattr this

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Kristoffer Nolgren

  February 2, 2011, 16:10:56

  Hehe, låter som ni är kvar i smekmånadsperioden, även om du inte tror det nu kommer säkert gruffet tids nog, det brukar det alltid göra 😛

  Det där är en helt strålande sammanfattning av piratpartiets organisation, jag trodde den var mycket större och meckigare! En illustration av det där i organisations-schema på piratpartiet.se tror jag skulle vara till mycket hjälp för den som vill hitta rätt/förstå!

  1. Anna Troberg

   February 2, 2011, 16:45:10

   Hej Kristoffer!
   Jodå, jag är väl medveten om att det också kommer att komma, men det gäller att smida medan järnet är varmt. Det kommer att göra så att eventuella vägbulor i framtiden plattas ut en smula och inte blir så jobbiga.

 2. morr

  February 2, 2011, 16:21:50

  Något som jag fick lägga massor med tid på för att hitta och förstå när jag blev ny medlem var piratmailen och pirateweb. Alla får ju inte mail, men pirateweb vore verkligen käckt om man fick info om som ny medlem.

  1. Anna Troberg

   February 2, 2011, 16:47:56

   Hej Morr!
   Usch ja, det där känner jag igen. Men PirateWeb är himla finurligt och har en massa bra funktioner. Vi kommer att göra kortfattade och lättanvända instruktioner om hur PW funkar, just för att alla nya medlemmar ska slippa allt bök som du och jag och många andra fick gå igenom. :-)

 3. Johan

  February 2, 2011, 17:14:12

  Jag kommer faktiskt inte ihåg om jag fick ett liknande mail när jag blev medlem 2006 eller ej, men att det inte funnits innan är ju ett bra bevis på att du behövts :)

 4. anarfox

  February 2, 2011, 17:26:36

  Jag hoppas verkligen inte mailet går ut med kursiv text. Oerhört jobbigt att läsa.

  1. Anna Troberg

   February 2, 2011, 17:34:56

   Nej, det gör det inte. Jag ville bara skilja ut det från resten på bloggposten.

 5. Daniel Flöijer

  February 2, 2011, 19:07:16

  Lagom långt, samtidigt som mycket bra information fick plats, kanonbra!

 6. Andreas Kettelhoit

  February 3, 2011, 00:22:17

  Jag har mailat lite synpunkter som jag hoppas du finner konstruktiva
  min pgp-nyckel har id 0x40C94218Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *