Pages

Categories

Search

 

Nyhetsbrev 2011-10-16

by
October 16, 2011
Kulturpolitk, Nyhetsbrev, Politik, Upphovsrätt
No Comment

Detta nyhetsbrev innehåller:

  • Några ord från partiledaren
  • Gustav Nipe om den politiska konferensen den 3-4/12
  • Matnyttiga länkar

Några ord från partiledaren
Det går bra för Piratpartiet. I EU-parlamentet har den Gröna gruppen, efter hårt lobbande från vår EU-parlamentariker Christian Engström, beslutat sig för att i allt väsentligt stödja Piratpartiets upphovsrättspolitik. Det är en stor framgång som visar att vi gör verklig skillnad.

Månne börjar upphovsrättsindustrin känna sig lite trängd för de mobiliserar just nu hårt och fildelningsrättegångarna står som spön i backen. I morgon, måndagen den 17/10, går ännu en av stapeln i Attunda Tingsrätt. Jag och andra representanter för Piratpartiet och Ung Pirat kommer att finnas där i god tid före själva rättegången som börjar klockan 9:00. Kom gärna dit och visa ditt stöd du med om du har tid och möjlighet.

Tisdagen den 18/10 tar Hovrätten för Västra Sverige upp fallet med 15-åringen som tidigare friades för fildelning av tingsrätten i Göteborg.

Onsdagen den 19/10 står en man åtalad för att ha drivit en DC-hub i Vänersborgs tingsrätt.

Den 31/10 står ännu en man åtalad för fildelning i Göteborgs tingsrätt.

Piratpartiet och Ung Pirat kommer att försöka närvara vid var och en av dessa rättegångar eftersom vi tycker att det är viktigt att rättegångarna inte får ske i det tysta. Kulturdelning är inte ett hot mot vare sig individer, kultur eller samhälle. Varje fildelningsrättegång är personlig tragedi för den som åtalas och ett stort slöseri med rättsväsendets resurser.

Om du vill hålla dig ajour med vilka fildelningsrättegångar som står för dörren så hjälper Ung Pirat dig med det här.

Piratpartiet kommer att ha en monter på spelmässan Gamex i Kista den 3-6/11. Vilho Jonsson ansvarar för mässan, så om du vill vara med och hjälpa till ska du mejla honom.

Ung Pirat arrangerar den 3-4/12 en politisk konferens i Norrköping. Man behöver inte vara ung för att åka dit. Jag tänker till exempel vara där fast jag är lite till åren kommen. Anmäl dig du med! Gustav Nipe berättar mer om det hela här nedanför.

Glöm inte heller att höstens medlemsmöte just nu pågår. Dina tankar och idéer behövs i diskussionerna. Det är dessutom jättebra om du grillar kandidaterna till de olika förtroendeuppdragen ordentligt. Fråga dem allt det som du tycker att du behöver veta om dem för att veta vem du ska rösta på. Och glöm för allt i världen inte att vara med och rösta och göra din röst hörd.

Anna
——————————-
Anna Troberg
Partiledare
BloggNyheter24
——————————-

Gustav Nipe om den politiska konferensen den 3-4/12
Den 3-4 december håller Ung Pirat den politisk konferensen i Norrköping. Syftet är att formulera informationspolitik på områdena Skola för framtiden och En demokratisk rättspolitik. Diskussionen om breddning av vår politik har kommit igång nu och en fysiska träff där vi pratar politik kommer bli succé!

Anmälan gör man här.

Mer information finns här och länk till Facebook-eventet.

Vi ses i Norrköping för att dra upp riktlinjerna för framtidens piratpolitik!

Varje Ung Pirat lokalavdelning har rätt att skicka två stycken delegater. Förbundet står för resa, kost och logi för dessa delegater.

//Gustav Nipe

Matnyttiga länkar
Inför riksdagsvalet videobloggade jag om att man hade politisk propaganda i anslutning till vallokalen på Stockholms Central. Det brydde sig ingen om då, men nu, ungefär ett år för sent riktar JO stark kritik mot Valnämnden i Stockholms Stad för just detta.

Torbjörn Wester har skrivit i SvD om att Miljöpartiets EU-parlamentariker, Isabella Lövin, sviker sina gräsrötter. Det gillade inte Lövin, som slog tillbaka på Europaportalen.

Steve Jobs har gått bort. Oavsett om man är Mac- eller PC-användare, så har Jobs oundvikligen påverkat vår vardag. Jag skrev om det på Newsmill.

Jag har skrivit på SVT Debatt om den tyska statens trojan och FRA:s önskan om 200 nya och färska miljoner för övervakning.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *