Pages

Categories

Search

 

Två ömma tummar upp

Två ömma tummar upp

by
October 24, 2011
Gaming & Tech, Kultur
8 Comments

Eftersom jag tror att man blir en dålig arbetare om man aldrig tillåter sig att vara lite ledig, så har jag tagit det lugnt i helgen. Eller lugnt och lugnt… Det beror vilken kroppsdel man frågar. Frågar man mina tummar håller de inte med. Jag och min flickvän har nämligen tillbringat helgen med att spela Resistance 3. Det finns alldeles för få bra co-op-spel därute, men Resistance-serien funkar faktiskt riktigt bra.

Del tre utmärker sig dessutom med att hela spelet börjar med att hjälten från de två första spelen dör. Kudos för det. Film, bok och spelvärlden är fylld av hjältar som överlevt sig själva. Ibland är den bästa vägen framåt att helt enkelt att kill your darlings, tänka nytt och ta ett kliv framåt.

Möjligen skulle man kunna kritisera det hela lite för att man ersatt den döde Hale med en hjälte som är ungefär likadan som han, förutom att den nye, Joe, har en fru och en son att tänka på mitt uppe i alieninvasionen. Det blir en aning ostigt när Joe pendlar mellan att spränga utomjordingar och att krama en liten blå tumvante som tillhör hans son. Jag har inget emot karaktärer med lite mer djup, men den där ganska konstlade Hollywoodsentimentaliteten har jag lite svårt för. Känslosamhet ska inte smetas på med den bredaste penseln man har. Det kräver lite mer finlir för att gå hem hos mig.

Nåväl, gaming är bra för själen. Jag känner mig pigg och redo för en ny arbetsvecka. Dessutom känner jag mig nöjd. Det är bra att ta det lite lugnt ibland, men det är bra att träna också. Den 11-11-11 kommer Skyrim ut. Jag har redan förhandsbokat ett ex. Jag har dock inte haft tid att ägna mig åt gaming sedan i julas. Det betyder att jag är otränad. Mina värkande tummar är bevis för det. Det måste åtgärdas. Det finns sannerligen inget utrymme för värkande tummar när Skyrim kommit. Då ska jag nämligen ha semester i en vecka och förkovra mig i Skyrims underbara värld om så tummarna faller av.

Har ni några bra förslag på bra co-op-spel i storymode, så tipsa mig gärna. Vi har spelat igenom dem vi hittat, men jag antar att det finns fler.

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


8 Responses

 1. Ok, nu ... vi!

  October 24, 2011, 09:47:48

  Jag tror man blir en god arbetare om man jobbar så mycket man vill. Jobba all vaken tid eller bara lite då o då är nog lika effektivt så länge man gör det av fri vilja utan psykstörningar (nm/s) ;P

 2. Erik Einarsson

  October 24, 2011, 10:22:10

  Det är prat om multiplayer i kommande Mass Effect 3, kan vara värt att hålla koll på.

 3. Mackan Andersson

  October 24, 2011, 10:36:57

  Portal 2, va?

 4. Johan

  October 24, 2011, 11:18:50

  Lara Croft and the Guardian of light hade vi ganska kul med, lite retro, topdown vy och riktigt sköna pussel. 86.18% på gamerankings :)

 5. Skadlig

  October 24, 2011, 20:42:42

  Minecraft på egen server? Jag och min hustru spelar tillsammans. Kul att hålla på med byggnadsprojekt tillsammans. Vi håller på att bygga en by just nu inklusive kyrka, bibliotek, badhus osv :)

 6. ConZor

  October 24, 2011, 23:23:23

  Battlefield 3 kommer att ha co-op. Sitter just nu och svär över att spelet släpps 2 dagar tidigare i USA men inte i speltillverkarnas hemland (Sverige) som snällt måste vänta tills torsdag (27/10) och dessutom måste jag resa bor under den kommande helgen.

 7. Björn Persson

  October 25, 2011, 00:25:42

  Elfte november, minsann? Då misstänker jag att spelfantaster blir aningen underrepresenterade på FSCONS. :-)

  (På tal om det så har jag rabattkoder till FSCONS om det är någon som vill ha.)Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *