Pages

Categories

Search

 

Gay och AOK!

Gay och AOK!

by
March 4, 2011
H1, Livet, universum & allting, Personligt, Politik
24 Comments

Har ni någonsin fått missriktad sympati? Ni vet, man twittrar om att man är lite förkyld och så börjar folk skickar blommor och godis som om man vore smått döende?

Det känns lite kymigt och man ångrar genast att man omnämnde sin förkylning som “det värsta sedan digerdöden”. Det känns som om man roffat åt sig den där sympatin ur en spetälsks fingerlösa händer. Ja, ni vet…

I förra veckan sa Mattias Karlstrand, omdebatterad Nationaldemokrat och nämndeman, så här:

Nationaldemokraterna som parti anser att homosexualitet, liksom samtliga sexuella läggningar som förhindrar en normalkärnfamiljs bildning, innebär ett handikapp för den drabbade individen. Det är förmodligen ett av de värsta handikappen, värre än att förlora en arm eller ett öga, eftersom en familj troligen är det högsta en människa kan önska sig.

Oj, oj… Jag tror att någon råkat bli lite desinformerad. Nåväl, sådant händer ibland. Jag tycker bara det är tråkigt att Nationaldemokraterna ska behöva lägga ner energi på att tycka synd om mig och andra som är gay. Det känns liksom inte rätt att suga åt sig en massa sympati som borde gå till dem som faktiskt har åkommor som gör det jobbigt att klara av vardagens alla bestyr.

Själv har jag inte några som helst problem att öppna dörrar, hålla i saxar, gå i trappor och så vidare. Faktum är att den enda lilla fnurran vad det gäller min hälsa är den där nedrans veteallergin och en släng astma jag gått och fått på äldre dar.

Som tur är har jag en fantastiskt omtänksam flickvän som bakar specialbröd till mig flera gånger i veckan och ser till att jag tar min allergi- och astmamedicin, eftersom jag alltid glömmer det själv. Jag tolkar omtanken som kärlek och känner mig otroligt lyckligt lottad. Därför tycker att det är lite skämmigt att få sympati och omtanke som andra förtjänat mycket mer än jag.

Mattias Karlstrand, om du läser det här, så vill jag att du ska veta att du inte behöver oroa dig för min hälsa. Jag mår alldeles utmärkt. Om du inte tror mig, Mattias, så får du gärna mejla eller ringa mig.

När man är orolig kan man ibland känna ett behov av att få ställa alla de där frågorna som snurrar runt i huvudet på en. Det är helt normalt. Det är inte heller ett handikapp. Du kan vara helt lugn.

Nu är jag ju inte bara gay, utan har ett day job också. Jag är pirat och vi pirater sysslar ju med informationspolitik. Det betyder bland annat att vi tycker det är toppen att nätet finns, så att man förutom att fråga folk i köttvärlden också kan bilda sig själv på egen hand. Så, Mattias, om du inte vill kontakta mig, så kommer här lite länkar för studier på egen hand: Wikipedia, RFSL, RFSL Ungdom, QX.

Nätet erbjuder inte bara information, utan även stöd. Det kan ju kännas skönt att veta att man inte är ensam när man känner sig lite vilsen. Därför kommer här ett klipp om en annan politiker som råkat missförstå konceptet gay en smula:

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


24 Responses

 1. Yamiko

  March 4, 2011, 18:14:46

  haha. Du är underbar. <3

 2. Stefan Nordlund

  March 4, 2011, 18:35:20

  Men stackars liten……homosexuell,ojojoj,hur ska det gå?
  Hahaha,de är för sköna!
  Synd bara att man vet vilka otäcka konsekvenser deras syn på homosexualitet kan få och dessutom avslöjar ett sånt här uttalande inte deras verkliga synsätt utan det får ses som ren taktik att nå ut med sitt budskap utan att uppröra.

 3. Caspian Rehbinder

  March 4, 2011, 18:35:51

  Det finns så mycket som du missar, Anna. Läs här om homosexualitetens alla – riktiga! – konsekvenser! :)

  http://www.conservapedia.com/Homosexuality

  1. Uno Hansson

   March 4, 2011, 23:55:33

   Caspian,
   Med anledning av att den webbsida som du hänvisar till hänvisar en hel del till Bibeln, så finns det bara ett ställe där jag minns (om jag minns rätt?) av vad jag läst där Jesus själv hänvisar till tillämpning av sexualitet och det är att de som är A-sexuella har fått en speciell gåva från Gud (eller något i den stilen)

  2. Opolitiskt korrekt

   March 6, 2011, 10:49:53

   Jag kunde inte komma åt conservapedia utan att använda SVN. vilken härlig läsning. Gillade också http://www.conservapedia.com/Liberal där de liknar liberaler med nazister, massmördare och även länkar ihop det med “allt som är illa under jorden” – som vapenkontroll och politiskt korrekthet.

   Undrar när SD och ND ska slå sina påsar ihop och göra en svensk variant.

 4. Alexander

  March 4, 2011, 18:48:39

  Bra svar. Charmigt. Humoristiskt men inte alltför nedlåtande. Samtidigt kan jag inte låta bli att tycka att Mattias Karlsson liksom många andra som säger saker som är kontroversiella och impopulära blir klappad på huvudet lite i onödan, vilket kanske är förståeligt med tanke på att man också kan tycka att han klappar homosexuella på huvudet till att börja med. Men det betyder ju inte att man behöver sänka sig till samma nivå, eller förvanska det folk säger eller avfärda dem som okunniga bara för att man inte gillar dem eller deras åsikter. Jag tycker förstås att han överdriver när han påstår att homosexualitet är ett stort handikapp för alla. För vissa kan det vara det, men det beror ju på om man t ex vill ha barn eller inte och vilka möjligheter som finns i samhället för det. Men framför allt innebär det väl fortfarande ett handikapp att vara (bland mycket annat) homosexuell eftersom det fortfarande av många ses som avvikande. Det är inte ett handikapp i sig, men blir det för att folk anser det vara det. En självuppfyllande profetia, om något.

  För övrigt tycker jag du verkar som en ypperlig partiledare.

 5. Nicklas Odh

  March 4, 2011, 19:15:39

  Nu laddar jag upp för en straffspark från två meter utan målvakt men det bjuder jag på nu när det är fredag. 😉

  Om gruppen HBTQ nu vill vara lika “normala” som medelsvensson varför firas det då rosa veckor i kanal 5, prideparader och annat just för denna grupp. När kommer hela huvudstaden ställa om sig och fira gruppen “män över 40 som inte har någon att älska”. De finns, är ganska många och har fruktansvärt tråkigt.

  Trevlig helg :)

  1. Anna Troberg

   March 4, 2011, 19:35:10

   Hej Nicklas!
   Fast “män över 40 som inte har någon att älska” invaderar Solna varje vecka när det är fotbollsmatch, så de har sitt lilla pride de med. 😀

 6. Andreas Kettelhoit

  March 4, 2011, 19:18:33

  En helt underbar bloggpost.

  Men “…jag gått och fått på äldre dar”. Känner du dig så gammal Anna?

 7. Tomas Kronvall

  March 4, 2011, 21:53:48

  Jag, som övervägande normsexuell 27-årig man, stör mig oproportiornerligt mycket på herr Karlstrands grundantagande att “en familj troligen är det högsta en människa kan önska sig”. Som att det inte finns något högre värde än att vara en viljelös slav under ens geners drift att repliceras.

  1. Anders Troberg

   March 5, 2011, 07:56:07

   Vad som är mest oroande är att Karlstrand verkar ha planer på att föröka sig. Jag tycker att han redan är en person för mycket…

 8. Torbjörn Jerlerup

  March 5, 2011, 10:48:20

  Jisses Caspian, vilken länk. men kolla referenserna på den sidan. De är sju resor värre än innehållet i länken. För övrigt hittade jag denna lilla godbiten bland referenserna: http://thewaronintimacy.com/table_of_contents.html

  :-)

  Bra skrivet Anna!

  /T

 9. Lars Bohman

  March 5, 2011, 10:51:08

  Efter 25 år med samma man, och ett otal kortare relationer på fem kontinenter under ett par decennier dessförinnan så vet jag vad jag talar om. Säga vad man vill om SD men den stringenta analysen är inte deras främsta kännetecken.

  Men medge att uttalandet ifråga är ju ett rörande tecken på nyorientering, en eftertankens kranka blekhet. Tvärsäkerheten har gått över i något nytt och mera osäkert. Det är ju en utmärkt början till en mera genomtänkt hållning. Ett litet korn av sanning finns även i denna förvirrade reflexion. Att inte passa in i den heteronormativa, patriarkaliskt, hierarkiska kärnfamiljens norm har sitt pris.

  Skulle deras politiska inflytande bli avgörande, så avser jag att omedelbart söka handikappsbidrag. Det måste bli avsevärda månadsinkomster med tanke på handikappets omfattning.

 10. Opolitiskt korrekt

  March 6, 2011, 10:58:56

  Jättebra skrivet Anna. Själv tillhör jag säkert också de handikappade då jag inte känner något behov av att skapa en familj bara för sakens skull, och gillar att experimentera sexuellt utan att sätta någon stämpel på mig själv.

  Gör Karlstrands uttalande honom till en dålig nämndeman? Svaret skulle jag se som “Japp, i alla frågor där han har en motsatt åsikt”. Precis som att ha intressenter i copyrightindustrin som nämndemän i mål som rör brott mot upphovsrättslagen. Eller ung-vänster representanter i ett mål mot SD-representanter. Listan kan göras lång…

  Fast han har ju också frågat sig “är jag jävig? nä det är jag inte” så det stämmer nog. *sarkasm*

 11. Deep Blue

  March 7, 2011, 00:47:41

  Intressant att det är ett handikapp att älska någon, men att hata är helt normalt och acceptabelt.

  Undra på att världen är i ett så risigt skick.

 12. Topps

  March 7, 2011, 02:46:15

  Jag är vegetarian, så jag umgås inte i köttvärlden.

  1. Anna Troberg

   March 7, 2011, 07:37:34

   Hej Topps!
   Det går alldeles utmärkt att umgås i köttvärlden om man är vegetarian. Faktum är att jag rekommenderar alla att inte börja tugga på sina köttvärldskompisar. 😉

 13. Elias L.

  August 7, 2011, 02:24:19

  Att vi ska bry oss vad andra har för sexualitet är ju riktigt svagt är vi såpass
  vilsna att vi inte klarar av när folk inte är som vi ?

  1. Anna Troberg

   August 7, 2011, 09:20:55

   Hej Elias!
   Tyvärr är det så att många tycker att det spelar någon roll. Det är därför man måste se till att de inte får driva på utvecklingen så att lag och praxis gör skillnad på folk och folk.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *