Pages

Categories

Search

 

Stakston och Nikke pratar om bajs vs. propaganda

Stakston och Nikke pratar om bajs vs. propaganda

by
August 2, 2011
Politik, Samtal på och utanför nätet
No Comment

I morse skrev jag ett blogginlägg om min gyllene regel på nätet. Den går ut på att jag inte säger och gör saker på nätet som jag inte skulle göra i andra delar av mitt liv. Grunden till blogginlägget var Nikke Lindqvists idé om att tagga bajsbilder med “Breivik” så att de kommer upp om man googlar på “Breivik” snarare än Anders Behring Breiviks egna propagandabilder.

Jag känner mig personligen lite tveksam till det hela, Brit Stakston likaså. Nikke är fortfarande positiv och han och flera andra har haft en intressant diskussion i mitt kommentarsfält. Tack för det, hörni!

Nikke och Stakston har dessutom haft en liten Bambuser-dejt där de diskuterat det hela ännu mer ingående. Kika gärna på det samtalet och fundera på hur du trivs bäst med att uttrycka dig på nätet:

Jag tror inte att det viktigaste är varje enskild handling man gör på nätet, utan snarare att man aldrig slutar fundera på varför man gör saker och vad man själv och andra får ut av dem. Kort sagt, att man aldrig slutar reflektera över sin egen roll i den sköna nya värld vi kallar internet.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Nikke Lindqvist

  August 2, 2011, 18:05:18

  Klokt reflekterat Anna! Kul att du återpublicerade vårt lilla samtal.

  1. Anna Troberg

   August 2, 2011, 19:10:08

   Tack själv. Jag tyckte att det var mycket intressant. :-)

 2. Brit Stakston

  August 3, 2011, 17:54:30

  Roligt : ) och tack för din bloggpost igår, ja jag har mycket funderingar kring det här och måste landa min frustration på något sätt….samtal är viktiga i den processen, tack båda : )Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *