Pages

Categories

Search

 

Ullenhag har ett elastiskt förhållande till lag och sanning

by
December 19, 2011
Integritet, Politik
No Comment

Integrationsminister Erik Ullenhag skrev i dag på DN Debatt om att vi måste våga utmana myterna om integrationen.

Jag tycker att han har helt rätt. Det är bra att sticka hål på myter. Det gäller även de myter som Ullenhag själv försöker sprida.

Jag gillar inte när politiker har ett elastiskt förhållande till lag och sanning. Speciellt inte när det innebär en direkt fara för människors säkerhet. Därför har jag nu skrivit en replik till ministern i DN: “Fina ord måste backas upp i handling“.

I den skriver jag bland annat:

Det är mycket positivt att Sverige berikas med människor från andra delar av världen. Det är däremot en ren lögn att påstå att Sverige bryr sig om integritet och därför inte registrerar religiös tillhörighet, etnicitet och kultur.

FRA har en egen version av Personuppgiftslagen, PUL, som låter dem samla in information om ”personuppgifter som avslöjar ras eller etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening eller som rör hälsa eller sexualliv…” Dessa uppgifter får dessutom ”föras över till andra länder eller mellanfolkliga organisationer…”

Och…

Regeringens tolerans-sida på nätet är ett lovvärt initiativ, men diskrepansen mellan ord och handling är frapperande och indikerar att man är mer intresserad av att odla myten om sin egen förträfflighet än av att skingra otrevliga myter om invandring, fördomar och främlingsfientlighet.

Iväg och läs!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related Post


no Responses

 1. Kloker

  December 20, 2011, 14:34:19

  Det lönar sig med en partiledare som vet hur man svänger en penna som om vore den ett svärd. Bra Anna!

  Sjukt att det inte går att kommentera artikeln på DN.se. Varför envisas de med att leva kvar på 90-talet och megafona? *gäsp* Bored now!

 2. Scary Devil Monastery

  December 21, 2011, 14:09:28

  Mycket bra gjort, Anna.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *