Pages

Categories

Search

 

Nyhetsbrev 2011-02-22

by
February 22, 2011
Kulturpolitk, Nyhetsbrev, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Hej allihop!

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Information om vad ledningen gör
  • Styrelsen
  • Omval i Örebro och Västra Götaland
  • Norrlandsparley i Skellefteå 12-13 mars
  • Matnyttiga länkar
  • Gästskribenten: Styrelsens sekreterare, Leif Ershag, berättar om styrelsearbetet

Information om vad ledningen gör
Partiledningen jobbar på både internt och externt. Internt håller vi på att se över olika sätt att stärka partiets finanser, aktivera aktivister och skapa rutiner för vårt arbete. It-gruppen jobbar hårt med att migrera och säkra upp våra system. I kväll har man till exempel arbetat med namnservern.

Externt handlar det mycket om att se till att Piratpartiet syns i debatten. Det händer mycket just nu som är intressant ur Piratpartiets synvinkel. Vi kommer till exempel att försöka få en inbjudan till biståndsminister Gunilla Carlssons möte om it-bistånd i mitten av mars. Det gör vi genom ett inledande svärmarbete som sedan samlas ihop av mig och de andra i ledningen, så att vår ansökan hinner gå iväg till UD i tid. Förhoppningsvis ska detta även leda till en debattartikel om it-bistånd.

Styrelsen
Även styrelsen jobbar på med sällan skådad iver. Läs gärna lite mer om vad de håller på med just nu i dagens gästinlägg som är skrivet av styrelsens sekreterare, Leif Ershag.

Omval i Örebro och Östra Götaland
Det kommer att bli omval i lokala val i Västra Götaland och Örebro. Styrelsen har uttalat sig om det hela här och det lokala intresset och de praktiska möjligheterna att ställa upp håller just nu på att undersökas.

Norrlandsparley i Skellefteå (12-13 mars)
Det är dags för ett parley igen. Den här gången är temat upphovsrätt och patent och det hela går av stapeln i Skellefteå den 12-13 mars. Mer information finns här. Anmälningsavgiften är 250 kr och anmäler sig gör man här. Facebook-eventet finns här.

Jag kommer att vara där och föreläsa och det kommer bland annat styrelsens sekreterare, Leif Ershag, och Norrans chefredaktör, Anette Novak, också att vara.

Matnyttiga länkar
Piraterna i Skellefteå är inte bara flitiga med att ordna parley. I förra veckan fick de dessutom in en intressant debattartikel om Wikileaks i Norran: ”Kriget på nätet rasar vidare

I dag gjorde SVT:s vd, Eva Hamilton, ett utspel om framtidens public service i DN. Det fanns lite bra och lite dåligt i utspelet och jag svarade på det i en debattartikel i Aftonbladet. (En kortare version kommer att publiceras i prasselutgåvan i morgon onsdag.)

Farmor Gun skriver om ”Information och kommunikation på dagordningen” angående it-minister Anna-Karin Hatts utspel om en Digital Agenda för Sverige. Denna digitala agenda kommenterade Piratpartiet i ett pressmeddelande. Jag misstänker att vi kommer att få anledning att återkomma till den många gånger.

Med tanke på det som nu sker i Libyen skriver Johanna Drott om att bry sig. Själv skriver jag om Carl Bildts fantastiska förmåga att bry sig om sin aktieportfölj.

Och med detta lämnar jag över till styrelsens sekreterare, Leif Ershag.
——————————————
Anna Troberg
Partiledare
——————————————

Gästskribent: Styrelsens sekreterare, Leif Ershag, berättar om styrelsearbetet
Som ni kanske har märkt har styrelsen börjat ta krafttag för att arbeta mer öppet och för att förbättra kommunikationen till och från styrelsen. Vi har till exempel börjat använda Ettan, hemsidans förstasida, för att informera om vad vi gör. Det kommer vi att fortsätta göra.

Vi har också börjat lägga ut fler saker på remiss eller för allmänt påseende i forumet. Just nu ligger det till exempel en remiss ute som berör mötestekniken på det kommande vårmötet.

Vi är dock medvetna om att forumet inte är idealiskt för ett remissförfarande. Kommunikationsledaren, Emma Marie Andersson, har tagit fram ett förslag till nytt remissförfarande, som styrelsen nu diskuterar. Förslaget syftar till att:

1. Göra remisserna och remissvaren mer överskådliga och lätta att ta till sig.
2. Skapa flera olika sätt att diskutera remisser och leverera svar till dem.
3. Skapa en checklista över vilka informationsvägar som varje remiss ska spridas genom.

Vi vill ha in synpunkter på vårt arbete och hoppas att vi tillsammans och steg för steg ska kunna skapa bättre vägar för kommunikation och öppenhet.

/Leif Ershag, styrelsens sekreterare

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *