Pages

Categories

Search

 

Nördlivet med två extra gadgets på framsidan

Nördlivet med två extra gadgets på framsidan

by
August 2, 2012
Movers & Shakers, Politik
3 Comments

Ni vet Mackan Andersson som brukar kommentera här hos mig? Han är en förträfflig kille på alla sätt och vis. Han är skräckförfattare, ståup-komiker, frälsningssoldat och en sådan där kille som alla borde känna. Jag tycker att ni genast ska följa honom på twitter om ni inte redan gör det: @standupmackan

I dag postade Mackan en länk till en tankeväckande vlogg som jag tycker att alla borde se. Det är NixiePixel som funderar på hur det kan vara att vara nörd och ha två extra gadgets på framsidan.

Och nu vill jag inte ha en massa kommentarer om att det minsann är synd om killar också. Ja, det är klart att det är. Det är knappast någon newsflash att det är synd om människan i allmänhet, män och kvinnor. Det skrev ju till och med Strindberg om för över hundra år sedan. Det här är bara ett exempel, men det finns naturligtvis många fler där det inte är just vi med extra gadgets på framsidan som drabbas. Jag vill bara belysa att det är bra att då och då fundera på hur vi behandlar våra medmänniskor i största allmänhet.

Sådana här saker handlar nämligen oftast om omedvetenhet, snarare än om illvilja eller dumhet. Så, genom att fundera lite på hur man förhåller sig till sina medmänniskor är ett bra sätt att öka den egna medvetenheten och garantera att man inte beter sig som en tölp. Pretty nifty, eller hur?

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by


3 Responses

 1. Michael Andersson

  August 2, 2012, 11:59:30

  Har följt på nixel pixel på youtube i snart 3år o uppskattar hennes insatts i teknik-världen. Tycker att hon är ball, enkel att lyssna på o har ofta många goda tips till oss som gillar teknik. Jävligt jobbigt att hon kränks för sitt utseende när hon gör ett sådan fint arbete på nätet. Alla ska kunna vara en nörd, oavsett kön och utseende.

  1. Mårten

   February 20, 2013, 22:42:39

   Instämmer 100%. Trist med sådana kommentarer. Trist att man ska behöva säga att det är trist.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *