Pages

Categories

Search

 

Kulturbloggen: “Varför skyddas inte unika kulturskatter?”

Kulturbloggen: “Varför skyddas inte unika kulturskatter?”

by
August 27, 2012
Bibliotek, I media, Kulturpolitk
No Comment

annatrobergsbildDet är många som säger sig vara kulturens förkämpar, men är de verkligen det? I så fall kan jag inte låta bli att undra var sjutton de håller hus när helt unik kultur förstörs? Jag gissar att de är fullt upptagna med att skydda massproducerad topplistekultur som inte alls håller på att dö. Jag har skrivit lite om detta på Kulturbloggen.

Jag skriver bland annat:

Kultur är nämligen ingen lyx man bara ska få unna sig om man har tid och pengar. Kultur är mycket mer än så och när politikerna trasar sönder den kulturella infrastrukturen, så trasar de sönder en viktig del av det fundament som hela samhället vilar på. Jag kan inte låta bli att undra var alla de som brukar rycka ut för att rädda kulturen från oss hemska pirater är när kulturen angrips på riktigt? Jag vet då inte, men jag har noterat att de inte tycks ha något emot att lämna över den lite mer oglamorösa kampen för biblioteken, fornminnena och den nya generationens kulturskapare till oss. Är det månne för att de är lite för gamla och trötta och vill spara de krafter de har kvar till slutkampen om de heliga topplistorna?

Läs hela artikeln!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts byLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *