Pages

Categories

Search

 

Well, hello Dolly!

Well, hello Dolly!

by
August 28, 2011
Blandat, F2, Kultur, L1, Musik
17 Comments

Okej, jag lovade att hålla er på halster i min förra bloggpost. Det gick inte så bra. I samma sekund som jag postat det inlägget fick jag de där bilderna jag väntade på och nu kan jag ju inte alls hålla mig, utan måste naturligtvis sprida dem till varenda kotte vare sig ni vill se dem eller ej.

Så, där är vi minsann, Dolly och jag, i all vår prakt. Behold!

Eftersom jag är så till mig att jag inte riktigt vet vad jag ska skriva mer än “Weeeee!”, så tänkte jag att jag kunde svara på några av de frågor jag fått sedan jag träffade Dolly.

Varför fick du träffa Dolly?
Jag är stolt Dollyite. Det innebär att jag för en liten slant varje år får möjlighet att umgås med andra som gillar Dolly på nätet. Jag får lyssna på nya plattor innan de ges ut, se videor före alla andra, köpa biljetter före alla andra, etc. Kort sagt, det är ett mycket trevligt sätt att få diverse olika perks från Dolly på hennes hemsida.

Det är allt lite fascinerande att Dolly som är 65 verkar förstå det nya kulturlandskapet bättre än många som är 35, eller hur? Hon tar hand om sina fans. Hon har startat ett eget skivbolag för att hon tyckte att de andra sög. Ni vet väl att hon dessutom redan finns på Google+? Hon berättar lite om det här. Jag antar att de som är verkligt kreativa och om sig och kring sig på riktigt ser förändringar som möjligheter istället för hot.

Nåväl, en annan trevlig perk man får som Dollyite är att man har chansen att få träffa Dolly när hon är på turné. Jag hade en jäkla massa flax och blev utvald.

Hur gick det hela till?
Jag och tre andra lyckliga Dollyites blev inplockade bakom scenen innan konserten. Där fick vi prata lite med Dollys folk en stund innan Dolly kom ut och sa hej. Hon var fint klädd i gult. Under konsertens andra del hade hon blått på sig. Hon matchar klädfärg efter landets flagga. Blått och gult i Sverige, grönt på Irland, osv

Det hela var en ganska kort affär, men ack så trevlig. Vi sa hej, kramades och utbytte lite trevligheter med varandra innan vi poserade för ett par bilder. Sedan gick vi ut och avnjöt konserten med resten av publiken.

Hur kändes det att träffa Dolly?
Det kändes som det måste kännas för Adam att bli pokad av Gud i det Sixtinska kapellets tak. Fast hemtrevligare och mer casual, som om Gud var en gammal god vän som man inte sett på länge. Det var inte nervöst. Det var bara väldigt, väldigt roligt. Dolly är precis så trevlig som hon verkar vara.

Tog det emot någonstans när ni kramades?
Jag har egna stötdämpare, så det var smooth sailing och en soft impact.

Är inte Dolly väldigt liten?
Jo. Som ni kan se är hon mindre än hälften så bred som jag. På vissa ställen.

Hur var konserten?
Det var ju Dolly. What’s not to like? Hon spelade nio olika instrument, sjöng gammalt och nytt, covers och eget i en perfekt mix. Dessutom pratar hon, som alltid, mycket mellan låtarna vilket är perfekt. Jag vill inte gå hem från en Dolly-konsert utan att ha hört att det kostar en förmögenhet att se så billig ut. Det är ett måste och det vet hon om. Kvällens absoluta höjdpunkt: Jolene, My Tennessee Mountain Home, River Deep, Mountain High, In the Meantime. Äsch, allt var kvällens höjdpunkt. Att träffa mina tävlingsvinnare, att träffa Dolly, att se konserten med min flickvän. Allt var perfekt.

Nu har du sett tre Dolly-konserter. Inte tänker du väl betala dyra pengar för att se fler?
Does not compute. Jag betalar mer än gärna dyra pengar för att se artister jag tycker om. Det är bara alla de där jag inte alls tycker om som jag ogillar att behöva tvångsbetala till genom diverse olika avgifter här och där.

Jaha, hörni… För några år sedan trodde jag aldrig att jag skulle få se Dolly live. Nu har jag sett henne tre gånger och till och med kramats med henne. Det är bara att inse att livet är lika fantastiskt som absurt. Det är ingen idé att kämpa emot det. Det är mycket bättre att bara åka med. Så här skrev jag på bortabloggen när jag fått veta att jag skulle få träffa Dolly:

Nu är jag dessutom jättenyfiken på vad nästa veckas absurda höjdpunkt kan bli. Vågar man hoppas på att Lucy Lawless eller Linda Hamilton ska få motorstopp på vägen utanför, så att jag måste rycka ut och gentlemannamässigt erbjuda hjälp? 😉

Jag utesluter fortfarande inte möjligheten att det där faktiskt skulle kunna hända. Allt kanske inte händer bara för att man inte utesluter möjligheten, men ingenting händer dem som utesluter alla möjligheter.

Det fanns en del som sa att Piratpartiet aldrig skulle lyckas ta sig till Bryssel också. Minns ni dem? Allt går. Det gäller bara att våga hoppas och sikta högt, vara beredd att arbeta hårt, ta väl hand om varandra och greppa tillfällena när de kommer.

För övrigt anser jag att Polar Music Prize borde få tummen ur och ge Dolly ett pris. Om inte hon förtjänar det gör ingen annan det heller. Hör du det, Alfons Karabuda?! Jag vet att jag bitchar med dig ibland, men i den här frågan tror jag att vi är ganska eniga, eller hur? 😉

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


17 Responses

 1. Key Peterson

  August 28, 2011, 18:11:50

  Såg Dolly på Scandinavium i början på 70-talet. Hon har inte förändrats mycket, men smakar det så kostar det!

  1. Anna Troberg

   August 29, 2011, 06:35:23

   Hej Key!
   Ja, det är ju tyvärr ganska dyrt att gå på konsert, men till skillnad från när man köper skivor så får ju artisten en lite större del av kakan och det gillar jag. Nu får ju Dolly en bra del av kakan i vilket fall, eftersom hon varit smart nog att starta eget skivbolag, men dock.

 2. Calandrella

  August 28, 2011, 18:11:58

  “Allt kanske inte händer bara för att man inte utesluter möjligheten, men ingenting händer dem som utesluter alla möjligheter.”
  Där fick du till det. +1 på det. Eller vad som nu bör sägas när någon sagt det som bör sägas.

  1. Anna Troberg

   August 29, 2011, 06:35:38

   Tack, tack!

 3. petrametra

  August 28, 2011, 21:09:20

  Å, underbart!
  Värt varenda krona att sponsra hennes imperium. Vilken überbusinesswoman.
  Och så är hon rolig. Och cool. Och snygg.

  1. Anna Troberg

   August 29, 2011, 06:39:14

   Hej Petrametra!
   Jag ska avslöja en liten, liten hemlighet. Varje gång jag ska fatta ett viktigt beslut ställer jag mig två frågor:

   1. What would Dolly do?
   2. What would Xena do?

   Så funderar jag lite på det och kommer oftast fram till en bra lösning. Man behöver bra rådgivare i den politiska världen. Jag har valt de bästa. :-)

 4. Leffelini

  August 28, 2011, 23:56:00

  Fiiiiin bild! Jag skulle kunna vara avundsjuk men jag är för hög på Dolly-feber själv för att känna sådana negativa känslor 😀

  1. Anna Troberg

   August 29, 2011, 06:39:57

   Hej Leffe!
   Jag är så hemskt glad över att ni gillade konserten, du och Morr. Det är faktiskt det bästa av allt. :-)

 5. Dollyfantoo

  August 29, 2011, 01:01:20

  Såg Dolly på stadion häromåret. Där verkade hon mindre tolerant än mot Anna Troberg, eftersom publik som fotograferade under konserten konsekvent lyftes ut från stadion av biffiga väktare.

  1. Anna Troberg

   August 29, 2011, 06:41:26

   Hej Dollyfantoo!
   Skumt. Jag satt på femte raden i mitten och hade en amerikansk tjej med en bautasystemkamera som tog foto hela konserten utan att någon sa något alls. Vilket jag tyckte var ganska märkligt, för vakterna brukar som sagt vara ganska nitiska med sånt på konserter i allmänhet.

 6. Balp

  August 29, 2011, 11:35:01

  Se till att ha hö hemma då, Xena rider ju 😀

  1. Anna Troberg

   August 29, 2011, 11:47:37

   Hej Balp!
   Inga problem. Jag hinner väldigt sällan klippa gräset. :-p

 7. E-mannen

  August 31, 2011, 20:09:26

  “What’s not to like?”
  Jag är ledsen Anna, men det här är “not to like” . . .
  http://www.youtube.com/watch?v=tH6ZnEBHKAQ
  .-/

  1. Anna Troberg

   August 31, 2011, 21:36:09

   Äsch då, nu tycker jag att du har lite taskig humor. 😀

  1. Anna Troberg

   September 7, 2011, 17:25:12

   Ha, ha! I Wish! 😀Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *