Pages

Categories

Search

 

Nyhetsbrev 2011-04-13

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Information om vad ledningen gör
  • Gör din röst hörd på vårmötet
  • Prata med ledningen under ledningsmötet den 14-15/5
  • Almedalsveckan v 27
  • Matnyttiga länkar
  • Gästbloggare: Jacob Hallén om omvalet i Västra Götaland

Information om vad ledningen gör
Det är inte alltid lätt att vara partiledare. I förra veckan fick jag till exempel en smärre chock när jag skulle leta fram en fin bild på ledningen. Det visade sig att ledningen hade infiltrerats. Efter detta dramatiska avslöjande har arbetet dock flutit på bra.

Planeringen inför Almedalen i sommar och ledningens möte i Stockholm i maj är i full gång. Lite mer information om det finns längre ner i nyhetsbrevet.

I mitten av maj kommer vi dessutom att bjuda in diverse olika partier och andra organisationer till riksdagen för ett förutsättningslöst möte om det kommande årets opinionsbildning mot datalagringsdirektivet. (Tack till V för hjälp med det.) Det behövs ett brett motstånd mot datalagringsdirektivet måste vi börja samordna oss så snart som möjligt. Mer information om detta kommer senare.

Gör din röst hörd på vårmötet
Ni har väl inte glömt att det är vårmöte på gång? Här finns mer information om diverse olika aspekter av vårmötet. Se till att göra din röst hörd!

Temanyhetsbrev om vårmötet
En liten guide för hur man gör för att vara med på vårmötet
En liten guide till val av styrelse på vårmötet
En liten guide till personval
En liten guide motionsguide
Kalender med mötets olika datum och tider

Har du några frågor är det bara att ställa dem i den allmänna frågetråden eller mejla till presidiet.

Prata med ledningen under ledningsmötet den 14-15/5
Den 14-15 maj kommer ledningen att träffas i Stockholm. Det är ett möte som följer upp det möte vi hade i början av januari. På söndagen kommer vi dessutom att testa en alldeles ny grej. Vi kommer att ge alla möjligheten att ställa frågor till ledningen i en livesänd Bambusersändning. Jag kommer att återkomma med exakt tid och länk, men tills dess kan ni passa på att fundera ut lite intressanta frågor till oss. Ni kan dessutom läsa lite mer om vad vi brukar ha för oss när vi ses för att ha möte.

Almedalsveckan v 27
I år skickar partiet åtta pirater till Almedalen. Till skillnad från tidigare år kommer alla som åker att få en specifik uppgift. Den går ut på att bevaka och nätverka kring ett visst område (integritet, kultur eller kunskap), och dessutom om att rapportera om det som sker via tex blogg, twitter, etc.

De som vill kommer att få en kort kurs i minglande och nätverkande, men det skadar inte med lite allmänt intresse för den sortens sätt att umgås.

Jag får lite förtur i egenskap av partiledare, men vi söker fortfarande:

  • 1 allroundpirat som kan hjälpa till på alla områden
  • 2 pirater som kan bevaka och nätverka kring integritetfrågor
  • 2 pirater som kan bevaka och nätverka kring kulturfrågor
  • 2 pirater som kan bevaka och nätverka kring kunskapsfrågor

Ledningen kommer i första hand att se till dokumenterat intresse och kunskap för respektive område när representanterna väljs. Med dokumenterat menas inte naturligtvis inte doktorstitel, utan ett allmänt intresse och kunskap som tex dokumenterats genom ett ihärdigt bloggande, diskuterande eller artikelskrivande. Det räcker inte att tycka att det verkar vara kul att få åka till Gotland en vecka.

Vi hoppas att ungefär hälften av dem vi skickar kommer att vara nya förmågor som kan få chansen att för första gången få uppleva Almedalsveckan i lite mer erfaret sällskap.

Om du själv eller någon du känner passar in på någon av de roller vi söker är det bara att mejla mig namnförslag och en kort motivering senast den 18/4. Det hela gäller alltså vecka 27 och resa och boende betalas av partiet.

Matnyttiga länkar
Brysselkontoret är flitiga på upphovsrättsfronten. Christian Engström ger sig inte så lätt och har tagit fram en plan för hur vi ska kunna stoppa en förlängning av upphovsrätten på inspelad musik. Den är timad och klar in i minsta detalj. Hax berättar hur du och jag kan dra våra strån till stacken. Även Emma Marie Andersson har bloggat om detta.

Själv är jag inne och klampar runt på samma område. Jag har dragit igång en bloggserie där jag hoppas komma fram till mer än det vanliga skyttegravskriget om skyddstider och pengar. Alltihop handlar ju egentligen om betydligt mer värdefulla saker än så.

Jag har också bloggat lite om det vådliga i att hamna i datalagringsdirektivets felmarginal och om att Centern snuvar väljarna på integritetskonfekten.

Ett lite mer udda får i piratflocken är det missionerande Kopimistsamfundet. Här är det inte vanligt sekulärt fildelande som gäller inte. Här tas det hela till helt nya höjder, rent himmelska höjder faktiskt. Fantastiskt kul och kreativt. Det har dessutom fått en hel del uppmärksamhet: “Han vill att fildelning ska klassas som religion” och “En falang fildelare vill bli registrerade som trossamfund“.

Fylld av himmelska, fildelade toner, lämnar jag nu över ordet till Jacob Hallén, tf DL för det västra distriktet. Han berättar mer om omvalet i Västra Götaland och vad just du kan göra för att hjälpa oss att göra det till ett hejdundrande omval för Piratpartiets räkning.

Anna
———————————
Anna Troberg
Partiledare
———————————

Gästbloggare: Jacob Hallén om omvalet i Västra Götaland
Valet i Västra Götalandsregionen ska göras om. Valdag är den 15 maj. Det är Sveriges näst viktigaste politiska församling, räknat efter hur många människor den påverkar. Piratpartiet ställer upp och vi har ett valmanifest som tar upp svåra men viktiga frågor, som skydd av patientdata. Samtidigt har vi frågor som ligger nära människors vardag, som att skrota Västtrafiks biljettsystem och inte införa massregistrerande trängselskatter.

Manifestet finns här.

På Västra Distriktets konto finns just nu 2500 kr. Det räcker tyvärr inte på långa vägar till att trycka flygblad och affischer, skaffa tillstånd för valstuga, affischering och torgmöten, med mera. Vi behöver ditt ekonomiska bidrag!

Du kan sätta in pengar på Västra Distriktets Bankgiro 623-4322. Som en liten sporre lovar jag själv att donera en krona för varje tia som kommer in på kontot.

Skulle vi lyckas ta oss in innebär det för Piratpartiet ett förbättrat självförtroende, politiskt inflytande och möjligheten att anställa minst en heltid till.

//Jacob Hallén , tf DL Västra distriktet

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


one ResponsesLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *