Pages

Categories

Search

 

Det händer i Skellefteå den 12-13 mars

by
March 4, 2011
Kulturpolitk, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Jag hoppas att ingen missat att det är dags för oss pirater att träffas igen. Den här gången gör vi det i Skellefteå den 12-13 mars. Läs mer om det här.

Det är alltid kul att träffa pirater, men om ni behöver mer uppmuntran så kommer den här. Det kommer att bli en hög intressanta föreläsningar:

Anna Troberg, partiledare Piratpartiet
Leif Ershag, vice kommunledare Skellefteå
Anette Novak, chefsredaktör på Norran
Marit Deldén, utbildningsledare Piratpartiet
Mikael Nordfeldth, Umeåpirat

Jag vet inte vad de andra kommer att hitta på, men jag lovar att toppa mitt lilla prat på Tjejsnack. Med tanke på att det innehöll både My Little Pony, mumier och Linda Hamilton, så drabbades jag just av viss prestationsångest. Nåväl, det löser sig. The rules are there are no rules.

Jag kommer att prata om upphovsrätt och om att det som kulturskapare är viktigt att ha ett sunt förhållande till den. Kort sagt, man ska ta den med en nypa salt och våga lita på att det man producerar har kraften att röra vid folks hjärtan och plånböcker utan att man stämmer dem. Därför kommer jag naturligtvis att föregå med gott exempel och plocka med mig så många ex av min egen roman som jag kan bära och ge bort dem till de som vill ha. Man ska leva som man lär.

Erkänn att ni blir sugna på att komma? Ni är välkomna, det är bara att anmäla sig här, så snabbt det bara går. Det ryktas dessutom att det eventuellt kommer att ordnas buss söderifrån. Håll koll på Facebook-sidan för mer info om det.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Fredrik

  March 4, 2011, 09:48:25

  Synd att det är på så kort varsel… dålig planering enligt mig om folket ute i landet ska ha möjligheten att komma om 8 dagar som har barn osv….

  1. Anna Troberg

   March 4, 2011, 09:50:57

   Hej Fredrik!
   Fast, nu har det i och för sig utannonserats tidigare i bland annat ett nyhetsbrev för ett par veckor sedan. Det är inget nytt, bara en liten påminnelse. Så, planeringen är det inget fel på i det här fallet. :-)

 2. Kulturskapare

  March 4, 2011, 23:41:48

  “Jag kommer att prata om upphovsrätt och om att det som kulturskapare är viktigt att ha ett sunt förhållande till den. Kort sagt, man ska ta den med en nypa salt och våga lita på att det man producerar har kraften att röra vid folks hjärtan och plånböcker utan att man stämmer dem.”

  Förstår inte riktigt vad det ena har med det andra att göra. Upphovsrätt i sig är värdefullt för mig som kulturskapare. Jag har inga ambitioner att stämma någon för det. All lagstiftning kan förstås missbrukas. Men att påstå att det skulle finnas en motsättning i min förmåga att “lita på att det man producerar har kraften att röra vid folks hjärtan och plånböcker utan att man stämmer dem” och upphovsrätten i sig upplever jag som mycket förenklat och faktiskt fräckt.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *