Pages

Categories

Search

 

Newsmill: “Medierna vill inte ha dialog”

Newsmill: “Medierna vill inte ha dialog”

by
September 13, 2012
I media, Samtal på och utanför nätet
No Comment

Newsmill_kommentarerNewsmill har beslutat sig för att stänga sina kommentarsfält. Detta har naturligtvis skapat debatt. Eftersom kommentarsfält ligger mig varmt om hjärtat, så har jag naturligtvis kastat mig in i debatten med hull och hår.

Jag har skrivit en artikel till Newsmill där jag bland annat funderar över hur det är att vara aktiv debattartikelskrivare och ropa ut i en tyst rymd:

Som flitig debattartikelförfattare känner jag att frågan om begränsningar och nedstängningar av kommentarsfält väcker starka känslor i mig. Jag vill inte tvingas vara en megafon. Jag vill inte prata till människor. Jag vill prata med människor.

Begränsade eller stängda kommentarsfält får mig att känna mig som en sådan där tölp jag just beskrev. Jag vill inte bara öppna en dörr ut i det offentliga rummet, skrika ut min åsikt och sedan vända mig om att gå utan att vänta på ett svar. Jag tycker att det känns allmänt ohyfsat. Jag vill veta vad ni tycker och tänker. Jag vill att ni ska rubba mina cirklar.

Läs hela artikeln!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *