Pages

Categories

Search

 

Dagens Arena: “FRA-shoppen är öppen”

Dagens Arena: “FRA-shoppen är öppen”

by
September 19, 2012
I media, Integritet
No Comment

dagensarena_FRAUnder FRA-debatten 2008 lovades det dyrt och heligt att den så kallade FRA-shoppen skulle vara stängd. Men, ni vet hur det är när regeringen lovar något om vår integritet eller hur? Japp, de lovar tungt och håller tunt. Nu är FRA-shoppen öppen och jag har skrivit en debattartikel i Dagens Area om det.

Jag skriver bland annat:

FRA har inte bara gjort fel, man har uppvisat ett systematiskt förakt för de riktlinjer man har att rätta sig efter. En felmarginal på över 30 procent är inte acceptabel för en myndighet som har titthål rakt in i våra privatliv. FRA:s nonchalanta hantering av de brister som påpekats förtjänar inget vidare förtroende och absolut inte ökade anslag och mer fritt spelrum att dela med sig av information. Det är ett beteende som borde få regeringen att dra åt sig öronen och leda till allvarliga konsekvenser för verksamheten.

Läs hela artikeln!

Anna Troberg

Anna Troberg är verksamhetschef för Wikimedia Sverige och författare, men bland de karaktärsdanande ungdomssynderna kan hon räkna några år som bokförlagschef och ett förflutet som partiledare för Piratpartiet. Hennes humoristiska roman "Chefer från helvetet" är publicerad i Sverige, Norge och Finland. Hennes motto är: "Life is pain. Get used to it ... or make it better!" Åsikterna på bloggen är hennes egna.

Other posts by

Related PostLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *