Pages

Categories

Search

 

2 videobloggar om gaming, Gamex och Skyrim

2 videobloggar om gaming, Gamex och Skyrim

by
November 14, 2011
Gaming & Tech, Kulturpolitk, Politik
No Comment

I fredags kom Skyrim ut. Då blev jag så glad att Emma var tvungen att ta en bild på mig. Eftersom jag har spelat föregångarna Daggerfall, Morrowind och Oblivion, så gjorde jag det enda rätta. Jag förbeställde spelet så tidigt jag kunde och planerade in en veckas semester för spelande.

Nästa gång måste jag dock komma ihåg att inleda semestern samma dag som släppet sker och inte dagen efter. Jag fick tillbringa hela eftermiddagen och kvällen med att sitta och titta på min Skyrim-låda, utan att kunna gå hem och spela det. Det var en himla tur att partiledningen, som jag tillbringade eftermiddagen och kvällen med, inte pikade mig för det. Himla tur… *blänger på partiledningen* 😉

Innan jag började spela i fredags natt spelade jag in ett par videobloggar. Den ena handlar om Gamex och vad jag hade tänkt säga där om de inte hade portat oss och dragit tillbaka löftet om att låta mig föreläsa. Den andra är en traditionell unboxing-video där jag oh-ar och ah-ar över Skyrim när jag plockar upp det ur den stora och ack så fina lådan.

Dem kan ni se här:

Jag lovar att återkomma med lite mer semestertankar om Skyrim och annat framöver. Ha det, så länge!

Åh, en sak till… Är det någon inbiten gamer som vet en bra bot mot värkande tummar som inte involverar speluppehåll? Någon sorts healing-potion kanske? 😉

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Jan Lindgren

  November 14, 2011, 13:09:45

  Testa att smörja med Voltaren Gel

 2. Jan Lindgren

  November 14, 2011, 13:23:48

  Och så vill jag se bild på draken bredvid Bender!

 3. M:E

  November 14, 2011, 13:24:18

  Varje gång jag hör dig blir jag lite besviken. Din personlighet är så norrländsk att det är skumt att inte höra en lätt Ume underton..

 4. M:E

  November 14, 2011, 13:32:17

  Oh, just ja, för dina tummar: PC. 😉

 5. Bender

  November 14, 2011, 13:47:07

  Tur att hela filmen var i fat-girl-angle… Euw.

  1. Anna Troberg

   November 14, 2011, 14:14:38

   Hela jag är i fatgirl-angle, hördu. Men, jag ska göra dig besviken och säga att sådana där tramsiga kommentarer inte är anledningen till att jag börjat träna. Jag har börjat träna för att jag tycker att det är mycket bättre att lösa mina problem genom att ta tag i dem, än att försöka få andra människor att känna sig usla för att det får mig att känna mig lite bättre. Det kanske är något du borde fundera på att låta dig inspireras av?

  2. bengan

   November 14, 2011, 14:36:53

   >Tur att hela filmen var i fat-girl-angle… Euw

   Jag antar du har svårt med vett och hyfs. Möjligen är du av en annan politisk åsikt och försöker få några enkla poäng genom att vara “rolig”. Det var du inte. Tyvärr så matar jag väl bara monstret genom att svara dig. Nåväl. Nån mer än Anna Troberg bör i alla fall göra det för att visa att det är förbannat plumpt med sådana kommentarer. Jag hoppas att du bara slant på tangentbordet.

  3. Kloker

   November 18, 2011, 21:29:34

   @Bender: Trist att hela din kommentar saknade punchline. Ge mig min sekund tillbaka!

 6. Elias.L

  November 14, 2011, 15:44:24

  Jag fattar inte hur du kan missa SOPA ?

 7. Elias.L

  November 14, 2011, 15:50:35

  Betydelselösa nyheter skapar mass hysteria och skvaller, men inte något som som kan sänka Amerika och leda till en ny dystopi.

  1. Anna Troberg

   November 14, 2011, 16:23:27

   Hej Elias!

   Sopa finns med på min alldeles för lååånga lista över saker jag ska lyfta. Jag förstår inte riktigt varför du utgår från att jag missat det?

   Hur som helst, jag tycker att du ska läsa den här: http://nyheter24.se/blogg/anna-troberg/2011/11/14/all-work-and-no-play/

   Sedan tycker jag att du ska fundera på vad du själv kan göra för att lyfta fram nyheter som är viktiga att lyfta fram.

   En person kan inte göra allt. Man måste vara beredd att kavla upp ärmarna själv också.

 8. Sam

  November 14, 2011, 16:53:24

  http://svt.se/2.27170/1.2601808/svenska_latskrivare_till_attack_mot_naringsministern

  Hej Anna! När du återkommit från semestern kanske du har lust att skriva något om detta?

 9. Elias.L

  November 15, 2011, 13:17:36

  Hej Anna.

  A: Sopa finns med på min alldeles för lååånga lista över saker jag ska lyfta.
  E: Det låter ju bra men det är för sent att agera om det röstas* om nu denna vecka.

  A: Jag förstår inte riktigt varför du utgår från att jag missat det?
  E: Om expressen och gammel media mörkar allt vem hamnar ansvaret på om inte
  Piratpartiet ? När du har den ledande rollen i partiet vilket du valt att anta.

  A: Hur som helst, jag tycker att du ska läsa den här:

  http://nyheter24.se/blogg/anna-troberg/2011/11/14/all-work-and-no-play/

  A: Sedan tycker jag att du ska fundera på vad du själv kan göra för att lyfta fram nyheter som är viktiga att lyfta fram.
  E: Det gör jag redan på Facebook och Google+

  A: En person kan inte göra allt.
  E: Jag kan förstå det men då kanske vi behöver någon som gör sånt du inte hinner eller orkar göra för att informera sverige.

  A: Man måste vara beredd att kavla upp ärmarna själv också.
  E: Det gör jag redan på Facebook och Google+

  Sedan jobbar du heltid med jag är Sjukskriven / Arbetslös. (du får pengar troligen)

  Men sedan jag läst deras ristrektioner (censur) har jag kommit fram till att det var en dålig plan.

  * Bestäms bakom stängda dörrar.

  1. Anna Troberg

   November 15, 2011, 15:59:59

   Hej Elias,
   jag tror att du måste ha lite mer realistiska förväntningar. Vi är en ganska liten grupp pirater som sliter häcken av oss för att rodda runt partiet. Alla uton jag gör det på sin fritid. Vi gör allt vi kan för att hjälpa varandra och för att försöka få fler att engagera sig så att vi inte sliter ut oss. Det står inte folk på kö för att få hjälpa till när vi ber om hjälp. Tills det gör det får vi alla leva med att allt inte görs på en gång och ibland även att vi inte hinner med allt. I den bästa av världar vore det inte så, men vi lever inte i den bästa av världar.

   Vad det gäller min arbetstid, så nej. Jag jobbar inte heltid. Jag jobbar alltid. Sedan före sommaren 2010 har jag inte haft en enda dag som jag varit helt ledig från partiet. Inte när jag är sjuk, inte när alla andra har semester, inte när det är vanlig helg, inte när det är finhelg. Jag har naturligtvis själv valt det, men baske mig om jag tänker gå med på att få dåligt samvete för att jag under en vecka försöker få några timmar om dagen utan arbete. Det är nämligen allt det är. Det är inte en vecka utan arbete. I världen utanför mitt jobb skulle det inte ens kallas semester.

   Mn, jag förstår din frustration, så jag ska göra vad jag kan. Om du eller någon annan skriver en schyst artikel om “Sopa” enligt de riktlinjer som finns här nedan, så lovar jag att lägga upp det på min blogg:

   Var saklig
   Ha en trevlig och god ton
   Var inte rasistisk, sexistisk eller någon annan otrevlig -istisk variant
   Gör stavningskoll och låt någon korrläsa texten innan ni skickar in den
   Skicka med en bild som är fri att använda. (Om ni inte gör det förbehåller jag mig rätten att välja bild.)

 10. Magnus

  November 15, 2011, 13:44:28

  skit i politiken, vad tyckte du om spelet nu när du hunnit testa?

  1. Elias L.

   November 15, 2011, 15:56:52

   Skyrim är såklart ett hyllat spel, och dom flesta gillar det, och ser vare sig buggar
   eller “dålig” (dx9) grafik, varför skulle Anna inte totalt älska det om hon nu har super-lyxversionen ?

 11. Anders Troberg

  November 28, 2011, 09:47:14

  FUS RO DAH!

  Trillade du av stolen nu?

  Jag skulle bara kolla om du spelat Skyrim tillräckligt nu. Trillade du inte av stolen så behöver du spela mer.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *