Pages

Categories

Search

 

Gästspel på Kulturbloggen

by
December 1, 2011
I media
No Comment

Eftersom jag är en riktig stolt kulturkofta har jag naturligtvis följt Kulturbloggen så länge jag kan minnas. Få bloggar har levererat så frekvent med så hög kvalitet under så lång tid. Som inbiten bloggare vet jag hur mycket tid och kraft det tar. Det är inte många som klarar av det.

Rosemari Södergren och de andra gör ett fantastiskt jobb med att föra ut alla möjliga sorters kultur i bloggosfären.

Därför är jag alldeles extra glad över att nu ha fått möjligheten att då och då gästblogga hos eminenta Kulturbloggen. Det första bidraget finns redan på plats och har rubriken “Den motvilliga självbiografin“. Den handlar om Jeanette Wintersons nya bok med den fantastiska titeln “Why Be Happy When You Could Be Normal“.

Jag ser detta och kommande gästspel som en ren lyx. Det är inte ofta jag får möjlighet att nörda ner mig fullkomligt i kultur på någon av mina andra bloggar. De äts mer eller mindre upp av politik. Visserligen hänger politik och kultur ihop, men det betyder ju inte att man då och då kan kosta på sig att bara njuta av kulturen.

Det är ju trots allt för att kunna göra det även i framtiden som det är viktigt att arbeta för att mellanhänderna inte tillåts fortsätta vandra runt i kulturlandskapet som hungriga T-Rex och mumsa på både kulturskapare och kulturälskare.

Så, läs gärna mitt första bidrag och få er lite kultur till livs. Ha så skoj!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *